content

03 Şub

Hacıbektaş Veli Kültür Derneğinden üç kitap

Merkezi Hacıbektaş/Nevşehir’de bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği yayınları arasında Günyüzü görmüş üç ayrı kitap var masamda. Bu kitaplar, değerli dostum Hayrettin İvgin tarafından bana ulaştırıldı. Kitaplar sırasıyla:

1.ULUSLARARASI HACIBEKTAŞ AŞURE GÜNÜ

Kitap, Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans’da hazırlanmış 128 sayfalık kitabın sunuşu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği 2. Başkanı Mustafa Özcivan’a ait. Buranın bir yerinde, “Aşure hep birleştirici olmuştur. Aşure hep paylaşmanın simgesi olmuştur. Anadolu Aleviliğinin olmazsa olmaz ritüellerinden en önemlisidir aşure; Muharremin 10. günü başlayan Hz.Hüseyin’in şahadeti anısına tutulan matem orucunun bitiminde yapılan ve dualanarak dağıtılan bir anma çorbasıdır, anma tatlısıdır” deniliyor.

Önsöz Prof. Dr. Hayrettin İvgir’e ait. İvgin hoca, “Bu kitap; özellikle Aşure konusunda gerçekleştirilen panelin konuşmalarını içermektedir” diyor. Panele konuşmacı olarak; Hasan Klavuz, Doç.Dr. Nezaket Hüseynova, Doç.Dr. Robert Langer, Cavit Mürtezaoğlu, Necati Şahin, Ekber Goşalı Yolcuyev, Piri Ere, Hıdır Temel, Doç.Dr. Rıza Yıldırım, Fevzi Ekrem Terzioğlu, Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Abdülali Mücazi, Şemsettin Küzeci.

 

2. ULUŞLARARASI HALK OZANLARI HACIBEKTAŞ BULUŞMASI

 

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği yayınlarının 6. olarak 208 sayfayla yayınlanmış. Önsöz, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Nafiz Ünlüyurt’a ait. Önsözün girişinde, “Büyük ozan Mahsuni anısına düzenlenen etkinlikle başlatılan fuluslararası Halk Ozanları Hacıbektaş Buluşması, bu yıl da Aşık Daimi anısına düzenlenen anlamlı bir etkinlikle yürüyüşünü sürdürdü” deniliyor.

Şiir yarışması ve sonuçlarından sözediliyor. Birinci İsmail Nar, İkinci Feyzullah Seçkin, Üçüncü Selami Yağar. Ayrıca mansiyon alanlar da var. Bir de panel gerçekleştirilmiş. Kemal Bülbül’ün sunuculuğunda değişik kişilerin konuşmaları ve panelist olarak ortaya koydukları görüşler var kitap içerisinde.

 

UĞUR MUMCU’YA SAYGI VE FAİLİ MEÇHULLER

 

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği yayınlarının 4 ncüsü olarak kitaplaştırılmış. 96 sayfayla şekillendirilen kitap, Uğur Mumcu’ya saygı ve faili meçhiller adıyla gerçekleştirilen panelin sözleriyle geniş bir fotoğrafı olarak görülüyor.

İlk sayfalarda, Ali Kaim, Fikri Sağlar, Prof.Dr.Hayrettin İvgin imzalarıyla ortaya konulan görüşlerle başlıyor. Panelin sunucusu  Ali Kaim. Konuşmacılar var değişik isim ve imzalardan meydana gelen. Kitabın arka sayfalarında da fotoğraflar var yine panelle ilgili.

Kitabın arka sayfasında, Uğur Mumcu’nun ünlü sözü, hatırlatması yeralıyor. Bu söz: Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenen bir suçtur.(U. Mumcu)

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

 

1. Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları ortaya çıkarmaktır; onları değiştirmeye çalışmak değil. (Gary Hamel)

2. Bütün devletler hazımsızlıktan ölür. (Napoleon)

3. Bugünün işinin dünün metodları ile yapabileceğine inanmıyorum. (Nelson Jackson)

4. Bir iş açmak çok kolaydır; zor olansa onu açık tutmaktır. (Çin atasözü)

5. Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak saldırı, hiç saldırmamaktan daha kötüdür. (Atatürk)

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank