content
25 Oca

GDO’lu Adem Elması!

Hz. Adem GDO lu elma yemişti.

Yalan mı?

Ne güzel hem eşrefi mahlukat hem de en güzel mekanda ve canının istediği her bi şeyi en güzel bir şekilde elde eden dedem benim. Sadece o meyve yasaktı.

Sonra ne oldu. Yasak olan, günah olan meyveyi yemek için şeytan dedeciğime sokuldu. O nu ifsat ederek GDO GDO (günah değil o, günah değil o) diye fısıldadı ama yemedi.

Baktı ki yemedi, kandırıveririm umuduyla nineciğime da aynı şekilde GDO GDO diye fısıldadı ve maalesef  başardı.

Sonra ne mi oldu. O güzelim mekandan, içi huzur, güven, barış ve selamet dolu mekandan, insan fıtratının hep özleyedurduğu, hep arayadurduğu mekandan, hiç bulamadığı ve hiç kavuşamadığı imtihan mekanına azilli bir yolculuk. Bir adet GDO lu elma. Hepsi bu. İmtihanın ilk kaybedildiği insanlığın ilk günahı. GDO lu elma. Ve belki son günahı olacak.

Nasıl mı.

Bilim adamları bas bas bağırıyor. İlk tüketicide oluşturduğu alerjik-toksik reaksiyonlar çeşitli sindirim sistemi, sinir sistemi, kas sistemi ve üreme sistemi rahatsızlıkları çok ciddi görülmeyebilir ama asıl sorun birkaç nesil sonra başlıyor. Yani iş işten geçtikten sonra. Bu çalışmalar, kontrolden çıktığında da bioçeşitliliği yok edip tüm ekosistemi çökertebilecektir.

Ayrıca canlılar üzerinde yapılan bu değişiklikler; canlı sağlığı, biyolojik çeşitlilik, ekolojik dengenin bozulması, ekonomik bağımlılık, canlıların yaşam hakkının elinden alınması ve canlılar üzerinde mülkiyet hakkı tanınması açısından önemli tehdit ve riskler taşımakta. Tüm yönleriyle bir insanlık hakkı ihlali.

Sonuç olarak tam bir yıkım.

Hava, su, doğa kısacası bütün insanlığın ortak kullanımı olan ve insan neslinin yaşaması için gerekli olan hiçbir şey hiç kimsenin tekelinde olamaz. Bu saydıklarımıza ekosistemdeki bütün genetik materyal dahildir. Bütün dünya insanları insan neslinin geleceğini ilgilendiren bu konuda söz hakkına sahiptir.

Dünyaya hükmetme hırsına sahip bir avuç azgının ütopyalarına feda edilecek bir insanlık değil bir tek dünya insanımız yoktur. Kirli ruhların ta en dipteki niyetleri de; bunun gibi çalışmalarla kendilerinin her şeyi yapmaya muktedir oldukları zannının tatmini. Yani ilahlık iddiası. Şeytan şimdide GDO GDO diye haykırıyor (Geleceğin Deccalı Onuruna Günümüzün Dabbesini Oluşturun)

Ama o elmayı bir daha yemeyeceğiz.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “GDO’lu Adem Elması!”

  1. 1
    dr. ahmet fidan Says:

    Yemeyeceğiz.
    Sürüleştirilmiş insanlardan olmamak için direneceğiz.

  2. 2
    Mehmet BALLI Says:

    Bir bilge haber salmış köylüye:
    Asitli yağmurlar yağacak herkes 6 ay yetecek kadar su kabı yaparak saklasın. Kimse onu dinlememiş.Bilge insan kendi kabını yaparak suyunu saklamış...
    Nihayet başlamış asitli yağmur yağmaya, bu suyu içen delirmiş, içen delirmiş.
    Bir süre sonra bilge isan köyde tek kalmış, ne söylediyse hiç anlatamaz olmuş.
    Başlamış köylüler buna deli demeye. Çünkü tüm köylü delirdiği için bir tek akıllı o kalmış ama gelde o köylüye anlat..
    Sonunda oda anlatamamış zaten ve almış eline baltayı, saklama kabını param parça etmiş ve köylünün içtiği sudan içmiş.
    ..........
    Umarım GDO lu ürüne nekadarda dirensek,bu gidişat gidişat değil, bizide yutmaz inşallah..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank