- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Güzide Gülpınar Taranoğlu’ndan: Bu Son Olsun İstemem!

Sanat ve edebiyat dünyamızın duayenlerinden, Güzide Gülpınar Taranoğlu, birbiri ardına yayınladığı şiir kitaplarıyla adı, “Bu Son Olsun İstemem!”

Uzun yıllar, Bilal ve Güzide Taranoğlu çifti, herkesin gönlünde yer ettiler. Sonra, Dr. Bilal Taranoğlu’un vefatla aramızdan ayrılışı, Güzide hanım için bir “yıkım”oldu. Yakınları ve sevenleri için üzüntülere vesile oldu. Ama Güzide hanım, eşinin ardından yazdığı şiirlerle, yayınladığı kitaplarla sevgisinin zirvede oluşunu gösterdi, göstermeye devam ediyor.

 

350 sayılara ulaşan, Gülpınar Sanat Dergisiyle sanat ve edebiyat dünyamızdaki yerinden bizlere seslenen Güzide Gülpınar Taranoğlu’nun, Toprak Ana’nın 22 ayrı kitabi yayınlandı. Bunlardan son beşi, rahmetli Dr. Bilal Taranoğlu’nun aramızdan ayrılışından sonra, o’na hitaben yazılan şiirlerden oluşanlar olarak karşımıza çıktı. Bu kitaplar:

 

Onu andıkça yaşıyoruz, Duyguların karmaşası, Duygu harmanım, Akşamlar yaklaşınca, Son olsun istemem, adlarının taşıyıcıları olarak görünüyorlar.

 

Güzide Taranoğlu’nun her kitabında, aile ve sanat camiası ağırlıklı fotoğraflar yer alıyor. Bu son olsun istemem’de de benzer fotoğraflar çoğunlukta. 88 sayfalık kitabın sunuşunun girişinden bir cümle: “Her kim, ne şekilde olursa olsun, o tarihe mal olabilmek omuruna ve sevincine ererse, dünyanın en mutlu insanı olmuş gibidir.”

Bu son olsun istemem’in, ilk şiiri 7. sayfada. Dr. Bilal ve Güzide Taranoğlu çiftinin mutlu bir fotoğraf görüntüsü. “Merhamet yok yıllarda” adlı, başlıklı şiirden;

 

 —Dalda gördüğün gonca açacak, gül olacak,

 Koklamaya doymadan, gir gün gelip solacak,

 Dökülen yapraklara hasretle bakacaksın,

Ardında kuru dallar ve dikenler kalacak…

 

Hükmünü sürdürürken, ne güzel der, ne çirkin,

 

Sanki insanoğluna yıllarda birikmiş kin,

Nasıl olsa geçecek ki geçsin, sakin sakin,

Mutluluğunu elde böyle tutarsın ancak.

 

Kitabın arka kapağında, Güzide Taranoğlu’un pek çok özlü sözü de var.