content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Eki

Huzurlu Bir Bayram

Zaman hızla akıyor. Ömürler tükeniyor.

İşte, sanki dün Ramazan Bayramı idi. Bugün, mübarek Kurban Bayramı gelivermiş.

Yaklaşık iki-buçuk ay, nasıl da geçivermiş?

Rabbim; sağlık ve huzur dolu bir bayram nasip etsin. Hainlere, alçaklara, iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. Terörle mücadele eden, vatan için çalışan, hayatını ortaya koyan, tüm evlatlarımızı korusun. Vatana ve ailelerine bağışlasın. Hergün yüreklerimiz yanmasın, yuvalara ateş düşmesin.

Ülkemizi yönetenlere de, basiret ve feraset lütfetsin. Bağımsız, gerçekçi, milli, isabetli politikalar yürütmelerini nasip etsin.

Dileriz ki:

1-Tam anlamı ile dış mihrakların oyuncağı, taşeronu ve tetikçisi olan terör örgütünün beli kırılır. Her karış vatan toprağında, Devlet otoritesi hakim olur. Hudutlarımız delik deşik olmaktan kurtulur. Her türlü kaçakçılık (uyuşturucu, akaryakıt, silah, çay, şeker, sigara, canlı hayvan ve et vs. vs...) önlenir. Her tarafı kaplayan uyuşturucu ekim alanları yokedilir.

2- Türkiye'de, gerçek anlamda hukuk düzeni kurulur. Hiçbir suçlu ceza almaktan kurtulamaz. Davalar bu kadar uzun sürmez, sulandırma gayretlerine imkan tanınmaz. Yargı gerçekten bağımsız ve adil olur. Hiçbir etki ve baskı söz konusu olmaz.

3- İnşallah; ABD/ İsrail/ AB şer ittifakının oyunlarına kanmayız. İç ve dış politikalarımız, milli ve bağımsız olur. Gaza gelip, komşularımızla kavga etmekten vazgeçeriz. Başımıza, gereksiz yere dertler almayız.

4- İnşallah; Anayasa, Mahalli İdare vb. reformlar perdesi altında, milli birlik ve beraberliğimiz tehlikeye atılmaz. Bölünmenin yolu açılmaz. İhanet mihraklarının emeklerine yağ sürülmez. Demokrasi maskesi taşıyan hainlerin oyunlarına gelinmez. Bu arada, Öcalan'a ev hapsi/ Genel Af vb. vahim hatalar irtikap edilmez.

5- Arzu ederiz ki; başta Sn. Başbakan olmak üzere, tüm genel başkanlar, daha uzlaşmacı olurlar. İşbirliği ve danışma ortamını oluştururlar. Kavgacı davranışları, hakaret dolu beyanları terkederler. Sevgi ve saygıyı ön plana getirirler.

6- İnşallah; doğru dürüst/ kaliteli/ çalışkan/ uzak görüşlü/ araştırıcı/ saygılı nesiller yetiştiren bir eğitim sistemine kavuşuruz. Bu yaz-boz alışkanlığı sona erer. Öğretmenine bıçak çeken, öldüren, saygısız ve hain tiplerin üretimi biter.

7- İsteriz ki; zenginin daha zengin-fakirin daha fakir olduğu düzen sona ersin. Adil/ yaygın/ katlanılabilir bir vergi sistemi kurulsun. Rüşvet/ kayırma/ ihale yolsuzluğu/ israf/ verimsizlik/ görevlere yandaşları yerleştirme düzeni sona ersin. Haklı olan hakkını alabilsin; başarılı olan mükafatlandırılsın, saçı bitmemiş yetim hakkına el uzatılmasın. Hortumlar, gerçek manada kesilsin.

Elbette, bunların olabilmesi için; sözde değil özde demokrasinin arzu edilmesi ve gerçekleştirilmesi şarttır. Tek adam değil, ekip çalışması; açık, şeffaf ve istişareye dayanan bir sistem şarttır. Seçilme yaşının 18 olmasından önce, Seçim Kanunu'nun değişmesine, Dar Bölge ve İki Turlu Seçim Uygulamasının getirilmesine, Genel Başkan diktatörlüklerinin sona erdirilmesine ihtiyaç vardır. (Seçilme yaşı 18 olsa, ne farkeder? TBMM'de, milletvekillerinin ne fonksiyonları vardır? İstedikleri gibi konuşabilir, öneri getirebilirler mi? Herşey, genel başkanın iki dudağı arasındadır. Onlara, sadece parmak indirip kaldırmak düşmektedir.)

Evet. Bayram hediyesi olarak, Ülkemizi yönetenlerden, bu dileklerimizi gerçekleştirmelerini istiyoruz. Çok şey mi talep ediyoruz?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank