content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Tem

Güya Eğitimli Komando Gönderecektik!

Evet geçen yıl bu zamanlarda bir haber düşmüştü renkli ve yerel basın, TV'lere; "bundan böyle teröristle mücadelede eğitimli komando devreye girecek! Komandolar 2 bin ila 5 arasında bir maaş alacak olup, 10 yıl mecburi hizmet edecek. İsteyen 10 yıl sonra devam edecek, isteyen de tazminatını alıp ayrılabilecek. Şayet bu süre içerisinde şehit olursa ailesine 70 bin lira tazminat ödenek" idi!
Doğrusunu söylemek gerekirse millet olarak rahatlamıştık. Tamam demiştik. Onlar gibi bizim de eğitimli askerlerimiz dağda mücadele edecek ve "acemi birliği"nden henüz usta birliğine geçmiş, tecrübesiz askerlerimiz artık şehit olmayacak demiştik.
Hevesimiz kursağımızda kaldı!
Ne oldu?
Yine teskeresine 20, 35 gün, 2, 6 ay kalan askerleri şehit verdik...
Gerçekten insanın aklı duruyor!
Bırakınız acemi birliğini, usta birliğini, askerlik süresince alınan eğitimle bile bu teröristlerin karşısına çıkılmaz! Çünkü bizlerin aldığı 1,5 senelik eğitimin bile sınırlı, yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz!
Çök, kalk...
Sağa dön, sola dön...
Nizami otur, nizami kalk...
Uygun adım marşla... Yaylalar yaylalar türküsüyle teröriste cevap verecek şekilde eğitildiğimizi söyleyemeyiz...
Amma ben 500 kişilik bir komandonun, eğitilmiş askerin, burnu bile kanamadan bu işin üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum.
Gazetelerde çıkan haberlerde iddia edilenler insanın yüreğini sızlatıyor. Yok teröristler 50 metre kadar yaklaşmışlar... Yok el bombaları atmışlar... Yok otluk yanıyor... Ve askerlerimiz yanarak şehit düşüyor!
Peki nasıl bir mantık bu?
Nöbetçiler yok mu?
Nöbetçi ile mevzide dinlenen, ya da uyuyan askerler arasındaki mesafe ne idi ki? 50 metre nasıl yaklaşabiliyorlar? Nasıl oluyor da onlar elleriyle koymuş gibi buluyorlar da, nöbetçiler en ufak bir şüphe, ses, duymuyorlar?
Böyle şey var mı askerlikte?
Sizce de ihmallik kokmuyor mu?
Tabii bu iddialar zaman zaman ortaya atılıyor. Gerçeklik payı nedir bilemiyoruz. Ancak şu bir gerçek ki tüm insanlarımızın kalbi sızladı.. Kolay değil.. Allah ailelerine sabır versin...
Askerde hep söylenmez mi: "su uyur düşman uyumaz!" diye! Bunu bile bile uyumayan düşmana karşı alınan ne tür bir önlemle 13 şehit veriyoruz acaba, anlamış değilim...!
Sözün Özü!
İnşallah rapor açıklanır ve bu evlatlarımızın nasıl şehit düştükleri ortaya çıkar. Varsa ihmal, sorumluları da hesap verir elbette..

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank