- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Gerçekten Çok İlginç

Sevgili kardeşlerim!

Şimdiki konum Engelliler’in durumu.Son günlerde birbirimize saygılı durmayı bırakın bir yere Engellilere saygı göstermeyen toplum olduk.Bir alışveriş merkezine gittiğim zaman hep rastlarım Engelliler’in araçları için ayrılan ve kocaman işaretle Engelli park yeri yazan yerlere engelsiz araçlar park ediliyor.Bu duyarsız insanları trafik polisini arayarak şikayet etmeliyiz.Bu araçlara para cezaları ve ehliyetlerine puan cezası uygulanmalı.Gerçi isteyen engelli plakasını kullanır isteyende plakayı normale çevirir yasası çıkarttılar neyin ne olduğunu çorbaya çevirdiler ama siz genede işi sağlama alın bu duyarsız insanları trafik polisini arayarak şikayet edin gelen trafik polisi durumu çözer.

Görme engellilerin yürümesini ve daha rahat kullanabilmesi için kaldırımlara yapılan sarı kabartmalı çizgiler engelli kardeşlerimize adeta tuzak gibi olmuş.Araç kullanan şöförler sarı kabartmalı çizgilerin ne olduğunu bilmiyor o çizgilerin üzerine araç park ediyorlar adeta engelli kardeşlerimizin geçmemesi için engel oluyorlar.Bu duyarsız insanları trafik polisine şikayet edin gelen trafik polisi ceza ve ehliyetine puan cezası kesmeli o zaman aklı başına gelir.

İnsanlarımız otobüs durağında bir engelli gördüğünde o engelliyi otobüse bindirmemek için oradan adım adım uzaklaşıyorlar bazı insanlarımız yobazlaşmaya başladı.

Engelliyi Mavi Kapağa muhtaç eden, nerede devlet?

TBMM’de 550 Milletvekili’ne Mesaj…

3 Aralık Dünya Engelliler günü gelince bütün siyasetçiler yaklaşan genel seçimler için engellileri unutmuyorlar onlarla kucaklaşıyorlar. Törenler, paneller, yemekler, konserler ve ödüller veriyorlar resmen şov yapıyorlar.

Yapılan araştırmalara göre Dünya nüfusunun % 15′i Yaklaşık 1 Milyar engelli olduğunu gösteriyor. 76 milyon nüfuslu Türkiye’de ise gerçek engelli sayısını T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı 2 milyon 117 bin 7 olan engelli sayısını 1 milyon 673 bin 550 olduğunu açıklandı.Bunu neye dayanarak açıklama yapıyorlar?

Bu durumu araştırdım buldum engelli kardeşlerimin rapor derecesi mesela %50 sürekli engelli yazıyor bu raporu engelliyi tekrar muayene edilmesini sağlayarak engellinin raporlarını düşürüyorlar sizin ne haddinize ağır engelli kardeşlerimin sürekli raporunu düşürmek? Adamın ayağı topal raporunu düşürüyor sağlam veriyorsunuz…

Türkiye’nin pek çok yerinden alınabilinen sürekli yazan engelli sağlık kurulu raporlarını her daire ayrı ayrı sevk yaparak tekrar rapor çıkartılıyor.Engellinin sürekli raporu olduğu halde mağdur ediyorlar.Acil olarak bu önemli konuları çözün.Engelliye insan gibi davranırsak o kadar çok mutlu olursunuz unutmayın herkes engelli adayıdır.

Bazı engelli kardeşlerim devlete ve kimseye muhtaç olmadan çalışıyor sizlerde onları kollayın koruyun nerede ne iş yapıyorlar?

Hatırlatma Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes 1996 yılında trafik kazası geçirerek ağır engelli olmuştu geri kalan ömrünü tekerlekli sandalye’de geçirmişti.Her sağlam birey ve Milletvekili engelli adayıdır lütfen engellilere adam akıllı yasalar çıkartarak zor hayatlarını kolaylaştıralım.Engelli kardeşlerimize bu ülkede sahip çıkalım.

Daha çok yazacaklarım var ama şimdilik bu kadar…

Beni Facebook’tan takip etmek isteyenlere linki mi veriyorum.İsmail Yamanın Köşe Yazılarını Okuyorum.

http://www.facebook.com/groups/tam35izmirliyiz/

http://www.cumhuriyetege.com http://www.egedesonses.com ve http://www.egedezaman.com ‘un İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni benim.

NOT:

Bu sıcakta sokakta yaşayan sokak hayvanlarının kapınızın pencerenizin önüne koyacağınız kedi, köpek ve kuşların bir parça yemeğe ve suya çok ihtiyacı var. Onlara yapacağınız bu sevabınız sizi mutlu tutacaktır.