- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Hakkaniyet İstiyorum…

 Edep yahu...   Birazcık edep... Ve bu dün başka bugün başka konuşanlar içindir.
Birileri birazcık edepleri olsaydı, oğullarıyla ilgili iddialar gündeme geldiğinde, hikayelere başvurmadan istifa etmeleri gerekirdi.Yapılan gayri ahlaki işlerden dolayı, milli iradenin temsilcilerine operasyon çekilmesine neden olmuşlardır.
Maliye Bakanı kürsüden konuşuyor. Diyor ki, "içişleri bakanımı aradım, ulaşamadım." Ve hükümet adına kürsüden yanıt veriyor.
Düşünün hükümetin bakanı meclis kürsüsünde, iddialara yanıt veriyor. Konuşmadan önce, oğlu gözaltında olan bakan suspus. Kendi bakanının cebini açmıyor.
Edep birazcık, edep...
****
Tamam bu yapılanların tamamı bir darbe girişimidir.
Tamam yapılanlar temayüller dışında bir uygulamadır.
Tamam yapılanların arkasında bilmem kimler vardır.
Tamam yapılanların arkasında bilmem hangi ülkeler vardır.
Ne olur ki, arkasında, yanında, önünde birileri olsa...
Sonuçta söylenenler yalan mı değil mi?
Bakan oğulları iş takibi yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı?
Yaptıklarıyla milli iradenin temsilcilerine, iktidara içten ve dıştan operasyon yapılmasına neden olmadılar mı?
Yoksa söylenenlerin tamamı yalan ve düzmece mi?
****
Sabaha karşı operasyon yapılmamalıymış!
Doğru...
Gözaltına alınanlar elit insanlarmış!
Doğru...
Ancak, sabaha karşı başka insanlara operasyonlar yapılırken ne yaptınız?
Görevden almalar yaşandı mı?
Televizyonlara çıkılıp operasyonu yapanların yaptıkları lanetlendi mi?
Bu ülkenin topraklarında elit insanlar sadece bakan oğulları mı?
Başka elit insanlar alınırken ne yapıldı?
****
Ayrıca hukuk karşısında elit ve sıradan insan ayrımı mı var?
****
Bu ülkenin topraklarında elitler dinlenirken, dinleyenler tu kaka...
Bu ülkenin topraklarında sıradan insanlar dinlenirken, dinleyenler kahraman...
Bu ülkenin topraklarında ergenekon davasıyla ilgili dinlemelerden yola çıkılarak Türkiye tarihinin en büyük operasyonları ve temizliği yapılırken, dinlemeler meşru...
Askerler elit değiller mi? Bakan çocukları elit öyle mi?
Belediye başkanları gözaltına alınırken, BDP'nin  milletvekilleri tutuklu iken elitlik nerede?
****
Gezi Parkı olaylarında kahraman polis.
Aynı polis elit çocuklara yönelik operasyon yaparken tu kaka...
****
Bu ülkenin topraklarında ayrımsız demokrasi istiyorum.
Bu ülkenin topraklarında ayrımsız hukuk, adalet, özgürlük istiyorum.
Bu ülkenin topraklarında hakkında gayri ahlaki iddialar gündeme geldiğinde, istifa müessesi diye bir şeyin çalışmasını istiyorum.
Bu ülkenin topraklarında elit, sıradan ayrımı yapılmadan, herkesin hukuk karşısında ayrımsız eşit olduğu bir ülke istiyorum.
****
Bu ülkenin topraklarında bizimkiler hırsızlık yaparken normal, başkaları yaparken tu kaka, ahlaksız, namussuz denilmediği, herkese aynı duyarlılıkla yaklaşıldığı bir ülke istiyorum.
****
Bu ülkenin topraklarında, bakanın oğlunun evinde bilmem kaç bin tl, euro, dolar para çıktığında, 'hırsıza bak' diyerek bağıranların, kendi milletvekillerinin evlerinde milyon Eurolar çıkarken sus pus olmalarını istemiyorum.
Hakkaniyet istiyorum...
Aynı haksızlık karşısında, adil olmayan uygulama, hırsızlık, yolsuzluk, karşısında aynı tavrın, duruşun gösterildiği bir ülke istiyorum...
****
Bu ülkenin topraklarında milli iradenin emrinde olan emniyet teşkilatının kendi iktidarına karşı operasyon çektiği bir ülke istemiyorum.
Askerin, milli iradeye operasyon çektiğinde, itibarsızlaştırma girişimi yaptığında, darbe girişiminde bulunduğunda, muhtıralar verdiğinde nerede duruyorsam, hangi tavrı koyuyorsam aynı tavrı koyuyorum.
****
Bizimkilerin, bize yakın olanların aklandığı, 'ama, ancak' diyerek korunmaya çalışıldığı, ötekinin ahlaksızlığı, namussuzluğu, hırsızlığının büyütüldüğünü, her türlü küfür ederek lanetleyenlerin yayında durmuyorum.
****
Benim duruşum belli. Ben milli iradenin yanında duruyorum.
Ben sandığın yanında duruyorum.
İster askerden, ister yargıdan, ister polisten, kimden gelirse gelsin milli iradeye yönelik yapılan tüm operasyonların karşısında duruyor ve lanetliyorum.
****
Ve düne kadar 'iktidar ve başbakan için diktatör, polis ve yargıyı ele geçirdi' diyenlerin, bugün polisi ve yargıyı savunmalarını, yüceltmelerini, sözde bir diktatöre karşı kendi polisinin, yargısının operasyon yapmasını nasıl bir şey olduğunu görmemezlikten gelenlerin, söylediklerini yiyenlerin iki yüzlülüğünü görünce de demokrasi için daha çok yolumuzun olduğunu görüyorum.
****
Biraz edep olanların yaşananlar karşısında istifa etmelerini, kimilerinin polis ve yargı için söylediklerini yiyerek şimdi methiyeler düzmelerini, düne kadar cemaat için olmadık küfür edenlerin bugün neredeyse cemaate plaket verecek düzeye gelmelerini bu ülkenin demokratik zihniyet eksikliği olarak değerlendiriyorum.
Yaşanalar Türkiye'nin normalleşmesine katkı sunacaktır. Birileri için şer olan, ülke için hayır... Birileri için bugün yaşanalar hayır gibi gözüksede gelecekte onlar için de şer olacaktır. Bekleyin görün...

Son söz: Ve benim tavrım dün neyse bugünde aynıdır. Daha çok demokrasi, daha çok hukuk, daha çok insan hakları, daha çok özgürlük, daha çok adalet ve bunların tamamının ayrımsız ve eşit olmasından yana bir noktada duruyorum.