content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

Faşizmin Anayasası Olmaz, Yasakları Olur

Recep Tayyip Erdoğan,”Anayasayı toplum yapacak, sivil toplum kuruluşları yapacak, gençlik ve kadın örgütleri yapacak, ekonomistler yapacak” demiş. İlk bakışta ne kadar demokratik, ne kadar adil ve bir o kadar da halkın ihtiyaçlarını karşılayacak gibi görünen bir plan değil mi?

Gelin Başbakanın dediği gibi bir anayasa yapalım. Birinci cümleden başlayalım.

Anayasayı toplum yapacak.

Toplum dediği halktan ayrı bir yer olmasa gerek. (milli olmadığı için millet sözcüğünden çekiniyor) Millet de 80 milyon insandan oluşuyor. Seksen milyon kişi birlikte masaya oturarak, anayasa maddelerini yazacak hali yok.

Yani gene onun temsilcileri masaya oturup halk adına eninde sonunda birileri yazacak. Demek ki, toplum yapacak ifadesi siyasal ve halkı kandırmaya yönelik söylenmiş bir söz.

Hadi ya… Sende abartıyorsun. Halkta zaten, tolum yapacak sözünden,  kendi temsilcilerinin yapacağını zımnen kabul ederek bu ifadeyi kabullenir deyin. Ve kabul etmeyin.

Bu bir milli irade saptırmasıdır.

Sivil toplum kuruluşları yapacak ifadesini ele alalım.

Evet, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini toplayabilirler.

Onun sivil tolum kuruluşu diye kimleri ve hangi kuruluşları kast ettiğini bilmemek için, aptal olmak gerek.

Türkiye’de sivil toplum kuruluşları var. Sivil Örümcek ağları var*

Bu ağların ya birinci adamları, ya ikinci adamları, ya da akıl hocaları CIA tarafında ya ele geçirilmiştir, ya da ideolojik kontrol altındadır.

Bu kuruluşlardan, Amerika ve Batı’nın Türkiye’den olan istekleri, sanki bu kuruluşların Türk milleti adına istekleriymiş gibi çıkar.

Hani Başbakan, sanatçıları topluyor, onlara hitap ediyor ya, ona benzer Anayasa belirleme toplantıları yapılır. İktidar temsilcileri konuşur, yalakalar tasdik eder, adı sivil toplum kuruluşu görüşü aldık olur.

Asıl metin çoktan yazılmış yürürlüğe bile konulmuştur.

Anayasal metinler, insan hakkı ve hukukunu da kapsayabilir.

Mesela Amerikan Anayasası baktığınız zaman fazlası ile insan hakları içerir. Ama dünyanın en faşist yönetimi Amerika’dadır. Öyle sandıktan çıkma falan sözleri ile uygulama aynı şey değildir. Hitler de sandıktan çıkmıştı. Hem de %38 oy alarak.

Saddam sandığı koyuyordu, sandıktan Saddam %90 ile çıkıyordu. Şimdi Amerika sandığı koyuyor. Sandıktan Amerika çıkıyor. Bunu izah edebilecek bir Batı sosyolojisi var mıdır?

Batının burjuva ideolojisini medeniyet gibi bize kakalayanlar, kendi söylediklerine kendileri inanabilir. Halkı da kandırabilirler ama vatan severleri asla….

Sandık yansız gibi görünen ama gerçekte yanlı olan bir bölgedir.

Özetlersek,  faşizmin anayasası olmaz, yasakları olur. O yasaklar hayatınızın 45 santimetre yakınına değil, içine kadar girer.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank