content
28 Haz

Hayatımızı Çıkmaza Sokan ‘ya’ lar…

Ya çıkarsa...
Ya tutarsa...
Ya bırakırsa...
Ya biterse...
Ya gelmezse...
Ya giderse...

Bu ‘ya’ ları istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Hiç şüphesiz çoğu durumlarda kuşku, yön verir hayatımıza. İhtimaller, olacakları genellikle olumsuz yönde etkiler. Gerçek verilere dayanarak ilişkilerimizi ayarlamamız genellikle çok zordur. Ki insan duygusal bir varlıktır.

Bu ‘ya’ lar tedbirli olmamız gerektiğinden mi, yoksa kendimize yeterince güvenmediğimizden mi ileri gelir, bilinmez. İnanın benim de kafam karışıyor ‘ya’ yanlış bir şey söylersem şimdi!
Hatta bazı insanlar bu durumu paranoyaklaştırmıştır.

Engel olunamayan ‘ya’ lar panik atağa bile yol açacak duruma getirmiştir kişiyi. ‘Ya’ karşıdan karşıya geçerken araba çarparsa çocuğuma. İşte böyle bir durumda anne baba ya çok fazla üstüne düşer çocuğun, ya da kendisi gibi büyümesini sağlar. Oysa yapması gereken tek şey trafikte yaya kurallarını öğretmektir daha okula başlamadan önce. Paniğe gerek yok!

Ya giderse sevgilim, ya başkasına bakarsa, ya biterse aşkımız... Yahu giderse gider, biterse yenisi başlar, bakarsa gözüne bekçimi olacaksın bakarsa bakar... Yanında bile bakmıyor mu önünden giden bir çift popoya...

Engel olamayacağımız olaylar için kendimizi bu kadar heder etmeye, hasta etmeye değer mi?
Akışına bırakın hayatı. Bakın o zaman nasıl da her şey sizin peşinizden sürüklenmeye başlayacak. Siz kovaladıkça kaçıyor görmüyor musunuz tüm istedikleriniz?

Öte yandan piyango bileti alıp hülyalara dalanlara ne demeli. Gece gündüz hayal kurar. Ya çıkarsa şunları yaparım, buralara giderim. Güzel hatunlar peşime düşer. Senin mi peşine düşer paranın mı peşine düşer? Tamam kabul ediyorum çoğumuz havadan gelecek milyonlara hayır demeyiz ve bu hayali kurmak eğlenceli bile olabilir. Lakin bu durumu hayatının orta yerine koyma noktasına gelince orada bir dur demek lazım.

‘En fazla canımı alır, (‘ya kapıya gelirse alacaklı’der borçlu kişi) oda bir gün nasılsa çıkmayacak mı?’ der kimileri ve yaşamaya bakar anını değerlendirir çalışarak. ‘Ya’ lara elveda ‘kesinlikle’ lere merhaba demeye başlar içi rahat. Siz siz olun ‘ya’ ların tuzağına düşmeyin! Şimdi bu yazıyı okuyan herkesin, Nasrettin Hocanın ‘ya tutarsa’ fıkrasını hatırladığına eminim...

YA TUTARSA? Fıkra bu ya!

Kimi insanlar olmayacak hevesler peşinde koşup durur. Nasreddin Hoca böylelerine bir ders vermek istemiş bir gün. Elinde koca bir bakraç yoğurt mayasıyla gölün kenarına gelmiş. Başlamış kaşık kaşık dökmeye:
- Ne yapıyorsun hoca? demişler.
- Göle yoğurt mayası çalıyorum, demiş kıs kıs gülerek.
- Olur mu demişler, göl yoğurt mayası tutar mı hiç?
Hoca cevabı yapıştırmış tabii:
- Ya tutarsa....

Göle maya çalmış Nasrettin Hoca ve göl maya tutmamış...

Şimdi karar sizin ya ‘ya’ ları bırakırsınız, ya da hayatınızı ihtimallere göre yaşamaya ve ziyan etmeye devam edersiniz...

Sevgiyle kalın...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank