content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Haz

Gaza Gelmeyelim…

Gezi Parkı olayları ile ilgili detaylar, daha belirgin hale gelmeye başladı.

Konu ile ilgili olarak ; değişik görüşlere sahip çok sayıda gazeteyi ,muhalif  tv kanallarını, onlarca internet haber sitelerini, sosyal medyayı inceledim.

1-) AKP  nin  krizi iyi yönetemediğini ,(malum senaryo uzun bir süredir hazırlandığı halde) hazırlıksız yakalandığını, Sn. Başbakan’ın ilk anlarda aşırı reaksiyon göstererek hatalı davrandığı , çevresinde kendisine doğruları hatırlatacak insanların bulunmadığı , tek adam yönetiminin / devamlı ,parti liderleri ile kavgalarının /suçlamaların/emir vakilerin/ halkın tansiyonunu yükselttiği açıktır. İlk günlerdeki aşırı sert tutum ,uzlaşmaz tavırlar ,diyalog eksikliği olayları daha da büyütmüştür.

2-) Ancak, zaman içinde olayların ağaç kesimi ve gezi parkı ile fazla bir ilgisinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Çevrecilik istismar edilmiş, demokrasi isteme gerekçesi ile ; her türlü kanun dışı eylem yapılmıştır.

    Sadece R. T . Erdoğan düşmanlığı ile analiz yaparsak hataya düşeriz.(Benim 10 yıldır yazdıklarım, uyarılarım, tenkitlerim, önerilerim, yazılarımı okuma lütfunda bulunanların malumudur. Ancak ; vatanım / halkımın çıkarları ve huzuru / ülkemin bütünlüğü ve ekonomisi  tehlikeye düşerse , kanaatlerimi aktarmayı da görev sayarım).

 

  a-) Bu senaryoyu hazırlayanlar ve icraata geçirenler ; dış mihraklar (Roschild ve Rockefeller  hanedanları başta olmak üzere ) İsrail / İngiltere /ABD / Almanya / İran / ırak /Suriye vb.)ve onların Türkiye deki destekçileridir.( TÜSİAD mensubu bazı holdingler / Kartel medyası / 28 Şubatta da aktif görev almış ,demokrasiyi benimsememiş kurumlar ( DİSK /TÜSİAD /TMMOB)Barolar/ KESK/Türk Tabipler Birliği / ADD vb.)

 

b-)CHP , bu kışkırtma ve huzur bozma olaylarında , maalesef  çok hatalı davranışlar sergilemiştir. Terör estiren polise taş/ bilye/ molotofkokteyli atan, yoları işgal eden ,esnafa zarar veren,her yeri yıkıp yakan , 100 milyon TL den fazla zarar sebebiyet veren , her tarafı bölücü flamalar ve resimler ile kirleten , marjinal partilerin ( SDP / İP /ÖDP /TKP /BDP /vs.)ve terör gruplarının yanında yer almıştır. CHP milletvekilleri de devamlı şov yapmış, bu kanunsuzluklara destek vermişlerdir.

 

c-) En olgun ve vatanperver duruşu MHP sergilemiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum.

 

d-)Medyanın bir kesimi , kasten ilk iki gün suskun kalmış; meydanı sosyal medyaya bırakmış ; yalanların yayılmasına geçit vermiştir.

 

e-)Gerek sosyal medya da , gerekse duvar yazılarında ve sloganlarda yer alan galiz küfürleri, hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değildir.

  Daha sonra da , bir” 90’lar kuşağı “ edebiyatı ve övgüler başlamıştır. Holdinglere ait kartel medyasının ekran ve köşe baronları , methiyeler düzmeye ve her tür  terör davranışını desteklemeye başlamışlardır.

   Herkese baskı yapılmıştır. Yandaşlık yapmayanlara , (şarkıcı, artist, iş adamı) akıl almaz hakaretler edilmiştir.

  Peş peşe , yalan ve abartılı haberler yapılmıştır. Hiç biri bu olayları  kim finanse ediyor diye sormamıştır.( Bu kadar insanın yemesi, içmesi sadece imece usulü ile sağlanabilir mi? Görüldü ki Divan oteli lojistik merkez olmuştur. Peki ama , o kadar malzeme , gaz maskesi , flama,vb. unsurları kimler finanse etmiştir.  SOROS vakfının katkısı nedir?)

 

  f-) Siyonist patronlara ait medya kurumları başta olmak üzere ;tüm ABD ve AB de ,( yalan haber üretmek , tahrik etmek, Türkiye’nin itibarını düşürmek , başta turizm olmak üzere ekonomisine zarar vermek amacı ile) saldırı kampanyaları başlatılmıştır.

 

g-) En Büyük 4 reklam ajansı  ( Omnicom Group ve İnter Public Group – ABD  / WPP –İngiltere / Publicis Group – Fransa ) ve bunlara bağlı şirketler ( Unilever / Pepsi / İKEA / Loreal /Johnson and Johnson / Vodafone / ING /Tuborg /İş bankası / Anadolu Hayat Sigorta /Sabancı Grubu /Pegasus / Koç Grubu / Finansbank / ETİ / Pınar/ Paşabahçe)  medyaya ciddi kaynaklar aktarmış , baskı yapmış , olayların körüklenmesini sağlamışlarıdır.( Büyük TV kanallarının saatlerce canlı yayın yapmaları büyük reklam iptalleri ve dolayısı ile gelir kaybı anlamına gelir. İnternette haber sitelerinde detaylı anlatımlar mevcuttur.)

 

  Telekominasyon  alt yapı firmaları da ,(Ericsson / Alcatel / Cisco vb.) sosyal medya aktivitelerine , tam anlamı ile destek olmuşlardır .Arap baharında aktif rol almış ajanlarını görevlendirmişlerdir.

 

 

h-) Polisimizi yıpratmak için her şey mubah sayılmıştır.

-          Polise saldırmaya, kurşun sıkmaya , taş atmaya ,küfür etmeye,  ne hakları vardır, diyen olmamıştır.

-          Kerameti kendinden menkul bir takım tiplerin ; “biz halk oylamasını da saymayız” “konu gezi parkı değil ,devrimdir” demesini ,tenkit etmemişlerdir.

-          Kanal İstanbul’a  / 3. Köprüye / Yeni hava alanına karşı çıkmalarının sebeplerini sormamışlardır.   ( Ne gariptir ki Almanya, İngiltere ve AB de yatırımlara karşı çıkmaktadır.)

-          Gezi parkında 3 haftadır duranlar sizin işiniz gücünüz yok mudur? Okulunuz yok mudur? Anne ve babanız sizleri merak etmiyor mu? O  saha da yaşlıların ve çocukların ne işi vardır? Sizi kim finanse etmektedir? Çevre ve demokrasi kavramları ile ateizm / kominizm / anarşizm / vandalizm /devrim / darbe isteği kavramlarının , ne ilgisi vardır  dememişlerdir? “Güya kapitalizme karşı çıkmaktasınız, ama içerideki ve dışarıdaki ,kapitalist sömürücülere hizmet etmektesiniz.” Hatırlatmasını yapmamıştır. Otoyol ve köprü ihalelerinin iptalinin / bundan sonra blok satış yapılmama kararının alınmasının / 28 Şubat iddianamesinde  , işin özel sektör ve medyaya da ulaşacağının belirtilmesinin  / faizlerin %4,5 lara inmesinin kimlerin işine gelmediğinin  / Türk malı otomobil üretilmesine , niçin bu kadar karşı çıkıldığının ve bu Ülkenin  çok değerli beyni olan , Özdemir Sabancı ‘nın niçin öldürüldüğünün  / bu tablonun turizme – Expo ve Olimpiyat adaylıklarına yapacağı menfi etkilerinin / bundan 4-5 yıl önce “aman İMF ile irtibatı kesmeyelim “ diyen ve aşırı gayret ve baskı havasına kimlerin , niçin girdiğiniin / Koç Üniversitesi  mezuniyet töreninde niçin ,Taksim ile ilgili .sloganların atıldığının  / Olayları bahane ederek , yurt dışına 8 Milyar Doları kimlerin transfer ettiğinin ( aynı tablo ,28Şubat sonrasında, develüasyon  arefesinde de yaşanmış ve ekonomimize   büyük darbe vurulmuştu.) /Borsadaki hareketlerde , kimlerin vurgun yaptığının / doktor olmadığı halde , bir takım sabıkalı tiplerin , nasıl olup da , sağlık hizmeti veriyor görüntüsüne girdiğinin / Ülkemizle ilgili olarak ,niçin yurt dışına yalan bilgilerin akatrıldığının / niçin mezhep çatışmalarının körüklendiğinin / 28 Şubat hortumcularından niçin hala hesap sorulmadığının / vb. çok sayıda konunun analizi yapılmamaktadır.

 

    Gün , Vatana sahip çıkma , teröre destek vermeme , feraset ve basiretli davranma günüdür.  Karamsarlığa kapılmamalıyız. Türkiye , çok büyük bir Ülkedir, sadece Taksim’den ibaret değildir.

  Bakınız; Türkçe Olimpiyatlarını izleyenlerin sayısı bile eylemciler ile mukayese kabul etmeyecek kadar fazladır.

  Hepsi , bizim evlatlarımızdır. Hepsini kucaklayacağız. Doğruları anlatacağız. Meydanları i Türkiye düşmanlarına bırakmayacağız.

  Amacımız , AKP İktidarını değil , vatanımızı savunmaktır. Sokağın , anarşinin , Ülkemize  hakim olmasını önlemektir.

  Çözüm sokaktan değil , sandıktan geçer.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank