content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Haz

Halksız Siyasete Vize Yok!

Siyasiler ve medya bir olarak istedikleri kadar atsınlar, tutsunlar ahkâm kessinler, ne yapacağını nasıl yapacağını idarecilerinden çok daha iyi bildiğini son seçimlerde bırakın Türkiye’yi bütün dünyaya ilan eden halkın büyük bir kesimi, kendisine efe (lik) yapan ve yapmaya kalkan partilere ve yönetimlerine bir kez daha kırmızı kart göstererek halka rağmen siyaset yok dedi.
Partiler ve adaylar partilerinin programlarını ve yapacaklarını halkına ve ülkesine anlatacaklarına birbirlerine laf yetiştirmeye kalkınca sandıkta devreye giren seçmen halka rağmen siyaset yapanlara vize vermedi. Böylece 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılan genel seçim geldiği gibi geçti ve gitti.
Partiler propaganda döneminde halkına anlatmaları gereken hizmet projeleri yerine havada uçuşan garip sözlerle avazlarının çıktığı kadar bağırıp çağırarak sadece kendi aralarında kıyasıya yarıştılar. Partilerin bu davranışlarını ne geçmişte ne de bugün tasvip etmeyen halk tüyü bitmedik kızıl yetimlerin hakkı olan zorla toplanmış vergileri ülkeye ve bütün insanlara hizmet için harcamaları yerine sadece koltuklarını korumak adına parti reklâmlarında ve afişlerinde hoyratça harcayanları sergiledikleri tavırlarına göre değerlendirerek kullandıkları dengeli oylarıyla resmen hizaya getirdi.
Geçmiş seçimlerde ne liderlerden nede parti yöneticilerinden görmediğimiz, duymadığımız akıl mantık kabul etmeyen olumsuzlukları bu seçimde duyduk yaşadık. Geçmiş seçimlere oranla daha çok sadaka gibi makarna, bulgur, gıda, kömür, beyaz eşya, mobilya, para vesaire dağıtılması geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de neticeyi değiştirmedi, değiştirmiyor, bu gidişle hiç değiştirmeyecek. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde bedavadan gelen mallar veya ürünler ile doymayanlar daha çok istiyorlar. İhtiyaç sahibi oldukları halde alanların yanında ihtiyaçları olmasa dahi alamayan bedavacılar ister istemez küsüyor, içten içe kinleniyor. Bu haksız durumdan farkında olsalar da olmasalar da en çok seçilmiş ve atanmışlar zarar görüyor.
Kısacası kendini bildiğinden buyana bir ekmeğin peşinden koşan halkın nerede ise %90’nı seçimlerde hoyratça harcanan para ve kullanılan olumsuz üslup ile yapılan sadaka siyasetini sevmediğini sandıkta ders alması gerekenlere bir kez daha gösterdi. Bazılarına göre standart oy deposu olarak görülen seçmen bu seçimde sergilenen sadaka siyasetini elinin tersiyle iterek Cennet vatan ülkemiz ve insanlarımızın hizmetkârlığına soyunan ve bundan sonra soyunacak olan siyaset adamlarına 12 Haziran 2011 Pazar günü anladıkları dilden konuşarak son sözünü söyledi diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Halksız Siyasete Vize Yok!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank