- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Gençler Kimleri Örnek Alıyor..!

MediaCat’in işbirliği içerisinde olduğu Ipsos firması tarafından tembelliği gençliğe alışkanlık haline getiren şehrinde 15- 60 yaş aralığına dair yaptığı rol model araştırmasındaAcun Ilıcalı zirvede,yer alırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ikinci,Hülya Avşar ise yaptıkları işerinde başarılı bulundukları için zirvede ki 3.kişi olarak sıralandılar haberi bazı televizyonlar tarafından sanki dünyaya ve insanlara örnek işlere imza atmışlar misali ana haber bültenlerinde ülkenin olmazsa olmazlarından bir olaymış gibi sunuldu.!
Eyvah Türkiye’m eyvah..! Biz ülkemizin ve insanlarımızın üreterek tüketmeleri konusunda ilimsel ve bilimsel çalışmalara imza atmak, hazırı harcayarak köleliğe doğru emin adımlarla ilerleyen toplumu uyandırmak için gece gündüz 7 gün 24 saat çalışmak yerine, sıra dışı olayları ve sözde kahramanlarını ekranlardan 7 gün 24 saat televizyonları açık tutarak insanları yattığı yerden yaşamaya alıştıranlar işlerini ciddi ve disiplinli yapıyorlar diye kamuoyuna örnek alınan kişiler diye sunuyorlar.

Bütün bu olumsuz gelişme ve gidişat insanları köleleştirerek sırtından bedavadan geçinmek isteyen Medyanın eseridir.Burada gençler tarafından yaptıkları işler ve çalışmalarla örnek alınarak zirvede gösterilenler içerisinde nasıl ve neden yer aldı yada gösterildiği bize karanlık olan Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı tenzih ederiz.

Çünkü Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın neyle nasıl ne şekilde yoğun bir mücadele içerisinde olduğu sadece biz değil dünya kamuoyu tarafından yakinen görülüyor ve izleniyor. Sadece içeride değil dışarıdaki şer güçlerle yaptığı yoğun mücadelesi gözler önünde, gayreti ve çabaları ortada. Ama onunla diğerlerini nasıl aynı kefede gösterdiler bunu anlamak mümkün değil. Çünkü Acun Ilıcalı ile Hülya Avşar’ın süs kabağı misali onlarca insana sırtını dönmüş gösteren ve izleyenlerin orta yerinde şaltere basmaktan ibaret ve arada birde aralarında yaptıkları abuk sabuk sözde şakalardan ibaret hallerini hangi Türk gençliği işlerinde başarılı olmaları, kaliteli işlere imza atmaları geliyor.

Kişilikleri de gençler için bir o kadar önemli. Ağırbaşlı olmak, samimi davranmak, medyatik olmamak ya da polemiklere girmemek de yine gençlerin kendilerini örnek alacakları isimler arasında yer alıyormuş. Şimdi ülkenin kurulduğu günden buyana ve halen içinde bulunduğu akıl almaz dert ve sıkıntılardan kurtarılması için yeni yetişen gençlere üretime ve yeniliklere yönelik yapılan ya da yapılması gereken ilmi ve bilimsel çalışmalar ile iyi örnek olunarak umudumuz olan gençleri geleceğe bilgili ve görgülü olarak hazırlamak yerine, yattıkları yerden yaşamayı alışkanlık haline getirecek sıradan olaylara öncelik veren gayri ciddi isimleri örnek almalarını ülkenin sevk ve idarecileri olarak ciddi -ciddi düşünmek ve çok iyi değerlendirmek lazım.

Sayın başbakana laf yok. Ancak ayakları baş etmek için yoğun bir çaba harcayan ve bu gayretlerinin neticesinde sözde araştırma sonucu gençlerin örnek aldıkları halkın değil medyanın zirvedeki sözde ünlüsü 20’yi aşkın sıradan kişilerin içerisinde Hülya Koçyiğit, Emel Sayın ve Türkan Şoray gibi üç değerli ve örnek şahsiyetin yer bulması yüreğimize su serpmiş olsa da, medyanın öncülüğünde son 30 yıldır ve halen devam eden bu çirkin gidişata dur denmediği müddetçe ülkemizde değil tüm dünyada “Kıyamet Medyadan Kopacaktır.

Çünkü Ülke ve insanların huzurlu ve güvenli gelecekleri için dur durak bilmeden gece gündüz araştırarak, çalışarak, çalıştırarak üreten ve ülkenin ekonomisine çok önemli katkıda bulunan onlarca işadamı, sanatkâr, sanatçıyı görmek ve gençlere örnek olarak sunmak yerine işin kolayına kaçarak ciğeri beş para etmeyen kişileri kendilerine örnek alan medyanın gençlerine geleceğimizin umudu gençler diye bakmak ayakları baş etmektir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Gençler kimleri örnek alıyor..!