- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca Görevden Alınırken Yeni Genel Müdür Kim Olacak

Hayvancılığın fetret döneminin başladığı 2008 yılından önce ve bu günlere kadar görevde olan Sayın Ali Karaca Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevden alındı. Şimdilik bu göreve Mustafa Kaya vekâlet ediyor.

Sayın Ali Karaca bu göreve 2008 yılından önce Türkiye Büyük Millet Meclisindeki iktidar partisine mensup bir milletvekilinin akrabasının tavsiyesi ve isteği ile atanmış olduğu biliniyor.

Bakanlığın ismi şimdiki adı Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı olmadan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı iken Sayın Ali Karaca Tarımsal Üretim Genel Müdürü idi. Bakanlığın ismi ve genel müdürlüklerin isim ve yapısı değişince yeni oluşturulan Hayvancılık Genel Müdürlüğüne atanmıştı.

Başarılı bir bürokrat olduğu söylenemeyecek olan ve yıllarca görevde kalan,  görevden alınan Sayın Ali Karaca’nın Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevi esnasında çiğ süt fiyatları 39 kuruşa çıkınca hayvan sahipleri ‘’sarıkız hakkını helal etmiyor ‘’ mitingleri yaptı. 2009 Yılı Nisan ayında başlanan süt tozu teşvik uygulamaları yönetmeliğini tam süt sanayicilerinin isteklerine göre düzenleyip bakan onayına sundu. Bu yüzden çiğ süt fiyatlarında istikrar sağlanamadı. Türkiye de en çok süt tozu fabrikalarının çok olduğu il olan Konya en çok süt tozu teşviklerinden yararlanmasına rağmen fiyat istikrarsızlığında en başı çeken il oldu. Süt tozu teşvik uygulamalarında evvelki yıllarda gerçekleşen suiistimaller görevden alınan Sayın Ali Karaca’nın genel müdürlüğü döneminde yaşandı. Ulusal Süt Konseyindeki dev süt firmalarının istemediği bakanlık temsilcisi bürokratların görevden alınmasını bakana teklif ederek görevden alınmasını sağladı.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü hem süt firmaları hem de çiğ süt-damızlık, besilik üreten hayvancılık sektörü için oldukça önemli bir genel müdürlük. İşte bu göreve kimin geleceği ambalajlı süt ve süt ürünleri firmaları kadar hayvancılık sektörü için de önemli.

Türkiye de hayvancılık ürünleri ile ilgili Kırmızı Et Konseyi, Ulusal Süt Konseyi gibi Üretici birlik ve konseylerde sektörün diğer paydaşlarının temsilcileri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü bu konseylerde temsilci bulunduruyor. Hayvancılık sektörü ve ambalajlı süt ve süt ürünleri sanayicileri için en önemli konsey Ulusal Süt Konseyidir. Bu konseyde çiğ süt pazarlıkları yapılıyor, bu pazarlıklardaki kilitlenmenin çözülmesinde, sorunların siyasi makam olan Bakana aktarılmasında, süt tozu üretim teşviklerinin uygulanmasına konseydeki temsilci olan bürokratlar kilit rol oynuyor.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü makamına vekaleten atanan Sayın Mustafa Kaya Hayvancılık Sektörünün adayı değil.. Kendisi için endüstriyel süt sektörünün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker nezdinde girişimde bulunup bulunmadıkları, ‘’ hamili kart yakınımdır ‘’ kartviziti gönderip göndermedikleri bilinmiyor.

Hayvancılık sektörünün ise  ‘’gönlünde bir arslan var.’’

Hayvancılık Sektörünün gönlündeki arslan şu an vekil genel müdür olan Sayın Mustafa Kaya değil. Sayın Mustafa Kaya’yı hayvancılık sektörü yeterince tanımıyor.

Hayvancılık sektörünün ‘’gönlündeki arslan’’ın ise TBMM’de bir akrabası olan bir milletvekili de yok. Ama hayvancılık, çiğ süt-damızlık sektörünü ve bu sektörü tüm yanlarını, artılarını, eksilerini bir uzman olarak gayet iyi tanıyor, sektörün içinde bulunduğu sıkıntıların nasıl çözüleceğini biliyor..

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker bakalım ayağı çarıklı, üstü başı hayvan tezeği kokan hayvancılık sektörünün çalışanlarının mı yoksa sermaye sahibi süt sektörünün istediğini mi yerine getirecek.?

Hayvancılık Sektörü  kendi genel müdürlüğünde, acemi berber gibi berberliği ülke hayvancılığının başında belleyecek birini değil, siyasi makama doğru yolu göstererek siyasi makamların doğru karar almalarına yol açacak konunun uzmanı bir genel müdürü bu görevde görmek istiyor..

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri