- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

İç Turizm Olmadan Dış Turizm Olmaz

İlimizde turizm sektörü gelecek vadetmektedir. Bu sektörün gelişmesini, para bırakmasını, ilimizi markalaştırmasını istiyorsak; halkımızı turizme hazırlamalıyız, şehrimizde turizm kültürü oluşturmalı ve insanlarımızı turizme inandırmalıyız.

İç turizm olmadan dış turizm gelişmemektedir. Dolayısıyla Ordu’da insanlarımızın turizm yapıyor hale getirilmeleri önemlidir. Her bir vatandaşımız hiç olmazsa bir gün, profesyonel turist gibi, tur kapsamında ve turizm ajansı ile, sabah akşam güzergahı programı belli, fotoğraf makinesini almış, rehber eşliğinde, sigortaları ve resmi prosedürleri yapılmış bir şekilde turizm yapmalıdır.

Bu kapsamda tura katılacaklar, rahat kıyafetlerini giymeli, tura katılmalı, rehberi dinlemeli, harcama yapmalı, fotoğraf çekmeli, etrafını bir turizm değeri olarak anlatılan haliyle dinlemeli-tanımalı, içinde heyecan duymalı, ailesiyle bu programa katılmayı istemeli, misafirleri geldiğinde hangi lüks restorana götüreyim diye değil de, direkt yeşil-su-doğa iç içe, tarihsel derinliğiyle birlikte böyle bir programa katmayı istemelidir.

Altınordu, Fatsa ve Ünye olmak üzereüç alt merkezimiz ve 19 ilçemiz bulunmaktadır. Her ilçemizde biraz çalışıldığında en az bir günlük turu kaldırabilecek, ahşap yapılar, şelale, çeşme, köprü, değirmen, tepe, orman, ilçe müzesi, yaşanmış hikayeler vb. değerler gün yüzüne çıkarılarak programlanarak bir turla anlaşarak hayata geçirilebilir.

Her gün her ilçemizden en az bir minibüsün bu amaçlı programladığımızda ve bir yılda ortalama 300 gün 300 tur düzenlediğimizde her tura ortalama 15 kişi katıldığını düşünürsek toplamda her ilçemizden 5000 civarı vatandaşımızı bu turlarımıza katmış oluruz.

19 ilçenin her birinde 5 er bin kişi düşünülürse 95.000 kişi Ordu ilinde bir yılda turizm amaçlı ziyaret gerçekleştirmiş, bir turizm inancı ve kültürü oluşturulmuş olur. Bu turlara katılanlar ailesinden en az bir kişiyi sonraki zamanlarda bu turlara kattığını düşünürsek rakam 190.000 kişiye ulaşır. Bu turlara katacağımız misafirlerimizi hesaba katmadım

19 ilçemizdeki günübirlik turizm seferlerinin birde maliyet çalışması yapalım.