- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hastane Randevuları Artık Cep’ten Alınacak

Sağlık Bakanlığı, hastanelerden randevu alımını daha kolay ve hızlı hale getirmek için mobil uygulama başlattı.
Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması (MHRS Mobil), mobil telefonlar ve tabletler için özel olarak tasarlandı. Uygulama sayesinde vatandaş hastane randevularını artık cep telefonundan alabilecek. Uygulamaya ile randevu almak ücretsiz.
Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında, sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerin daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi için ülke genelinde ‘Hastane Randevu Merkezi' projesi hayata geçirildi. 2009 yılında başlatılan çalışmalar tamamlanarak 2011 yılında hizmet ülke geneline yaygınlaştırıldı.
 
Bu çalışma sayesinde vatandaşlar hastane randevularının telefon ve internetten alabilmeye başladı. Hastane randevusu alımında ALO 182 ve internet üzerinden randevu alımına ek olarak Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması (MHRS) başlatıldı. Mobil uygulaması, IOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazların uygulama marketlerinden indirilerek kullanılabiliyor. Bakanlık çok yakında Blacberry işletim sistemine sahip mobil cihazlar da aynı kapsamda olması için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Vatandaşlar, MHRS Mobil uygulamasını kullanarak, Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri, ağız ve diş sağlığı hastaneleri ve merkezlerindeki istedikleri hekimden, istedikleri tarihe randevu alabilir, gidemeyecekleri randevularını iptal edebilir ya da randevu bilgilerini kontrol edebiliyor. MHRS Mobil uygulamasının yanı sıra internet üzerinden www.hastanerandevu.gov.tr adresi kullanılarak ya da ALO 182 MHRS Çağrı Merkezi aranarak da randevu alınabilmekte. Vatandaşlar, hastane randevularına ilişkin soru ve sorunlar için mhrs@saglik.gov.tr adresini kullanarak yetkililere ulaşılabiliyor.
 
Randevu alırken bilinmesi gereken temel kurallar
-En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz.
-Randevu aldığınız saatin en az 30 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz.
-Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz.
-Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
-Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.