content

17 May

Gladio Yeni Kimliklerle İşbaşında mı?

Türkiye’ye sivil açıdan yapılan operasyon, psikolojik savaş aşamasından eylemli çökertme aşamasına geçmiştir.

Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ilk kurulduğu zaman adı Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) idi. Türkiye'nin 1951′de NATO'ya girmesinin bir sonucu olarak 1952 yılında ordu bünyesinde kuruldu. NATO'ya giren tüm ülkelerde benzer örgütler kurulmuştu.

Bu örgütler sayesinde ABD, üye ülkeleri NATO aracılığıyla denetim altında tutar.

Giderlerini ABD'nin karşıladığı bu örgütler, NATO'nun gizli örgütü olan Süper-NATO'nun, yani Gladyo'nun denetimi altında idiler. Türkiye'deki örgütün çekirdek kadrosunu Kore'den dönen ve Gayri Nizami Harp stratejisini öğrenmiş olan subaylar oluşturdu.

Kurulun gizli görevi, Türkiye'de Amerika karşıtı bir rejim değişikliğini engellemekti. Aynen diğer NATO ülkelerinde olduğu gibi. Ama STK'nın görünürdeki amacının Sovyet istilasına uğrayan bölgelerde direnişi örgütlemek olduğu söyleniyordu...

Plana göre; yurt çapında çeşitli yerlere silah gömülecek, istila anında önceden belirlenmiş kişiler bu silahları çıkararak direniş başlatacaklardı. Bunun için, topluma sürekli Sovyet tehdidi propagandası yapılıyordu.

CIA ve Adnan Menderes hükümeti arasında imzalanan 1959 tarihli bir anlaşmada, Gizli Ordunun rejime karşı iç ayaklanma durumunda harekete geçirileceği belirtiliyordu.

Seferberlik Tetkik Kurulu'nun ismi 1965 yılında Özel Harp Dairesi (ÖHD) oldu. Daire, ABD'nin kontrolünde uzun yıllar Kontrgerilla (Gladio) olarak hizmet verdi.

Daire'nin resmi varlığı; 1974 yılında Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'ın Başbakan Ecevit'ten acil bir ihtiyaç için para istemesiyle ortaya çıktı.

TSK; Sovyetlere karşı Türkiye'nin bağımsızlığını savunduğuna ve ABD'nin stratejik müttefikimiz olduğuna inandırılmıştı.

1980′lerin sonuna doğru TSK içinde, ABD'nin stratejik hedefleri konusunda fikir değişiklikleri oluşmaya başlar. 1986 yılında ABD, Türkiye himayesinden Kürdistan Planını TSK’ya dayatmıştı. Plan, Org. Nejdet Üruğ'un sert direnciyle karşılaşır ve engellenir.

ABD emrinde Irak'a girme planına karşı çıkan Org. Torumtay istifa eder, plan suya düşer.

ABD'nin Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan planlar yaptığını ve bu planları Türk ordusu eliyle uygulamaya koymak istediğini anlarlar.

1990 yılında; Org. Doğan Güreş Özel Harp Dairesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na (ÖKK) dönüştürür. ABD görevlileri Org. Karadayı döneminde ÖKK binasından çıkarılır.

NATO ve ABD ilişkileriyle, ABD parasıyla, ABD eğitimiyle Türk Milletine karşı oluşturulmuş olan yeni yapı, artık Milli Kuvvet haline dönüştürülür. ABD, TSK'yı hedef alır.

Önce milliyetçi unsurlardan oluşturulan Gladio, 1990’lardan sonra düşman konseptinin değişimine paralel olarak köklü yapı değişimine sokulur. Komünizmle mücadele derneklerinde görev alanlar, dinci cemaat elemanları, liberaller, dönekler, kimliksizler uzun dönem çok kapsamlı eğitimden sonra ile oluşturulan  Yeni Gladio’da yer alırlar.

Gazeteci, asker, bürokrat, akademisyen, sivil toplum mensubu olanlar sıkı gizli eğitimden sonra görev bölümü yaparlar. Toplumu ifsada faaliyetine başlarlar.

Önce seçimler tersyüz edilerek iktidar ele geçirilir. Sonra yargı, sivil-asker bürokraside elemanlar kilit görevlere getirilir. Sonra muhalifler fişlenir ve tasfiye süreci başlatılır.

Türkiye siyasi yapısal değişimiyle ana üs olur. Sıra bölge ülkelerine yönelik operasyonlara gelir. Büyük Ortadoğu projesi uygulamaya konulur. Arap dünyasındaki değişimde, operasyonel merkez haline getirilir.  Gazeteci, akademisyen, asker, bürokrat siyasetçi, sivil toplum mensubu elemanlar, muhbirleriyle, haber elemanıyla, ajanıyla faaliyete başlatılır.  

Şimdi ise; Yeni Gladio önce Libya, Mısır şimdi de Suriye muhaliflerini eğitiyor, silahlandırıyor ve ilgili ülkelere göndererek yönetim değişiminde aktif rol aldırıyorlar.

Günün Sözü: Gücünü yabancılardan alanlar, toplumlarına zarar verir, sonları da kötü olur.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank