- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hesapta Olmayan Kurban(lık)lar

Uzun bir tatili beraberinde getiren bir mübarek kurban bayramına daha erişmek üzereyiz. Belki hesapta belkide hesapta olmayan bir kurban(lık) olarak kim bilebilirki...
Uzun tatilin trafikte uzun kuyruklar oluşturması kaçınılmaz. Akabinde kazaları da getirmesi olasılığı yüksek. Çoğu kurbanını memlekette kesmek umuduyla çıktığı uzun yolculukta sanki kanatlanmış gibi biran evvel uçmak ister varacağı yere. Kurban kesmek hayalini kurarken kurban gider kurbana giderken.

Hep çocukluğumda evdeki büyüklerden şu lafı duyardım: "Bak o ağaca çıkma,  yok şunu yapma bunu yapma, kurban bayramı yaklaşıyor ölürsen kurban gidersin" diye korkuturlardı. "Kurban gidersin, kurban olursun" lafı beynimdeki yerini aldı. Şimdiye kadar kurban gitmedik ama kurban olduk çok sevdiklerimize. Vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza... Boylu boyunca uzandı fidanlar, uğruna can verdiği toprağa.. Kurban olduğumuz kurbanlar birer birer can verdi vatan vatan diye kanını serdi vatanına.

Bu bayramda bari kurbanlıklar hariç hesapta olmayan kurbanlar vermeyelim. Hesapta olanların bedelini ödeyebiliriz ama hesapta olmayan kurbanların bedelini kimse ödeyemez. Hesabını ödeyemeyeceğiniz kurbanların vebalini alan vatan hainleri, alçak teröristler, KANLI KANSIZLAR, şeref ve haysiyetten yoksun leş kargaları... Sizleri kurban değil mundar ederiz. Mundar etlerinizi de sığındığınız dağlardaki kurtlara, çakallara yem diye veririz. Hesapta olmayan hesapsız kurban ettiklerinizin hesabını nasıl vereceksiniz iyice düşünün ve ona göre yaptığınız hesabı tekrar hesaplayın.

Bu mübarek bayramı Rabbim layıkıyla mübarek kılar, bayramlarımızı kan gölüne çevirenleri de helak eder inşallah. Bitmeyen umutlarımızla herkesin kutsal bayramı en güzelinden geçsin diyoruz. Büyüklerimizin mübarek ellerinden, küçüklerimizin nur gözlerinden öpüyoruz milletçe.
Hesapta olmayan kurban olmamanız dileğiyle herkese aklınca, gönlünce mutlu, huzurlu, kemiği az, eti bol nice kurban bayramları diliyorum. Kestiğiniz kurbanların Allah nezdinde kabul olması dileğiyle tek akıttığınız kan Allah yolunda akıttığınız kanlar olması temennilerimle...
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net