content

29 Eyl

Gümülcine’den İki Kitap

Yunanistan’dan, Gümülcine’den (komotini) glen iki kitap var masamda. Bunlar sırasıyla:

54’ÜMDE (Yaş Destanı)

Dr.Hasan Ahmet imzasının taşıyıcısı kitap, merkezi İzmir’de bulunan KIBATEK yayınları arasında Günyüzü görmüş. 40 sayfalık kitabın ilk altı sayfasında Dr. Hasan Ahmet’in biyografisi veriliyor Abdurrahim Subaşılar imzasıyla.

 

Dr.Hasan Ahmet’in; “Hocaların hocası, gönül dostum sayın Prof. Dr.İsa Kayacan hocama sevgi saygılarımla” ithafıyla imzaladığı kitabın sunuşu KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam’a ait.

15 nci sayfada “54”ümde” iç kapak arkasından, yaş destanı başlıyor. Dr. Hasan Ahmet mütevazı, hoşgörülü, dünyası geniş, bakışları net, tertemiz olan bir arkadaşımız. Bu gerekçeler, O’nun şiir dünyasına da yansımış. İlk dörtlük:

 

Şu küçük hayata,

Neler sığdı baksana!.

Çocuklarla oynadım,

Daracık sokaklarda…

Anlatım böyle başlıyor, sürüp gidiyor. Sonunda da; “Açları doyurmalı/Silahlar da susmalı/Yenilmeli mikroplar/Canlılar yaşamalı” diyor ve noktasını koyuyor.

 

SADECE BİR YILDIZ

 

Şefaat Ahmet imzalı şiir ve denemelerden oluşan kitap. Birinci bölümde Türkçe verilenler, ikinci bölümde Yunanca yayınlanmış. Doğru bir değerlendirme. 3 ncü sayfada başlayan özgeçmişin, biyografinin girişi şöyle:

“30.06.1985 tarihinde Gümülcine’de hayata gözlerini açan Şefaat Ahmet, şair Dr. Hasan Ahmet ile, resim hocası ressam ve şair Füsun Suka’nın biricik kızlarıdır”. Buradan anlaşılıyor ki Şefaat, sanatçı bir ailenin kızı.

 

Bu kitap da merkezi İzmir’de bulunan KIBATEK Yayınları arasında Günyüzü görmüş. Kitap içinde, sevgiden, çocukluk günlerinden, fırtınalardan, hayattan, gecenin yalnız saatlerinden sözedilerek başlanılıyor. Sonraki anlatımlar, değişik duyguların mısralara dökülüşü, denemelerin anlatım zinciri içinde sürüp gidişi şeklinde görülüyor.

 

Av.Şefaat Ahmet hem şiirde, hem denemelerde başarıya giden yolda emin adımlarla yürüyor. Gelecekte bu yürüyüşün ortaya koyacağı ayak sesleri daha net, daha kalıcılığı yüksek şekilde kulaklarda yer edecektir . Sayfa 37’deki “İstanbul… Sen de yalanmışsın” başlıklı şiirin girişi:

Bazen bir kokunun,

Bizi değiştirdiğine inanırız,

Bir anının.

Ya da bir resmin..

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

 

1- Bir işe girişmek için iyi bir gerekçemiz yoksa, ona başlamak için iyi bir nedenimiz var demektir. (Çiçero)

2- Hareketi asla eylemle karıştırmayın. (Ernest Hemingway)

3- Hayat adil değildir. Sadece ölümden daha iyidir. (William Goldman)

4- En önemli şey utanç duymadan kendin olmaktır. (Rod Steiger)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank