content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Nis

Hastane ve Doktor.!

Bir insanın değil,çaresiz kalan bütün insanların bozulan sağlığı için devlet tarafından kurularak millete adam gibi sağlık hizmeti vermek mecburiyetinde olan sağlık kuruluşlarından, sağlık bakanı başta olmak üzere,yaşadıkları şehrin sağlık idarecileri dahil iktidar ve muhalefet yetkililerinden yardım talep etmesi dilenmek değil.İnsanın en tabii sağlık hizmeti alma hakkıdır.

Yüce allahın yarattığı en mükemmel donanımılı insan için yaşam hakkından kutsal daha ne olabilir ki. Önce hepimiz için sağlık deyip ahkam keserek,hastalar tarafından zorunlu olarak kapıları çalındığında sizden bizden ayrımı yaparak sözlerininin arkasında durmayanlara ithaf olunur.

Ünye de devlete ait sağlık kuruluşlarında yaşanan doktor sıkıntısına bu yalnız Ünye’nin değil ülkenin sorunu derken ar etmeleri beklenen yetkililerin hekimlerin neden Ünye de çalışmak istemediklerini, sorgulamaları gerekir.

Hastane yöneticisinin durduk yere neden sürekli istifa edip gitmek istemesinde sıkıntı nedir.Bu konuda yok böyle bir şey diyerek sağlıkta yaşanan olumsuzluğu kapatmak yerine olayın iç yüzü araştırılıp ona göre yol haritası çizilmesi elzem iken Başbakan Recep Tayyib Erdoğan’ın gücünü kötüye kullanıp devleti unutarak dediğim dedik,çaldığım düdük misali, sanki Ünye’nin ve devlete ait sağlık kuruluşlarının hesabı devlet yerine sadece kendilerinden sorulurmuş gibi,idarecileri kapılarında el pençe divan durdurarak,onurlarını ayaklar altına alıp,sonrada gönüllerini almak adına anlaşılması güç bir üslupla hem işlerinin başında,hemde Ünye idarecisiz kalmaz gibi birbiriyle çatışan içi boş demeçler vererek halkı değil kendilerini kandırırken kafaları bulandırmaya devam ediyorlar.

İnsanın en tabii hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını haklı olarak devletin sağlık kurumlarında aramak zorunda olan insanların muayene edilebilecek sıra numarasını kapabilmek için sabahın köründe hastane önünde saf tutmalarını kim nasıl izah edecek, bu hasta insanlara.!Hasta, adı üstünde,iyi olsa sana gelir mi.İyi olsa seni kıracak laf edermi..! Halkın sağlığı adına büyük önem arz eden sağlık kuruluşundaki bu olumsuzlukları defalarca yazarak çizerek ilgililere anlatmaktan dilimizde tüy bitti. İktidar başta olmak üzere muhalefete,basına ,sivil toplum kuruluşu yetkililerinden nazımızın geçtiği yöneticilere yazarak çizerek ve sözlü olarak iletmemize ve siyasi ağırlığımıza rağmen ülkeden ziyade Ünyenin kanayan yarasına çare bulamamak herkesi derinden yaralamalıdır.

Bu sadece vatandaş olarak benim,senin değil, Ünyede yaşayan herkesin sorunudur.Önceliklede devletin sevk ve idaresinde görev alanları yakından ilgilendiren çok önemli bir sorundur. Ancak ilgililer siz yanlış bliliyorsunuz. Ünyede sağlık ve doktor sorunu yok diyerek anlamamakta ısrar edince, olan Ünye ye ve Ünyeliye olmaktadır. Ülkede olduğu gibi Ünye dede sağlık sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülmez.

Ama bu konuda derdimizi hiç kimseye anlaytamıyoruz.Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde ülke genelinde olduğu gibi Ünye deki iktidar yetkilileri başta olmak üzere muhalefet ,sivil toplum kuruluşları ve basın ortalığı boş buldu, istediği gibi at oynatıyor.Bu durumu sadece biz değil, bütün Ünye kamuoyu bildiği halde,korkudan beni sokmayan yılan bin yaşasın diyerek görmezden gelmeye devam ediyor.Ama nereye kadar! Herşey Ünye ve Ünyeli için diyerek yalandan yere ahkam kesen beyler..! Şimdi başa dönerek kamuoyu adına görev yaptığını söyleyen Ünye Basını nerede!Muhalefet partileri nerede!Konuşurken mangalda kül bırakmayan En büyük sivil toplum kuruluşlarından ÜTSO,Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye şubesi yönetimi,Ziraat Odası yönetimi nerede?Esnaf ve Sanatkarlar odası yönetimi,Sanayi sitesi koopetratif yönetimi nerede diye bir kez daha soralım..? Bütün bu olumsuzlukları illada muhalefet olsun diye yazmıyoruz.Çünkü biz kendimizin düşmanı değiliz.Hastane ve sağlık sadece bize değil,gün gelecek hepimize lazım olacak.Bu yüzden sağlık başta olmak üzere kamuda yaşanan olumsuzluklara olsun duyarsız kalmayın.Sonra eyvah para etmez diyor, saygılar sunuyorum. Ahmet Yenin Hastane ve Doktor.!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank