content
26 Ağu

“Hayır” sız Hayır

Bir milyon  oy sahibi olsam birini bile böylesine " Hayır" sız bir  " Hayır"  için kullanmazdım. Bende benim görüşüme itibar  edenlerde  referanduma verilecek en hayırlı cevap   "evet " i tercih derler. Devlet işlerliğini sağlamak için, Yargı baskısını yüksek yargı organlarının hegemonyasını kırmak için " Evet"  derim. Sayın Bahçelinin bahsini  ettiği  gelecekte  şu  olabilir  bu   olabilir  gibi var sayımlarla ülkenin hazırdaki menfaati tepelenmez.  Eğer sayın Bahçeli   iktidara talip  ise, o zaman halkı kendine   inandırmalı , iktidara gelmelidir.  O zaman Anayasa maddelerinden işine  gelmeyenlerini zararlı  gördüklerini değiştirir. Sonuçta  bu kul yapısı.  Allah’ ın  hükmü değil. Kaldı ki yukarda dedim, ne sayın bahçeli ne de diğer muhalefet inandırıcı   ikna edici değiller. Mesela Diyarbakır a neden gitmediği soruluyor sayın bahçeliye.  Verdiği cevap muallak bir cevap. Üstelik bu cevap bir parti liderinin vermemesi gereken bir cevap . Ne demek yani ? Sen siyasi bir parti olacaksın. Ülke  yönetimine  aday  olduğunu söyleyeceksin. sonrada bir  terör örgütünün  provaka edeceği endişesi ile  hareket  edeceksin. Veya başkalarının  tehditleri ile oradaki vatandaşlarına gidip konuşmayacaksın.  Gitmediğin yer senin  değildir. Vakti ile bu günün CHP sinin kalemşorlarından ve açlık  türküsü fakirlik edebiyatı yapan  komünistlerden duyardık.

" Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gitmesek de  gelmesek de, o köy  bizim köyümüzdür. "

Boğazdaki villalarına oturup Zap suyu  kenarında yaşayan vatandaşa şiir yazarlardı. Fakirlik edebiyatı yaparlardı. Şimdi Bahçeliyi dinlerken  bunu hatırladım.  Bir  Türk  Milliyetçisinin söylememesi gereken bir  söz bunlar.  Madem vatanın her karışını bölünmez bir bütün olarak  görüyorsun o zaman sen orda olmalısın.  Hem de diğer taraflardan  daha  çok oralara gidip davanı  anlatmalısın .Ancak ben sanmıyorum ki sayın Bahçeli  ciddi anlamda  elinde  kesin  bilgiler olduğu  için bunu  söylüyor olsun.  Yani Diyarbakır a gittiği zaman kesinlikle  komplo olacağını  biliyor iseniz o  zaman  daha kolay olur  gitmek değil mi. Devletin askeri polisi bu komplolara karşı  daha sağlıklı önlem alır. Bilinmesi bilinmemesinden  çok daha  iyidir. Yani, kısaca  sayın bahçeli sekiz yıl önce gittiğinde bir şey  olmamışsa, yine  olmaz. Ancak dediği  gibi sadece şizofreni üretmek. CHP lideri  kürsüye çıkıp , bir  vatandaş olarak bana,  referandum paketinde bulunan maddeleri tek tek anlatıp sakıncalarını söylemiyor. Ya ne  söylüyor; Bu  referandumun memur  maaşına ne faydası varmış,  emekliye  ne kazandıracakmış, Tayyip’ in boyu ne kadarmış Fındık üreticisi ne kazanacakmış? çay üreticisinin  bu paketten payına düşen neymiş? Yani CHP lideri referandumu  değil,  ezberlerini konuşuyor. Bu seçmene yapılan en büyük hakarettir aslında. Bu  durumda CHP mantığı şu; Referandum paketinde eleştireceğimiz bir durum  yok.

Sayın Bahçeli  ise ,”  Bunlar yüce  divanın  yolunu kesiyorlar, bunlar  yargıda kadrolaşıyorlar, bu  paketten sonra ülke bölünecek , vs gibi  şizofreni üretmekten başka ele  avıca sığar bir şey  söylemiyor.  İhtimaller üzerine siyaset  olur mu?. AKP  muhtemelen ilerde  şunu yapacak. Yani Bahçelinin sözlerinden çıkan mantık şu; Referandum paketinde eleştirecek bir şey yok ama, bu  geçerse AKP  daha sonra  şöyle  yapabilir, böyle  yapabilir. Peki bu  mantıkla sizin korktuklarınızı yapmayabilir de değil mi?

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to ““Hayır” sız Hayır”

  1. 1
    EĞİTİMCİ Says:

    bir muhalefet partisinin, ülkenin her yerine gidebilmesi için gerekli emniyet koşullarını iktidar sağlar!.. AKP bunu yaptı mı? Hangi muhalefet liderinin binlerce koruması var!?
    Devlet güçlerini yanına al, diğerlerine hayat hakkı tanıma!... Bunun da adı demokrasi olsun, herkese eşit sağlanan koşullarda seçim olsun, referandum olsun!.. Bir fikri beyan ederken, el vicdandan çekilmemeli...
    AKP politikalarının, ilerde, ulusal bütünlüğü tehlikeye düşürme endişesine gelince, bu endişe kamu oyunda yaygın olarak mevcut!.. AKP'nin uygulamaları bu tehlikeden uzak değil!..
    Kör parmağım gözüne ile, siyaset yapmak, tehlikelidir. Bir ülke politikasının devletin beka sorunu yaratma kuşkusu varsa, bu olasılık %1 bile olsa üzerinde düşünmeye ve tedbirli olmaya değer..
    Evet bir referandum geçirdik, ve bu referandum ile Tayyip bey kendisini yüce divandan alıkoyacak adımların ilkini attı. Referandumun özü de amacı da buydu zaten. Bu konuda yanılmış olmayı, AKP'lilerden önce ben isterim..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank