- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hayatı Önce Oku, Sonra Yaşa ….

Maalesef hayat çok kısa. Ama değeri ve kıymeti kısalığına bağlı zerafetinden, cazibesinden kaynaklanmaktadır. Ama her nedense kıymetini bilip değerini vererek güzel yaşamasını da hiç birimiz doğru dürüst bilmiyoruz.

Kimisi bizi sevdiğinden, kimisi bize değer verdiğinden olacak ki, bizi kıskanıp özgürce yaşayacağımız o güzelim hayatımızı kimi zaman ana - babamı...z, kimi zaman da sevgilimiz, kocamız - karımız toplumun çarpık düzeni yüzünden bize Allah'ın bahşettiği o güzelim hayatı çekilmez hale getirip zehir zemberek ediyorlar.

Yaşamak için bizi, bize bırakmıyorlar. Kendi akıl ve anlayışlarınca bin bir türlü sebeple tüm yaşam özgürlüklerimizi elimizden alıp bizi akılsız, bilgisiz kör, cahil sanıp kendileri gibi bir hayat yaşamamızı zorluyorlar.

Bunu yapanlar da bizi akıllarınca kötü olan topluma karşı koruyarak yapıyorlar. Toplum kim? Sen, ben, o kim? O zaman neden sen, ben, o hala düzelmiyoruz. Düzelip doğru dürüst bir insan olmuyoruz. Neden hala adam gibi, adam olupta hayatı güzel yaşamıyoruz. Hala birbirimize o güzelim hayatı zehir ediyoruz? Cennet olacak dünyamızı cehenneme çeviriyoruz. Bunları düşünüp hepimizin çok daha iyi birer hayat yaşamamız gerekmez mi?

Daha kaç asır sonra Allah’ın bizden istediği insanlık seviyesine ulaşacağız. Söylermisiniz. Lütfen kaç asır sonra...

Bunlar okumadan olmaz..!

01.01.2013
Cahit KARAÇ