- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Genç Çiftçi Desteği Doğru Kullanılabilirse Kırsal Alanlar İçin Tarihi Bir Fırsat

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 26 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emeği geçenleri, düşünen ve uygulama cesareti gösterenleri kutluyorum. Eğer doğru uygulayabilir, torpil adam kayırma ve devleti kandırma gibi yüz kızartıcı aşağılık işlere kurban etmez isek kırsal alanlarımız için tarihi bir fırsata dönüştürebiliriz.

Unutmayalım bu destek kırsal alanda balık tutmayı öğretmek için aslında bir yemdir. Kırsal alanı yönetmek için oluşturulması gereken kurumları, kırsal kümeleri oluşturmaya yönelik atılması gereken adımları doğru görmemizi sağlayabileceği için asıl  tarihi bir karardır. Şimdi hibenin detayları...

Amaç:

Destek: 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeleri kapsayacak.

Hibe:

Ödeme:

Uygulama alanı:

Bu kararın uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca çikarılacak tebliğ ile belirlenecek.

Söz konusu destek, 2016 Yılı Eylem Planı'nın 3 ay içerisinde gerçekleştirilecek vaatleri arasında yer alıyordu.

Kıymetli okurlarım, bu hibe eğer doğru uygulanabilirse şehirlerimizin yüzlerce katı büyüklüğündeki kırsal alanlarımızın yeniden ayağa kaldırılması için hayati derecede önem taşıyor. Benimde uzmanlık alanım olan bu konudaki görüşlerimi yarın tüm yönleriyle paylaşmaya çalışacağım.