content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Şub

Gönlüne Sağlık “Ahmet Hoca”

Bilindiği gibi köşe yazarımız Ahmet Sargın Bey aynı zamanda araştırmacı yazar ve şair...Ayrıca Türk Edebiyatı'na Yozgat'ta ki sanat adına yapılan faaliyetlere çok emeği geçmiş bir kişi. Kendisinin bir çok şiiri, hikaye kitapları ve romanı var. Romanı henüz kitaplaştırılmadı ama eminim en kısa zamanda bununla ilgili çalışmaları da başlayacak. Ve o zaman hem kendisi hem de Yozgatlı önemli bir kitaba kavuşmuş olacak.
Ahmet Sargın Bey'in şiire merakını İleri Gazetesi'ne ilk girdiğim zamanlarda anladım. Benim sanatla daha doğrusu şiirle pek alakam olmadığı için bu konuda pek uyuşamadık, sağolsun kendisi bana şiiri sevdirmeye çalışdı ama pek başarılı olmadı. Anlayacağınız ben hala şiire merakı olmayan bir insanım...
Ama geçtiğimiz haftasonu yapılan Sürmeli Şiir Günleri adı altında Sayın Ahmet Sargın organizasyonundaki program da gördüm ki şiire gönül vermiş, Türk edebiyatı ve sanatı için mücadele veren o kadar çok şair, yazar, aşık ve ozan var. Sağolsunlar varolsunlar onlarca insan şiire gönül vermiş onlarca insan haftasonu bir aradaydı. Hepsiyle olmasa da bir çoğuyla görüşme ve tanışma fırsatı buldum.
O kadar sıcak o kadar samimi o kadar sevecenlerdi ki sebebini merak ettim ve bir kaçına sordum. Aldığım ortak cevap, 'Sanat, şiir ve edebiyattı...'
Evet demek ki sanatı sevmek insanı sevmek demek, şiiri sevmek yürekten samimi olmak demek... Keşke hepimiz tüm insanlık bu tür sanatsal faaliyetlere katılma fırsatı bulup, bu tür etkinliklerle inlgilenebilsek. Belki ozaman dünya daha güzel daha yaşanır bir yer olurdu...
Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği adı altında yaklaşık bir ay önce kurulan bu dernek Türkiye'nin dört bir yanından şair, yazar ve ozanları bir araya getirdi. Hem de Yozgat'la özdeşleşmiş tüm Türkiye'ye mal olmuş Sürmeli'nin adıyla. Ne güzel değil mi? Yozgat'ın adı belki de tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılacak. Belki buraya Sürmeli Şiir Günlerine katılan bu şairler Çam- lık'tan, Nohutlu'dan, Sorgun'dan, Yerköy'den ilham alıp şiir yazacak, roman yazacak, anılarını yazarken Yozgat'ı anlatacak.
Tanıtım ve reklam güçlüğü çeken memleketim adına çok ama çok güzel bir gelişme. Bu- yüzden de bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.
Ama her organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da destek eksikliği yaşandı. Ahmet Bey ve ekibi günlerce uğraştı, çalıştı, bir aksilik olmaması için gecelerini gündüzlerine kattılar. Ama gelin görün ki madi veya manevi kimse taşın altına elini koymadı. Tabi mutlaka destek olanlarda vardır, lütfen onlar üzerlerine alınmasın, benim sözüm bu tür etkinliklere duyarsız kalıp, destek olmaktan kaçan yetkililere, sözde Yozgatlılara... Maddi destekten geçtik, programa katılıp manevi desteklerini, Yozgatlı olarak şiiri, şairi, edebiyatı seviyoruz bile diyemeyenlere...
Yine de acısıyla tatlısıyla üç gün üç gece çok güzel bir program yaptı Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği yetkilileri. Gönüllerine sağlık, ellerine kollarına sağlık.
Kolay değil bu kadar kalabalık bir davetli topluluğunu gönüllerince ağırlamak, onları memnun etmek. Ama gördüm ki ve duydum ki, organizasyona katılan bütün şair ve yazarlar hayatlarından oldukça memnunlardı, hatta bir çoğu bir daha gelmek üzere ayrıldı Yozgat'tan.
Bize diyecek pek söz kalmadı, çok güzel bir organizasyon, çok güzel bir etkinlik. Yozgat adına, Yozgat edebiyatı adına çok önemli bir organizasyon, kazasız belasız hem de ağız tadıla yapıldı ve bitti. Başkan Ahmet Sargın başta olmak üzere Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği yetkilileri sağolun varolun... Ne deyim, Allah tekrarına erdirsin..!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Gönlüne Sağlık “Ahmet Hoca””

  1. 1
    FATMA ÇETİN KABADAYI Says:

    Sayın Gazeteci- Yazar Ahmet SARGIN, Türkiye'nin her köşesinde bir çok dostun gönlünde taht kurmuş, çalışkan, azimli, çok değrli bir yazardır.
    Kendisini tanımaktan çok onur duydum ve başarılarının devamını gönülden diliyorum.
    Allah yolunu açık, ömrünü uzun eylesin. Sizinle gurur duyuyoruz.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank