- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Güne İyi Başlamak İçin Mucizevi Öneriler…

HİÇ BU AÇIDAN BAKTINIZ MI?

Çevre, insanlar, yanlış eğitim, hayat şartları, hızlı tempo gibi birçok faktör bizi kendi doğamızdan fazlasıyla uzaklaştırmaktadır. Bu ise, kendisini yorgunluk, direncin azalması, sinirlilik, stres, öfke, erken yaşlanma olarak göstermekte ve günlük hayatımızın fazlasıyla verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bunları önlemek için hayatınızı radikal bir şekilde değiştirmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz, fakat aslında yapmanız gereken tek şey günlük yaşantınıza bazı ufak detayları dahil etmektir. Sabahtan akşama kadarki faaliyetlerimde nelere dikkat etmeli ve eylemlerimi nasıl yapmalıyım? Bu sorunun cevabı için size bir liste hazırladım. Yaşamınızı kolayca ve etkili bir şekilde değiştirmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey bu listeye bir göz atmak. Maddeler halinde sıraladığım önerileri uygulayın ve hayatınızın nasıl mucizevi bir şekilde değiştiğine bir bakın.

Bu önerileri hayatınızın bir parçası yapmak için, onları hatırlamak son derece önemlidir. Bu nedenle ipuçlarını listeyerek her zaman kolaylıkla görebileceğiniz bir yere koyun/asın. Bunlar ofisinizdeki çalışma masanızda, yatak odanızdaki veya banyonuzdaki aynanız olabilir ya da buzdolabınıza yapıştırabilirsiniz. Ayrıca kolay hatırlanması açısından faaliyetleri (1) sabah, (2) gündüz ve (3) akşam faaliyetleri olmak üzere üç gruba ayırdım.

Şimdi sabah faaliyetlerine bir göz atalım ve güne nasıl daha enerjik başlayacağımızı adım adım izleyelim.

(1) SABAH FAALİYETLERİ:

1. Hareket:

[1]

[1]

Ayaklarınızı bir omuz boyu açın. Nefes verirken ellerinizi önde birleştirin; nefes alırken, vücudunuzu tavana asarcasına kollarınızı düz olarak yukarı çekin. Başınızı arkaya sarkıtın. Ardından önce sağa sonra sola eğilin. Pozisyonu, nefesinizi boşaltırken ve kollarınızı yandan aşağı indirerek bırakın.

 

2. Hareket:

[2] [3]

Kollarınızı düz olarak yana açın. Vücudunuzu sağa ve sonra da sola çevirin. Bu hareketi birkaç kez tekrarlayın.

 

 

 

 

3. Hareket: 

[4]

Bacaklarınızı iki omuz boyu açın ve öne eğilin. Bu pozisyonda istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Nefesinizi boşaltırken vücudunuzu yavaşça yukarı kaldırarak pozisyonu bırakın. (Yüksek tansiyonu olanlar için tavsiye edilmez)

 Gündüz faaliyetleriyle ilgili size önermek istediğim şeyleri bir sonraki yazıma bırakıyorum. Yeni bir şeyi uygulamak ve alışkanlık haline getirmek zaman gerektirir. Bu nedenle, zaman kaybetmeyin ve hemen şimdi sıraladığım önerileri izlemeye ve mucizevi sonuçlarını deneyimlemeye başlayın. Güne güzel başlamanız dileğimle...

[5]