content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Tem

EYOF 2011

Merhaba, değerli okurum.

Bildiğiniz gibi geçen hafta EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Türkiye’nin tarih kokan şehri Trabzon’da yapıldı…  
EYOF 2011, muhteşem bir açılış töreni ile başladı.  Gerçekten çok büyük ve güzel bir açılış töreniydi. O saatlerde Trabzon’da her yerde havai fişekler patlıyor ve eğlenceler yapılıyordu. Açılışa gidemeyenler televizyonlarının karşısında bu coşkulu anları izlerken bir yandan da orda olamamanın üzüntüsünü yaşıyorlardı.

Olimpiyat açılışına kardeşim ve bir arkadaşımla katılacaktım. Ben görevli olduğum için açılışa ücretsiz katılırken yanımdaki iki kişide bilet bulamadığımız için içeriye giremediler. Gün boyunca birçok insan gibi bizlerde açılış biletleri aradık, fakat biletlerin çoktan bittiğini gerekçesiyle bilet bulamadık.

Birçok kişiyle aynı kaderi paylaştık…

HANGİ ALANLARDA YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

EYOF 2001’de sporcular Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Bisiklet, Jimnastik, Judo, Yüzme, Tenis olmak üzere 9 spor dalında yarışılacaklardı.

HALK NE DİYOR?

Olimpiyatların nerede ve ne zaman yapılacağından birçok vatandaşın haberi bile yoktu. Gerekli duyuru mu yapılmadı yoksa halk mı işin ciddiyetinde değildi? Gibi sorular kafamıza takıldı.

ESNAF NE DİYOR?

Olimpiyatlar için Trabzon’da birçok yatırım yapıldı. Çünkü 49 ülkeden Trabzon’a 3000 sporcu gelecekti. Esnaf bu haberi duyunca yüzü gülmüştü. Fakat olimpiyatlar yapıldığı sıralarda esnafla ettiğimiz bir sohbette, esnafın hayallerinin suya düştüğü gerçeğini görüyorduk. Esnaf, sporcu ve görevlilerin hep birlikte hareket ettiklerini ve belirli yerlerde yeme, içme ve alışveriş ihtiyaçlarını karşıladıklarından yakınıyordu.

Gördüğümüz kadarıyla esnaf bu olimpiyatlardan istediğini çanlılığı göremedi.

 

Her şeye rağmen olimpiyatlar gerçekten Trabzon gibi büyük bir şehre yakışır yapıldı.
Benim kanaatim, bazı eksiklerin olmasına rağmen olimpiyatlar düşünüldüğünden daha güzel geçti.

 

 

Saygılarımla
Hasan GÜÇLÜ

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank