- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Gezi Parkı, Türkiye Düşmanlığı ve Başbakan Erdoğan’ı Anlamak

Taksim Gezi Parkı Türkiye'nin kırılma noktası. Ve yepyeni Türkiye'nin farklı bir habercisi...
Demokrasiyi tartışıyoruz.
Özgürlükleri tartışıyoruz.Siyasi iktidarların neyi yapıp yapamayacağını tartışıyoruz.
Farklılıklarımızı tartışıyoruz.
Şiddeti tartışıyoruz.
Sosyal medyayı tartışıyoruz.
Medyayı tartışıyoruz.
Küçük diye gördüğümüz bir olayın nasılda ülkeyi yangın yerine çevirebileceğini tartışıyoruz.
Ve kitle şiddetinin nelere yol açabileceğini tartışıyoruz.

****
Dün vesayet rejiminin destekçileri olan, bugün ise liberal demokratlar olarak dönüşen orta sınıfların yükselen sesine tanıklık ediyoruz.
Ülkeyi yönetenlerin; kirli, zehirli, ötekileştirci, aşağılayıcı dili neden kullanmamaları gerektiğini tartışıyoruz.
Ve o dilin nelere yol açabileceğini tartışıyoruz.

****
Ve apolitik diye gördüğümüz, küçümsediğimiz, hatta aşağıladığımız şimdide yücelttiğimiz, bileşim çağının, teknoloji çağının çocuklarının nasılda bizim bilmediğimiz bir anlamda siyasallaştığını ve döneme damgasını vurduğunu görüyor ve tartışıyoruz.
****
Yeni bir dönemi tartışıyoruz.
Ve şimdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam döndüğünde, daha önce yaptığı balkon konuşmalarından birini neden yapması gerektiğini tartışıyoruz
.
****
Ve yine 'AK Parti istifa' diyenlerin, bu sloganın anlamını bilmeden haykırdıklarını tartışıyoruz.
Çünkü mevcut iktidarın istifa ettiğinde yerine hangi siyasal yapının iktidar olacağını, böyle bir olanağın olup olmadığını tartışıyoruz.
****
Yeni zamanın ruhunun çocuklarının içlerinde şiddete tapan, darbe heveslisi, ergenekoncu çetelerle işbirliği içinde olanları görüyor ve buna rağmen Taksim Gezi Parkı eylemini, direnişini anlamaya çalışarak, tartışıyoruz.
****
Her olayın arkasında yabancı parmağı arayan ve olaylara öyle analiz eden toplumun çocukları olarak yeni şeyleri tartışıyoruz.
****
Ve ilginçtir, “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Kahrolsun emperyalizm” diyenlerin kulaklarını dikerek, oralardan müdahaleler beklediklerini tartışıyoruz.
Utanmasalar ki, utanmıyorlar “Amerika'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gözden çıkardığını” tartışarak, ağızlarının suları akıyor.
Ve bunlar milliyetçiler, sözde anti-emparlistler.... İşte onları tartışıyoruz.
****
Ve tüm yaşanlara rağmen, Başkakan Erdoğan'ın anlaşılmayan inadına, anlaşılmayan o aşağılayıcı ve ötekileştirici diline, anlaşılamayan militarizmin simgesi olan Topçu Kışlası sevdasına rağmen Türkiye'nin bir şansı olduğuna inanmaya devam ediyor ve tartışmaya devam ediyoruz.

Erdoğan'ı anlamak, empati yapmak

Yeni küresel dünyanın BM'de yaptığı konuşmayla ve İsrail'e tavır koyarak vicdanı olan, Türkiye'nin bölgesel olarak ortaya çıkan sürecin mimarı olan, on yıl içersinde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak Türkiye'nin taşıyıcısı olan, darbeci zihniyetle hesaplaşan, 90 yıllık Kürt sorununun çözümünde risk alarak rol üstlenen Başbakan Erdoğan'a Türkiye'nin halen ihtiyacı olduğuna inanan biriyim.
Yabancı merkezlerden yürütülen AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve itibarsızlıştarma girişimlerine karşı çıkıyorum.
****
Vesayet rejimini sonlandıran, ceberrut ve hantal Cumhuriyetin demokratik Cumhuriyete dönüşmesinin adımlarının atıldığı, yeni bir Türkiye kurulmasına öncülük eden, ekonominin büyümesine neden olan ekonomik politikaların, birçok riski göze alan çözüm sürecinin mimarının, gelinen noktada mutlaka makul yol bulacağına inanmak istiyorum.
Balkan konuşmalarından birini daha yapmasını ve Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu unutmadan zehirli, ötekileştirici, çatışmacı dilinden vazgeçmesini diliyorum.
****
Ve ilk defa vesayet rejiminin kontrolünden çıkabileceğini gösteren, kendisine oy vermeyen orta sınıflarla uzlaşmalı ve Türkiye'yi yeni bir anayasayla buluşturmalıdır.
****
Ve en önemlisi Başbakan Erdoğan'ı anlamak için empati yapmak gerekir. Erdoğan'ı devirmek isteyen, AK Parti iktadarına son vermek isteyen muhalif güçlere, vesayet rejiminin artıklarına, faizci ekonomik güçlere, merkez medyaya bakınca ve onun dış işbirlikçilerini görünce Erdoğan'ın halen iktidarda kalması gerektiğine yürekten inanıyorum.
Gelecek 10 yılda Fransa ve Almanya'dan daha etkili bir ekonomik gücü olacak olan Türkiye'nin, bölgesinde aktör olacak bir Türkiye'nin Rusya'yı nasıl korkuttuğunu görünce, başlatılan Türkiye düşmanlığı ve AK Parti karşıtlığı kampanyasını iyi okumak gerekiyor. Ve sırf bu yüzden bile Taksim Gezi Parkı eylemi bir uzlaşmayla bitirilmek zorunda olduğunu gözlerimizin içine sokuyor.

Son söz: Şayet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın klavuzu Yiğit Bulut ise yandık... Bulut'un konuşmalarını izleyince süreci kimi doğru okumalarına rağmen çuvalladığını ve Başbakana gaz vermeye devam ettiğini görmek yüreğimi acıtıyor.