- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Günah İşleme Özgürlüğü Var mı? Yok mu?

Günah kelimesi Farsça kökenlidir. Allah’ın açıkladığı ilâhi kanunlara karşı yapılan bilinçli ihmakârlık veya inkâr, “günah” olarak addedilir. Günah işleyen “günahkâr”dır. İslâm dininde büyük ve küçük günâhlar vardır. Büyük günah (günah-ı kebire) işleyene “fasık” denir. Küçük günaha ise günah-ı sagire denir. Günahta ısrar eden İslâm dinine göre küfre varır. Yani dinden çıkar, kâfir olur.

İslâm dininde; günah işlemekten vazgeçmek, dürüstlüğe ve namuslu olmaya dönmek vardır. Bu durumda Allah, bu tür günahkârların eski günahlarını affeder. Ama bir daha günah işlememek şartıyla. Günah işlemek bir özgürlük alanı mıdır? İslâm dinine göre hayır! Devlet yapısında günahın karşılık olarak adı suçtur. Hiçbir devlette suç işleme özgürlüğü yoktur. Gerçi her dinde pişmanlıktan sonra af vardır; her devlette, suçların toplumsal vicdanı rahatlatma açısından affı vardır.

Ama hiçbir dinde ve devlette, günah ve suç işleme özgürlüğü yoktur. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk demiş ki; “Allah günah işleme özgürlüğü vermiştir. 17 Aralık’ın hiç felsefi boyutu konuşulmadı. Bu noktada Diyanete ciddi görev düşüyor. Günah işleyip tövbe edecek kul yarattım diyor Allah. Siz insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale ediyorsunuz. İnsanların eksiklikleri üzerinden bunu siyasi darbe girişimi olarak kullanmaya kalktığınızda aslında Allah’ın hududuna müdahale ediyorsunuz.

Bu bireyin günah işleme özgürlüğüne, hayır sen günah işleyemezsin baskısıdır. Böyle bir rol kimseye yok.” Hayatımda bu kadar mantıksız, saçma ve toplumsallıktan uzak bir fikir duymadım, görmedim. Her cümlesi, her kelimesi yanlış ve sakat. Üstelik Diyaneti de bu sakatlığa alet etmek istiyorlar.

Diyanet, Hükümete bağlı bir kuruluş ya; hırsızlığın, rüşvetin, yalanın, iftiranın, günahın ve suçun özgürlük olduğuna dair fetva bekliyorlar. İslâm dinine göre 72 günah tespit edilmiştir. Bu tespit, Kuran-ı Kerim’in hükümleri, hadisler ve İslâmî yorumlara göre yapılmıştır. Ben bu 72 büyük günahlardan bazılarını yazayım.

1) Haksız yere adam öldürmek, 2) Allah’a şirk koşmak, 3) Livata ve zina yapmak, 4) Savaştan kaçmak, 5) Yalan söylemek ve iftira atmak, 6) Domuz eti ve benzeri haram olan şeyleri yemek, 7) İçki içmek, 8) Kumar oynamak, 9) Rüşvet alıp vermek, 10) Faiz parası yemek, 11) Yetim malı yemek, 12) Dürüst kadınları iffetsizlikle suçlamak, 13) Yalancı şahitlik yapmak, 14) İntihar etmek, 15) Hırsızlık yapmak, 16) Emanete hıyanetlik yapmak, 17) İsraf etmek, 18) Gıybet etmek, başkalarını çekiştirmek, 19) İnsanlarla alay etmek, (20) Büyücülük yapmak.

Ben İslâm dinine göre 72 büyük günahtan 20 tanesini rastgele yazdım. Gerçekten bunlardan bazıları devlet açısından suç değildir. Meselâ; zina yapmak, domuz eti yemek, içki içmek, faiz parası yemek vb. günahlar İslâm dinine göre günahtır ama devlet yapısına göre suç değildir. Eğer, Metin Külünk 72 büyük günahtan saydığım bu günahları ve buna benzer günahları özgürlük olarak görüyorsa bir şey demiyorum.

İstediği kadar faiz parası yesin, istediği kadar içsin, istediği kadar zina yapsın, istediği kadar domuz eti yesin. Onun özgürlüğüne karışamayız ama bilsin ki Allah, bu yaptıklarının cezasını verir. Ama; hırsızlık yapmak, rüşvet almak ve vermek, emanete hıyanetlik yapmak, yetim malı yemek vs. devletin kanunlarına göre de suçtur. Bunların özgürlüğü olmaz.

Allah bu günahları affetse de devletin kanunları affetmez. Zinayı kim serbest bıraktı? Metin Külünk’ün de parmak kaldırmasıyla bugünkü hükümet. Domuz etini kim kasaplık hayvan yaptı? Hükümet. Allah’a kim şirk koştu? Başbakan için Allah’ın bütün vasıfları üzerinde taşıyan bir lider diyerek bir AKP Milletvekili. Kim yalan söyledi ve iftira attı? Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, vb. davalarda iftiraların kimler tarafından yapıldığını, yalan ifadelerle insanların müebbet cezalar aldığını herkes biliyor.

Kimler bu düzmece davaların savcısı ve gizli tanıklarıydı, ortadadır. İsraf günah mıdır? Evet. Kimler devletin parasını israf ederek harcadı? Başbakana, bakanlara kimler onlarca zırhlı araçlar, üç-dört tane uçak ve helikopterler aldılar. Lüks içinde yaşayanlar kimlerdir? İsraf yapanlar halk mı, yöneticiler mi? Ey günahkârlar ve suç işleyenler! Günah’ın dinen özgürlüğü yoktur, suçun yasalar karşısında özgürlüğü yoktur.

Allah’ın ve devletin cezasından, özgürlük laflarıyla kurtulamazsınız. Bunun felsefeyle falan ilgisi yoktur. Günah günahtır, suç suçtur. Günah’ın cezasını Allah verir, suçun cezasını devlet verir. AKP’nin günah ve suçlarını hoşgörüyle karşılayanlar da bu günahlara ve suçlara ortak olurlar. Günahsız ve suçsuz AKP’liler en azından, bunların yanında ve destekçisi olmamalıdır.