content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
14 Haz

Festivaller Can Simidimiz

Yaz ayları, bizler için yani yerel basın için deyim yerindeyse işlerin kesat olduğu bir dönemdir.

Malum, okullar kapanınca herkes bir taraflara gidiyor. Yazlığı olanlar yazlıklarına, şehirde olanlar köylerine ya da memleketlerine dönerken, siyaset de, sivil toplum kuruluşları da bu yaz döneminde faaliyetlerine ara veriyor.

Gerçi şu sıralar ülke gündemi bir hayli yoğun, türban davasının kesin sonuca ulaşmasının ardından, parti kapatma davası ile ilgili beklentiler de Türkiye’de nelerin nereye varacağını gösterecek, ama yine de yaz dönemi bizler için durgun bir beklentiye sahne olacak.

Yıllar yılı içinde yaşadığımız basın sektöründe deneyimlerimiz bizi bu yönde görüş sahibi olmamızı gerektiriyor.

İşte, böylesine durgun dönemlerde bizlerin adeta can simidi olarak sarıldığı olaylar da yok değil tabii ki. Bunların başında da festivaller geliyor.

Anadolu’nun her köşesinde çeşitli isimler altında gerçekleştirilen ve en az birkaç gün süren bu festivallerde ortaya konulan etkinlikler, davet edilen sanatçıların verdiği konserler, bizler için bir anlamda bulunmaz bir nimet olarak görülür.

Hele bir de, gelen kariyerli sanatçıların yaptıkları şovlarda sergiledikleri performanslar sırasında, malzeme konusu yaratacak söylemlerde bulunması ise tam anlamıyla kaymaklı ekmek kadayıfıdır yine bizler için.

Şimdi, Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Festivali’ni geride bıraktık. Biz dahil, kentte yayınlanan tüm gazeteler doğal olarak festival kapsamında yer alan etkinlikler ve konserlerle ilgili haberler üreterek, gazetelerinde yer verdi.

Altı gün süren festivalin başlama öncesi yapılan haberler ile festival boyunca yapılan haberleri en iyi şekilde sizlere yansıtmak için gerek muhabir kadroları, gerekse yazıişleri kadroları birbirlerinden habersiz de olsa, bir rekabet ortamı içerisinde okurlarına iletirken, en doğru haberleri, en güzel resimlerle aktarmaya çalıştı.

Artık önümüzde ise Erdek’te yapılacak olan Uluslararası Üniversitelerarası Triathlon Şampiyonası bulunuyor.

Bu şampiyona da hepimizin bildiği gibi hem bir yarışmayı, hem de bir festivali içeriyor.

Bu festivale de Sertap Erener, İbrahim Tatlıses ve Ebru Gündeş gelerek, Erdek gecelerini hem renklendirecek, hem de yerel halk ile tatilcileri coşturacak. Bu durumda yerel basın bu kez Erdek’e odaklanacak.

Gerek yarışma sırasında, gerekse yarışma kapsamında gerçekleştirilecek konserlerde en güzel görüntüleri sizlere, en doğru bir şekilde aktarmak için yeni bir heyecanın içerisine gireceğiz.

Ne zamana kadar?

Taa ki, okullar yeniden açılıp da, haber piyasasının hareketlenmeye başladığı sonbahara kadar!..

Her mesleğin olduğu gibi bizim mesleğin de işte kendine özgü böylesine garip cilveleri var. Baksanıza, sadece biz aynı dertlerden mustarip olmuyoruz. Bütün televizyon kanalları en iyi reytingi yapan dizilerine birer birer son verdi ve yaz aylarında izlenecek ve reyting kaygısı olmayan dizileri yayına soktu.

Diğer taraftan yine yaygın basında yayınlanan gazeteler de, bundan böyle daha fazla magazin ağırlıklı olarak çıkacak. Her yıl olduğu gibi... Oysa bizim yerel basın olarak böylesine fazla bir şansımız olmadığı için, en fazla yapacağımız Tatlısu, Karşıyaka, Erdek ve Ocaklar ile ilgili benzeri haberlerle sayfalarımızı doldurmaya çalışacağız.

Eee ne yapalım, bizlerin yaz tatiline çıkma gibi bir şansımız olmadığına göre, her yaz olduğu gibi bu yazı da benzeri haberlerle sizlerle buluşmaya devam edeceğiz.

Burada tabii ki sorun bizden kaynaklanmıyor değil mi? Biz de her zamanki haberleri üretememekten sıkıntı duyuyoruz, ama elden de ne gelir ki?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank