- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Halk, Meclis Üyelerini de Tanımalı..!

AKP’den Av. Ahmet Çamyar-MHP’den İnş Müh. Nedim Can- CHP’den Kimya Müh. İsa Maral ve SP’den Av.Kerim Ateş genel merkezleri tarafından Ünye Belediye Başkan adayları olarak gösterilmelerinin ardından..30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimiyle ilgili olarak partilerin yönetim kurullarınca 18 Şubat 2014 tarihinde birlikte görev yapacakları belediye meclis üye listesine son şekli verilerek Seçim Kuruluna sundular.

Günlerdir seçmenler tarafından heyecanla beklenen listelerde geçmiş seçimlerde olduğu bugün de takdir ve tenkit edilen sürpriz isimler var ve olacaktır.Mesele seçmenlerin önlerine konulan belediye başkan adayları, kontenjan meclis üyeleriyle asil üye listelerinde gösterilen bütün üyeler gönül ister ki eğitim,kültür ve kişilik yönünden hepsi birbirinden üstün olsun.Ama her şey, her zaman insanların, özelliklede oy kullanma hakkına sahip seçmenlerin gönüllerine göre olmadı, her nedense çok bilmişlerin yüzünden bir türlü olmuyor.! Olsun, ne yapalım, partilerin söz de söz sahipleri, geçmişte olduğu gibi bugünde kimi nerede görmek isterlerse listeler öyle oluyor. Öyle olduğu için asıl diye söz edilen seçmen her defasında, inanarak ve güvenerek seçtiği karşısında dimdik duracakken, hem de 4-5 yıl boyunca el pençe divan duruyor.

İşte partilerin mahalli basın aracılığı ile Ünye ve Ordu kamuoyuna açıkladığı belediye başkan adayları, kontenjan adayları ve belediye meclis üyesi adayları listesi önünüzde. Bugüne kadar sizleri oy deposu görüp, oyunuzu alana kadar geçen birkaç ay boyunca esas duruşta oy isteyenlere ve göreve seçildikten sonra görev süreleri (4-5)boyunca karşılarında esas duruşta bekletenlere, 30 Mart 2014 Yerel seçimleriyle beklemedikleri bir sürpriz yaparak, cennet vatan ülke, Ünye ve Ordu’da bundan böyle asıl söz sahibi olduğunuzu gösterin.

İşte partilerin yönetimlerinin önünüze koyduğu başkan adayları ve belediye meclis üyeleri listesi.Bu Listelerdeki isim ve unvanları iyi değerlendirin.Çünkü bunların tümünü değil içinden bir listeyi seçerek görev vereceksiniz.Lütfen bu sefer geçmişteki gibi sadece kendilerini düşünen senin benim adamın işini bırakıp,memleketi ve milleti düşünen ortak aday ve meclis üyelerinin yer aldığı listeyi bulup göreve getirelim.

AKP- Ünye Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Çamyar.
Kontenjan Adayları-Hüseyin Necdet Yılmaz-Murat Ocak-Mehmet Okuyucu
Belediye Meclis Üyeleri-Mustafa Nevzat Telcioğlu-Mehmet Yaşar Sezgül-Hüseyin Tavlı-Arif Ergün
Reşit Erol-Sibel Cerrahoğlu-Erhan Eren-Osman Nuri Dolu-İbrahim Ecioğlu-Zekai Baş-Abdullah Sarı-Remzi Taş-Hasan Çolakoğlu-Emine Sabire Dönmez-Mustafa Çakmakçı-Ufuk Balcı-Orhan Gürel-Serkan Çolakoğlu-Özlem Aldemir Yiğit-Yahya Karaoğlan-Serkan Güney-Abdulkadir Yıldırım-Talat Tuncer-Enver Çakır-Muharrem Çakır-M. Kenan Poyrazoğlu-Ümit Baş-Ersin Güney.
CHP Ünye Belediye Başkan Adayı Kimya Müh. İsa Maral
Kontenjan Adayları-Mehmet Güven-Mustafa Yurt-Mustafa Kemal Babacan
Belediye Meclis Üyeleri-Kemal Maral-Emin Yılmaz-Sezai Kantar-Cafer Ocak-Aydın Torunoğlu-Saadet Çakın-Mustafa Yurt-İbrahim Ocak-Aytaç Tahmazoğlu-Mehmet Topaloğlu-Yılmaz Karayiğit-Celil Gürel-Davut Ateş-Ali Rıza Ateş-Osman Sarıkaya-Mustafa Tonkal-Osman Cinbaş-Bakı Şensoy-Ayşe Atay-Hatice Beşli-Nurcan Güven-Şevket Kırman-Murat Karakış-Ayhan Kırşan-Serap Ersöz-Bülbül Akkan-Köksal Ocak-Hüseyin Akman.
MHP Ünye Belediye Başkan Adayı. İnş. Müh. Nedim Can
Kontenjan Adayları-Zeki Akan-Muammer Özbek-Arslan Güdek
Belediye Meclis Üyeleri-Hüseyin Yıldız-Murat Çıraklı-Ahmet Keskin-Turgut Oral-Adnan Beşli-Musa Kaymak-Mine Duman-Osman Karagöz-Yavuz Hakkı Gümüş-Refik Kayalı-Musa Kıroğlu-Fahri Kapıcı-Mehmet Türk
Ahmet Dikici-Zekeriya Doğru-Kadir Tamtürk-Fatih Yılmaz-Enver Güney-Musa Üstündağ-Erdem Arar-İlhan Bilgin-İbrahim Akkaya-Kaya Aydın-Şuayip Duman-Şengül Ağca-Fatih Hasten-Mehmet Keskin-Hakan Som.
SP Ünye Belediye Başkan Adayı-Kerim Ateş
Kontenjan-Mehmet Soydan-Nedim Sider-Rüveyde Kuzu Türk
Belediye Meclis Üyeleri-Hasan Çelebi- Mehmet Akif Çaloğlu-Nazmi Yanar-Ahmet Altun-Engin Boşcu-Hüseyin Başbay-Yılmaz Gürkan-Ahmet Cerrah-Abdullah Gül-Mevlüt Okumuşoğlu-Saliha Kaçmaz-Murat Yıldız-Aslı Ateş Yıldız-Ali Soydan-İbrahim Öztürk-Muhammed Yaman-Mehmet Yunus Yürük-Ahmet Kuşlu-Necati Ustaoğlu-Halil İbrahim Dündar-Mevlüt Sencar-Ahmet Özkaya-MustafA Zorlu-Hasan Arslan-Muhammet Hamidullah Fidan-İsmail Öztürk-Naim Tokaç-Osman Nuri Güner.
Artık söz sırası, geçmiş yerel seçimlerde olduğu gibi şimdi siz seçmenlerde. Ancak akıl izan sahibi insan her seferinde aynı yanlışa bile- bile imza koymaz. Ama seçme hakkına sahip seçmenler, her ne hikmetse, her seferinde kişisel düşünceler kapılarak aynı yanlışı yapmaya devam ettiler. Bu kez de akıllarını başlarına almazlar ise, seçmenlere ne haliniz varsa görün demekten öteye daha söylenecek söz kalmaz.. Aynı yanlışa bu kez de düşerek eyvah yanlış yaptık elimiz kırılsaydı değil kafamız kırılsaydı dememek için.. Yukarıda isimlerini verdiğimiz partilerin belediye başkan adayları-kontenjan adayları ve meclis üyelerinin listelerini, elinize alarak, önce kendi aileniz içinde, sonra tanıdıklarınızla masaya yatırarak kimliklerini ve kişiliklerini tanımaya ve anlamaya çalışın.

Şayet bu dediklerimizi yapamazsanız.. Her partinin belediye başkan adayı ekranlarda kendi başlarına boylarını ve huylarını anlatmaları yerine.. O kanalların yetkililerine, biraz daha fazla para vererek, listelerinde yer alan meclis üyeleriyle birlikte boy göstersinler ..Başkan beyler gibi meclis üyeleri de bu zamana kadar ne iş yaptılar, nasıl yaptılar da ömürlerini geçirdiler.. Kendilerini, eğitimleri aileleri ve yaptıkları işleriyle adam gibi kameraların (televizyonun) karşısında anlatarak, oy verecek seçmenin kendileriyle birlikte ailelerini de tanımasına katkı sağlasınlar.

Belediye başkan adayları gibi meclis üyeleri de ekranlardan halkın gözünün içine bakarak kendilerinin geçmişleri hakkında doğru bilgiler vererek tanıtsınlar ki.. Milletimizde partinin belediye başkan adayı başta olmak üzere birlikte görev paylaşacağı meclis üyelerini şahsen ciğerine kadar, diğer yandan iki göbek ailesine kadar tanıyarak oyunu versin.. Bundan sonrada geçmişte yaşanan adam kayırmalar yüzünden yer-yer yaşanmaz ve çekilmez olan ülke genelindeki yerleşim yerleri gibi Cennetten bir parça olarak adlandırdığımız Ünye ve Ordu da ne insanlara, nede şehirlere yazık olmasın..
Kısacası,30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde, önünüze konulan adayların ve meclis üyelerinin isim ve unvan listelerini (yani kimin kazandığına ve kimin doğurduğuna varana kadar) ince eleyip sık dokuyarak değerlendirip, içlerinden geçmiştekiler gibi kendisini ve ailesini düşünene değil, genelde ülkenin, yerelde Ünye’nin Ordu’nun ve bütün insanlarının toplu çıkarını düşünen ciğer paresi bir belediye başkan adayı ile listesinde yer alan belediye meclis üyelerine görev vererek, Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz Türk milletiyle bir bütün olarak kurdukları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asıl söz sahibinin kendimiz, seçerek görev verdiklerimizin devletimiz adına bizlere vekâlet ettiklerini bütün dünyaya haykıralım diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin