content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Eyl

Herkeste Tanrı’yı Görün

Ben herkesin kalbindeYüce Ruh olarak bulunurum." (Bhagavad-gita 7.21)

Bu haftaki köşe yazıma bir hikayeyle başlamak istiyorum.

Adamın biri, günün birinde, Tanrı’nın herkesin içinde olduğuna dair bir konuşma duymuş.O günden sonra, her insanda ve her canlı varklıkta Tanrı’yı görmek için çaba göstermiş. Her zaman olduğu gibi, bu adam da söz konusu mesajı tam anlamıyla kavrayamamış.  

Bir gün, adamın yaşadığı köyden delirmiş bir fil geçmiş. Filin sahibi, olası tehlikeden korunmaları için tüm köylüleri uyarmış. Kısa bir süre içerisinde, herkes güvenli bir yere saklanmış, bir kişi dışında. Kendini güvenliğe almayan tek kişi, Tanrı’nın her canlı varlığın içinde bulunduğuna inanan adammış. Bu adam kendine ne sığınak aramış, ne de evinin güvenli duvarları ardında korunmayı tercih etmiş. Dışarıda kalmış.

Bir süre sonra, kendinden geçmiş çılgın fil adamın oturduğu sokağa girmiş. Fil ile gözgöze gelen adam, kollarını açarak canavarı karşılarken filin Tanrı’dan başkası olmadığını düşünmüş. Çıldırmış fil, adamı ayağının altına alarak, adamın kaburgalarının ve kemiklerinin kırılmasına neden olmuş. Tehlike diner dinmez köylüler evlerinden çıkarak adamın yardımına koşmuşlar. Filin sahibi yaralı adama şaşkınlık içinde şu soruyu sormuş:

“Neden seni uyardığımda, filin yolundan çekilmedin? Senin dışında herkes uyarılarımı dinledi".

Adam şöyle cevap vermiş:

“Tanrı’nın her canlı varlıkta yaşadığına inanıyorum. Senin filinde Tanrı’yı gördüm."

Bunun üzerine filin sahibi:

“O zaman Efendim, neden beni dikkate almadın ki? Filde yaşayan aynı Tanrı, aynı zamanda benim de içimde değil mi? Ve o Tanrı, sana filden uzak kalmanı söylemedi mi?”

Bizler de aynen hikayedeki bu adam gibi, Bhagavad-gita, Kur'an, İncil, Tevrat, Vedalar ve Upanishad'lar gibi birçok kutsal kitap ve yazıtlara sahip olmamıza ve verdikleri öğütleri günlük yaşantımızda uygulamaya çalışmamıza rağmen, çoğunlukla yazılanları yanlış yorumlar ve birbiri ardına hatalar işlemeye devam ederiz.

Bu hikayeden de anlaşıldığı gibi;

Herkeste Tanrı’yı görmeliyiz, fakat aynı zamanda, herkesin sizin için yararlı olmadığı gerçeğini de idrak etmelisiniz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank