content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Tem

Fevrinin Fev’inde Notlar

Yeni başlangıçları sevmem; fakat yine de durmaktan iyidir. Duran kokar çünkü. Ve hiç kimse yeni bir şeye başlamaz zaten. Olsa olsa konu özetidir veya temize çekimdir olan. Veya kafatası havalandırması.  Birkaç kelime daha ilerleyin.

***

İyi gibi görünen temenniler aslında iyi de olabilirler de, geçici ve olağandışı şartlarda söylendiklerindeki halleriyle, şartlar değiştiğinde girdikleri öz form arası fark insanı korkutuyor. Mesela, Malatya'ki olaylar dolayısıyla "HEPİMİZ ALEVİYİZ" diye bir slogan dolaşıyor; bu bir sanrıdır; hepimiz Sünni de olabiliriz, şu da olabiliriz, bu da olabiliriz... Sınama sorusu şu: bir genelev yakılsa, herkes Hepimiz Fahişeyiz diyebilir mi? Bunlar afaki şeyler tabii, şaka maka yönü de var da; şuyuz buyuz demek İnsani Özümüzü oyalayan ve yerinden oynatan bir şey; sürekli o olmak bu olmak beriki olmak...veya onu oldurmaya çalışmak, ve benzeri... İnsan olalım, emek sömürülmesin... düzelir her şey.

Ötekileştirmenin bir yolu da kendileştirmeye çalışmaktır. Bir aleviyi camiye çağırmayın, bir sünniyi cemevine çağırmayın. Bu kahve muhabbetlerini bırakın artık. Öte yandan, bir bilgi: Türkiye git gide hristiyanlaşıyor. Akp'nin yalakaları bu tür içiboş alevi sünni cami muhabbetleri yapadursun, kliselerin sayısı ve benzeri puthanelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yani cami gibi cemevi gibi pislik yuvalarından kurtulmakken dileğimiz, bir de klise denen pislik yuvaları yuvalanmaya başladı bu topraklarda. Yapmayın böyle şeyler! 

***

Pencere kıran camcı çırakları vardı. Gerçekten vardı. Biliyorsunuz. Bu şimdiki azgınlar da onların bir üst integrali. 7 katlı integral kullanan Sinan yıkılmaz inşaat eserleri yaptıydı. Bunlar da integrali su sansasyonları yapmak için kullanıyor. Ankara ne yapıyorsa Turhal da aynını yapıyor. Lisede ve üniversitede, hocalarıma sorardım?: "Hocam, bu integrali günlük hayatta kullanabilir miyiz?" diye. Doğru dürüst cevap alamadıydım. Sonra sonra, yamuk yumuk alanların alan hesaplamalarında kullanılabileceğini buldum; zaten öyleymiş. Niyet de önemli tabii; düzgün şekillerin alanları için de kullanabilirdik. Cam'ın integralini alırsanız suyu bulursunuz. neyi bulmak istediğiniz size bağlı tabii. Mesela aşk'ın integrali yokluktur; türevi cinselliktir. Kökü değil; bir boyut eksiltgenmesi. Einstein'in, her şeyi formülize edebilme bahsini ettiği bir yazı okumuştum...geçenlerde bir başka söz de okudum; matematiği zayıf toplumlarda adaletsizlik kol gezer, diyordu bir filozof. Ben bu yüzden camın integralini alıp suyu bulurum.

 *** 

4 yıl önce Tokat merkezde, bir akşam üstü deli kılıklı -her nasılsa temiz yüzlü- bir adamı midibüs beklediğim durakta "delilik" yaparken görmüştüm . Bana da sırnaşmıştı sevimli sevimli. 
Geçen pazar günü de, İstanbul'dan geldiğim gün, havaalanından binip geldiğim midibüsten Turhal'da indiğimde o adamı yine karşımda, bu sefer farklı bir kılıkta gördüm. Ramazan münasebetiyle sigara dumanımı onun tarafına doğru üfürdüm. Kısacası Tokat'lı arkadaşlar; nerde bir deli kılıklı adam görürseniz onun sivil polis olduğundan emin olabilirsiniz.

*** 

Turhal'da sular sık kesilir hale geldi. Bu sabah kalktım. E, haliyle sıcak havalar, güne duşla başlamak gerek, tısss. Telefon ettim, bir arıza varmış mış. Hemen aklıma aşağı bakkaldan su almak geldi, el yüz yıkama için. Sonra vazgeçtimdi. Fakat sular sık kesiliyor. Hem de çok sık. 

*** 

Not:

 Malatya'daki olaylar sebebiyle "Akıllı olun!" diyen Beyaz TV'nin muhabir bozuntusunu -veya her ne menem ise- ve Beyaz TV (White TV) yi kınıyorum. Televizyon bulunca ereksiyona geçen bir vahşilik vardır insanların içinde. Evvela insan olmak lazım gelir. Sonra daha akıllı olmak lazım gelir. 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank