content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Oca

Günlerin Getirdiği Notlar

"Hırghız"
Birini yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Aynı yerde çalışıyorduk. 2 sene boyunca içimden bir ses sürekli "bu kişiyi izle, gözlemle" diyor idi. İçimdeki sesi dinledim. Hatta o görev yerimden ayrıldıktan sonra da -daha önce önemli bir şey yakaladığım için- takip ettim Internet'te. Özellikleri şunlardı: Günlük hayatta ve Internet'te atıp tuttuğu yazarlardan cümle çalıyordu. Örneğin Buko'ya
pornocu diyor, fakat yazılarında Buko'dan açık izler beliriyordu. Ben bunu fark edince bir şey denedim; bir paragraflık yazımın içine "Niçe"den bir söz koydum; iki gün sonra o sözü de bir kelimesini değiştirerek yazısına koydu. Geçenlerde twitır'a baktım; 3-4 gün öncesinde bir söz yazmış duvarına (twitlemiş). O sözün aynısı Küçük İskender'in son kitabındaki bir paragraftan çalıntı. Bu herifi, dediğim gibi, günlük hayattan da tanırım. Örneğin, çocuklardan nefret eder, fakat bir kitabında bir sürü çocukla ilgili yazı var.. Yakın zamanda da, bunun en büyük destekçilerinden bir okuruna "hırsızlık suçlaması" yaptı. Çirkinliğin mekanizmalarını anlamak için, takipteyim. (O ibnetor buralara da geliyor; sakının yazınızı, aman!.)

Müşfik Kenter

"Müşfik" ismi herkese bu denli yakışır mı! İsmi taşıyabilmek... bu bir görev değil elbette. Kimi zaman ümitsiz olurum mesela ben. Müşfik sesler vardır; bir de üstüne gerçekten müşfik ise isim sahibi, bir de gerçek bir sanatçı ise ajanslara sığmayan, yüzünün hatlarıyla bile ahenkli bir olagelişi varsa hayal-düş dünyamıza..o insan ne güzel bir insandır;sesini derinlerde ta içerlerde duyarsınız. Konuktur size.. veya daha ötesi: onun gibi konuşabilmeyi çok istetecek kadar size ev sahibidir. Siz ölmeden ölmesi pek mümkün değildir.

Yemenin Türlüsü

Dünyayı her şekilde; kimi zaman açık açık, kimi zaman değişik üstü örtülü hallerle yemeye gelmiş gibi bir halleri var. Kurdukları tekli çoklu dinler bile öte tarafı yemek üzerine. Bu ne açlıktır, bu ne zapt hırsıdır. Huzur teraneleri bile yemek üzerine, huzuru yiyorlar. Bırakın boşluk yesin sizi, o sizin ezel ebed kardeşiniz. Bir mühür için ise bu söze, dünya kirlerinizi siler gibi yazdığınız, vasiyetlerinize bir dağ başında kurda kuşa yem olmayı ekleyin sadece. Atın dağlara taşlara beni; yesin kurtlar kuşlar beni.

Müsamere Hayat

Ezbere yaşıyorlar ezber edip ezerek beni-liklerini ezim ezim eza ile birbirlerini ezerek geçerek ezer biçer bir düşünce ile her an eskaza demek kafi gelerek bir es bile koymadan ki nota koymak nedir bilmeden ezin ezin esene yele bir kulak vermeden eğri bakıp doğru konuşup eğerek dalları bozarak kuşların yuvalarını göğe ezerek zedelenin yerine zerdali çiçeklerini görmeden ezen olarak ezbere.

Didim"deki Düveler

Didim'e gideceğimi öğrenen kişilerin pek çoğu, içinde "DÜVE" kelimesinin çokça geçtiği cümleleri çok kullanınca, Turhal'dan gitmemin ne kadar da isabetli bir karar olduğu hususunda kendime bir kere daha hak verdim.... Didim'de düve çokmuş. Allah'ım sana geliyorum!.. Tuttuğum ev Apollon Tapınağı'na yakın; sık sık tapınmayı düşünüyorum. Medusa diye biri varmış; en hakiki Düve o olsa gerek. Zaten ben insanlarla anlaşamam; en iyisi Tanrıça Düveler. Kassandra da olur. İşimiz gücümüz düve zaten.

Düşünce Endeksleri

Düşünceye yatırım olmalı. Sonuçta her şeyin düşüncesi ile yaşıyoruz; bir ara veya ara ara onlara dokunabilmekten-sahiplik etmekten geriye kalan düşünce-dir. Kendine yatırım yapmalı insan. Döviz kurlarını kendi kurları ile exchange edebilmeli. Psikolojik sorunların çoğu bu exchange'sizlikten kaynaklanır; kendine yatırım yapmaz insan. Dingin ve yaratıcı huzur ile dingilce huzur arasında çok fark var

Gayrili Menkul

Kendine yatırım yapmalı insan.(...) Fakat görüyorum ki etraflarındaki -harici- nesnelere daha çok yatırım yapıyor insanlar; haliyle, maddi nesneli düşünceleri konuşuyor aslında. Bu nesneler, bizi birbirimizi görmez hale de getiriyor. Biraz daha düşüneyim; bir kanepenin insanın hayati kararlarını bile değiştirebilecek güçte olabileceğini de rahatlıkla söyleyebileceğim. Ve çoğu insandan tiksinirim; sırf eşyadüşünsel konuştukları için; bunu hissederim; mümkünse uzak dururum çünkü insanın zamanından-hayatından çalarlar. Kötü yatırımdan uzak durup, kendine yatırım yapmalı insan ve kendi kafasında insanlarla ortak yatırımlar da yapmalı.

Ağlamak "in" Gülmek "Out"

Türkiye'de ağlama'nın modası geçtiği için şimdi de Arakan'da ağlıyorlar. Fakat merak ettiğim şu: Bülent Arınç'ı neden götürmediler? En güzel o ağlıyordu. (...) Sonra, "ağlamak" ile ilgili şimdiye kadarki tecrübelerimi, gördüklerimi, okuduklarımı derleyip toparladığımda şu sonuca vardım: Zalımın katmerlisi de hüngür hüngür ağlayabilir; sinir bozukluğudur bu. Veya, psikoloji nasıl der, duygudurum bozukluğu..

Daş Yalayan İnsan

İncelemeniz gereken şeyleri överseniz...orada bir çatlak vardır. Övgü, muhtemelen bir türetme nesneye ise, size o nesne destektir veya önlemedir. Veya o nesnenin arkasında saklanan bir zayıflık vardır. Bir camiyi övmek, bir kiliseyi bir şekilde övmek puta tapmakla da aynıdır. Huzur tapınmaları da bencillikle özdeşleşmekte gecikmez. Yanı sıra, bir ağacı övmek çatlaklık anlamına gelmez; çünkü doğanın temeli olan nesneler bizim düşüncelerimizin temelidir; ona da zaten övmek denmez. Ki biz zaten doğanın içinde, ve içinden ve arkasındanız; bu bütüncül bakış, insanların yaşamın-doğanın parçası oldukları gerçeğine bizi götüreceği için hiçbir nesne nazarımızda gizli-putlaşmaz.

Turhal"da Anonslu Günler-Geceler

Bu sabah erken saatlerden beridir belediye en az 50 defayı aşkındır anons yaptırıyor sokak megafonlarile. Saat şu an 15:26; hala devam ediyorlar. Anons, satışların iyi gitmediğine işaret eden bir içeriğe sahip: "KAZIK ATMAK İÇİN DAHA ÇOK TURHALLI'YA İHTİYAÇ VARDIR" demek istiyorlar. "Su sayacı satamıyoruz, zenginlerimizi daha fazla zengin edemiyoruz, bilmem şu vakte kadar KAZIK marka su Sayacı almanız menfaati-miz icabıdır." En az 50 kişiyi, ki dahası da vardır, kazıklanmaktan kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum. ICEBErg'in görünen ucu bu daha. Sessiz Kuvvetler Komutanı. Susss.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank