content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

09 May

Hüseyin Bayrak Kimden KORTU!

Değerli Okurlarım! Demokrat, dobra, marjinal, radikal söylemleriyle tanıdığımız mümin, Muhsin, müttaki kardeşim Hüseyin BAYRAK geçen gün  bir yazı yazdı. Yazı bir gün geçmeden değiş/tiril)di.

Arada kaynayıp gitsin istemedim.

Hüseyin bağımsız, etki edil(e)meyen kafasına koyduğunu yapan güzel bir İnsan! Olarak bilirdim! Acaba Hüseyine, kimler neden baskı yaptılar da yazı bir gün sonra yayından kaldırıldı.

Dikkatimi Celbeden işte o yazı!

Önemine binaen paylaşmak istedim.

SEÇİME GİDERKEN

Yerel seçimlere 10 ay kala İl sınırlarının Büyükşehir sınırları olarak belirlenen yasayla seçime gidileceği netleşti.

Bunun anlamı Adana Büyükşehir Belediye sınırları içinde ise 15 ilçe 21 Belde Belediyesi 37 belediye 867 köy mahalle bulunmakta. Bunun bir anlamıda Büyükşehir Belediye başkan adayları bu kadar alanda seçim çalışması yapması gerekiyor.

Seçimlere 230 gün var. Şu an yola çıkan belediye başkan adayı her gün 4 mahalle köy ve ilçede seçim çalışması yaparsa her köye mahalleye gitmiş olur. Bunun ise bu saatten sonra mümkünatı yok.

Eskiden olduğu gibi seçimlere 3 ay kala ortaya çıkan adayların büyükşehirde şansları oldukça az. İletişim araçlarının çokluğu radyo televizyon internet ile ppropoganda yapacaklar yanılıyorlar özellikle kırsalda vatandaşlar ayağına gelmeyen siyasetçiye zor oy verirler. Seçimlere 3 ay kala ortaya çıkan adayların sadece ilçelerin kent merkezinde miting yapmakla yetinecekleri bir gerçek. Belde ve köylerin %80'nin de adaylar kendilerini anlatamayacaklar.Kırsalda yerel yazılı basın yok. Televizyonların seyredilme oranı çok düşük. Bir çok ilçede gazete bayii bile yok.

Bu şartlar altında MHP ve CHP’de adaylar ortaya çıkarken Ak Partiden herhagi bir aday sahaya inmiş değil. Muhalfet adaylarının gücüne güvenirken Ak Partiller genel başkanlarının karizmasına güveniyorlar. Ak Parti'de ilçeler dahil olmak üzere kimse ortaya çıkmaya cesaret edemiyor. Hatta mevcut başkanlar bulundukları ilçeler için bile adaylıklarını ilan edemiyorlar.

Diğer taraftan Ak Parti'nin sahaya süreceği siyasetçi seçeneğinde oldukça daralmış durumda. Her seçimde ortaya çıkıp aday olanlar yani müzmin adaylar bu defa ortaya çıkmaya çekiniyorlar hatta bir çoğu muhalefet partilerinde zemin yokluyorlar. Ak Parti'de siyaset yapma şansını bulamayanlar arayış içinde.

Bu seçimde Ak Parti'de siyaset yapan veya bürokratlık bir çok isim MHP’de kümelenmeye başladı. Taşarada en etkili iki kurumdan biri olan Orman Bölge Müdürü şimdi MHP milletvekili. Diğeri ise Özel İdare Genel Sekreteri oda şimdi MHP’den büyükşehir belediye başkanlığına talip. Her iki bürokratda taşrada uzun süre görev yaptıkları için geniş alanda etkililer.

Onlardan sonra gelen Orman Bölge Müdürü ve Özel İdare Genel Sekreteri dışardan geldiği için tanıyan bilen yok. Diğer taraftangeçmiş seçimde Ak Partide siyaset yapan Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz, Ömer Topçu artık sadece Ak Parti'nin kapısını çalmıyorlar.

Bu gün için MHP’de Büyükşehir'e Aytaç Durak, Çukurova'da Zihni Aldırmaz, Seyhan'da Hüseyin Sözlü, Yüreğir'de Ömer Topçu, Sarıçam'da Yüksel Evsen hesapları yapılıyor.

Dikkat edilirse bunların dördü Ak Partili yine bu denkleme eski Ak Partili bürokrat Remzi Oğuz Yımaz bir şekilde eklenecek. Diğer taraftan MHP’nin Çukurova aday adaylığı için ortaya çıkan Ahmet Erdoğan, Ali Uğur Akbaş yarışın favori adayları olarak adaylıklarını ilan ettiler.

CHP’de ise aylar önce Tugay Develi çalışmalara başladı. Yıldıray Arıkan önümüzdeki günlerde Büyükşehir aday adaylığını ilan edecek.

Ak Parti'den ise henüz ortaya çıkan hiç kimse yok. El altında gizli gizli ekip kurup çalışanlar olsada kamuyuna yansıyan bir çalışma yok.

Ak Parti Genel Başkanının karizmasına karşılık Adana'nın tüm dinamikleri. Şimdilik seçime böyle gidiyoruz. Ak Parti Adana’da halen birinci parti fakat bu atmosferde seçimi birinci parti olarak sonuçlandırabilecek mi onuda zaman gösterecek.

Hüseyin Bayrak:

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank