content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Oca

Ey Türkiye, Titre ve Kendine Gel!

Ahbap memleket nere?

Demokratik açılım süreci ülkede merak uyandırmaya başladığı zamanlar muhabbet ortamında yeni tanıştığım bir genç ile aramızda ilginç yada alışılmış bir muhabbet geçti. Yeni tanıştığım arkadaş Diyarbakır’ın Silvan ilçesindendi.

Muhabbetimiz şöyleydi;

-Merhaba ben hasan

-Bende Mervan

-Ahbap nerelisin?

-Diyarbakır kurban, Senin memleket nere?

-Rizeliyim kardeş.

-Laz mısın?

-Hayır, Laz değilim.

-Neden sizin orası Laz değil mi?

-Hayır, Laz olan yerler var ama ben Çayeli ilçesindenim ve genelde Laz az var bizim bulunduğumuz yerde. Hem ne fark eder hepimiz Türk değil miyiz neticesinde.

-Anladım kurban ama ben Türk değilim, Kürdüm ben…

-Kimlikte öyle mi yazıyor kardeş?

-Ne yazdığı önemli mi? Benim anam babam Kürt bende Kürdüm.

-Tamam, soyun Kürtlerden geliyor olabilir, Kürtçe de konuşabilirsin ama üst kimliğin Türk’tür ve resmi dilin Türkçedir. Böyle kalmalıdır gelecekte de.

-Ülkücüsün herhalde kurban

-Hayda! Nereden nereye bağladın kardeş. Ben Türkiye’de yaşayan senin gibi bir vatandaşım ama tek farkımız ben Türküm diyebiliyorum sen ise bunu inkar ediyorsun.

-Genelde ülkücüler böyle konuşuyor da, hem inkar ettiğimden falan değil senelerden beri hep siz Türklere yapıldı yatırımlar ve bizlere hiçbir yatırım yapılmadı.

-Sürpriz misin kardeş? Yoksa cahil mi? Doğuya yapılan yatırımın haddi hesabı yok.Size yaptığımız yatırımları bombaladınız,size gönderdiğimiz çevik kuvvete taş attınız ve sonra geçmiş karşıma bana diyorsun ki bize yatırım yapılmadı.

-Cahilim belki de malum okullar hep sizler için yapılıyor ve sizin diliniz okutuluyor, bu çok saçma.

-Kardeş sinir oldum şimdi, memleketini sormaz olsaydım keşke… Düşündüklerin çok yanlış size okul da yapıldı kütüphane de yapıldı. Rize’de olup da Diyarbakır’da olmayan ne var söyler misin?

-Sen Rize’de ayakkabı giyerken biz lastik giyiyorduk ve siz Rize’de Lazca konuşabilirken biz Kürtçe konuşamıyoruz.

-Arkadaşım bizim köylerde halen Trabzon lastiği giyiliyor demek ki bize daha çok eksiklik yapılmış. Dil konusuna gelirse istediğin gibi konuş dilini ama ülkemizin dili Türkçedir ve önce bunu kabul edin siz.

-Kendi dilimiz varken neden sizin dilinizi kullanalım. Okullarda neden bizim dilimizde eğitim yok ve neden her sabah ben andımız okurken “Türküm” diyeyim çok saçma bunlar.

-Dostum ben seni kırmak istemiyorum, bence hadi uzaklaş biraz belki uzaklarda kurduğunuz ve asla olmayacak olan hayallerinize biraz yaklaşırsın.

-Siz Türkler at gözlüğü ile bakıyorsunuz dünyaya!

-Bence sen gözündeki o gözlüğü at! Arkadaşım at gözlüğü falan değil ben gerçekleri söylüyorum ama sen ve senin gibilerin kafaları yıkanmış. Bence siz, başınızda durup sizi yöneten cahil insanlara inanmaktansa devletimize yararlı bireyler olmaya çalışın ki herkes sizin için iyi şeyler düşünsün. Bakın siz iyi şeyler düşündüğünüzde her şey yoluna girecektir.

Askerime, polisime, öğretmenime, doktoruma taş atmak mı dünyaya at gözlüğü ile bakmamak?

Kendinize çeki düzen verin ülkeyi bölmeye çalışan taraf olmaktansa ülke için iyi bir şeyler yapan taraf olun bence…

Türbinlerdeki küfürbaz askerler (!)

Yukarda anlattığım gibi bir diyalog geçti Silvanlı bir arkadaş ile ve bu konudaki son kararı siz değerli okurlarıma bırakıyorum. Sizler tarafsız ve mantıklı düşünerek hangimizin haklı olduğuna karar verebilirsiniz.

Türkiye’de şuanda Kürtçe serbest Silvanlı arkadaş, bak istediğiniz gibi oldu… Sadece Kürtçe serbest olmadı bunun yanında istediğiniz gibi Kürt dili kitabı bile okutulmaya başlandı, andımızı da kaldırdılar, istiklal marşımızı da kaldırdılar yeri geldi mecliste Kürtçe diyaloglarda da bulundu milletvekilleri ve kim bilir daha neler neler…

Ama siz hala bir gölde yüzüyorsunuz denizlere ulaşarak okyanuslara gitme hayaliniz boşuna.

Nasıl bir şeydir bu anlam veremiyorum yeri geldiğinde bizim karşımıza çıkarak şöyle diyorlar “ Çanakkale’de Türklerle birlikte bizde savaştık ve Türkiye’de hakkımız var”.Şimdi soruyorum size eğer Türkiye’de hakkınız var ve Çanakkale’de sizlerde aynı cephede savaştınız neden andımız ve istiklal marşımızın kaldırılmasını istediniz. Çanakkale’de savaşan atalarımızın torunu olsaydınız Çanakkale savaşının zorluğunu ve o zorlukta yazılan istiklal marşımızın kaldırılmasını teklif dahi etmezdiniz. Tek suçlu yok ki gerçi Türkiye’nin yöneticileri biraz duyarlı olsa böyle mi olurdu? Bence siyasette yalan konuşmalar yapmaktansa az bir şeyde açıp tarih okusunlar tarih!
Onca zorluğun arasında Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı bu değerli eseri, milli marşımızı kaldırmak da ne cüretinize!

Yerinde bir benzetme olur mu bilmem ama ben şöyle düşünüyorum. Belki haklı olarak yahut kimi zaman yanılarak. Söyleyeceklerime kulak verin ve kararı siz verin sevgili okurlarım. Şu bir topun peşinden koşan yirmi iki futbolcuyu izleyen futbolseverlere atıp tutuyoruz, maganda diyoruz ve daha nice küfürler ediyoruz ya hani. Ama onları bırakın da dönüp sayın çok değerli devlet büyüklerimize bakın hele. Şimdi diyeceksiniz ne saçmalıyorsun sen? Ne alaka, diye söyleneceksiniz belki de. Ama bir bakın. O mert, delikanlı futbolsever vatandaşlarımız değil mi her maç öncesinde bayrağımızı saygıyla selamlayıp ardından atalarımız için saygı duruşunda bulunup birazdan edeceği küfürlere inat milli marşımızı gururla söyleyenler? Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri ve bu düşüncedeki insanlar sizler de dinleyin, küfürbaz, ahlaksız diye nitelendirdiğim(n)iz  kişiler sizden daha delikanlı ve daha mert ki  yukarıda da belirtmiş olduğum davranışı ,her maç öncesi ayağa kalkarak atalarımıza ve şanlı bayrağımıza  saygıdan dolayı İstiklal Marşımızı okuyarak sergiliyorlar, helal olsun!

Beni yanlış anlamayınız .Amacım, değerli devlet büyüklerimizi yermek değil sadece bu konudaki hassasiyetlerini arttırmak.Daha bilinçli tavırlar sergilemeleri gerektiğini vurgulamak isterim kendimce, bir vatandaş olarak.

Şimdilerde ilginç ve beni bir o kadar kızdıran bir şeyler duydum. Bakın ne yapmışlar, resmi dili Türkçe olan ülkemde birkaç belediye çalışanları. Ne cüretle bilemem ama şehirdeki çöp konteynırlarının üzerindeki yazıları Türkçe değil de Kürtçe yazmışlar.

Bu ne cüret! Bu ülkenin resmi dili ne kardeşim?

Ben anamdan babamdan şunları öğrendim;

-Bayrağımız, beyaz hilal ve yıldızlı al bayraktır.
-Dilimiz Türkçedir.

-Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür.

-İstiklal Marşı Milli Marşımızdır.

-Her sabah okulda andımız okunacak.

-Polis ve Asker bizi koruyan kişilerdir, bir şey olunca onlara sığın!

-Öğretmenine saygılı ol ve söylediklerini yap, o senin okuldaki anan ve babandır.

-Oku, ülkene yararlı kişi ol.

-Türk, Öğün, Çalış, Güven.

Bunlar öğretildi bizlere… Ve bunlar benim naçizane fikirlerim.

Şimdi sizlere soruyorum;

Ahbap memleket nere?

Ahbap dilin ne?

Ne mutlu Türküm diyene sözünü söyleyen bir önderin,Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede yaşayıp Türküm demeye çekinen insanlar var.

Son sözüm “Türkiye,titre ve kendine gel!

Saygılarımla

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

17 Kere Cevaplanmış to “Ey Türkiye, Titre ve Kendine Gel!”

  1. 1
    Ahmet AY Says:

    Evet kardeş,
    Ben "Ne mutlu Türküm diyene" diyemiyorum. Çünkü Kürdüm. Kaldı ki "Ne Mutlu Kürdüm" de demiyorum.
    Zira etnisitenin övünülecek tarafı olduğuna inanmıyorum. Övünülecekse kişilikle, ahlakla, hizmetle, dürüstlükle övünülür. Çalışkanım diyoruz tembeliz. Doğruyum diyoruz dolandırıcılık ayyuka...
    Selamlar.

  2. 2
    Murat Serdar Arslantürk Says:

    Sayın Hasan GÜÇLÜ'ye katılıyorum.
    Türk olmak övünülecek bir kaderdir. Kişilik, ahlak, hizmet gibi meziyetler, ait olunan milli kimlik içerisinde şekillenir.
    Son çeyrek yüzyılda insanları menfaatleri uğruna her şeyi yapmaya sevk eden liberal görüşler, küresel sermayeyi öve öve bitiremeyip daha çok para için her yolu mübah gördüren siyasetçiler yüzünden bir nesil tembelleşmiş, doğrudan ayrılmış ve dolandırıcılığa başlamışsa, bunu düzeltmek de mümkündür.
    Türk'ün tarihi 25-50 seneden ibaret değildir.
    Saygılarımla.

  3. 3
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    "Ne Mutlu Türküm Diyene!" diyen ve buna inanan arkadaşların hepsi el'an mutsuzdur; demek bağırmakla, sloganla olmuyor! bu bir!

    Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal değil, Halktır! Mustafa Kemal sevk ve idâre etmiştir, bu iki!

    Bir Kürt, Bir Türk'e sen bir Kürt'sün derse, bu ne kadar ahmakça bir şeyse; bir Türk'ün de bir Kürt'e sen Türk'sün demesi ahmakçadır. Üst kimlik illa bir ırk olmak zorunda değildir! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı de tamam! bu üç!

    Köyleri yakılan, göçe zorlanana Kürt halkının yaşlıları binalarda kapıcı, genç erkekleri kapkaççı, kızları satıldı... lastik ayakkabısına lastikli yama vuranları bu gözler görmüştür, bu dört!

    Allah, faşist Türkün de Kürdün de, Arabın da, Lazın da... belâsını versin!

    Bir not: Seni anlıyorum sayın yazar;
    sen üçbuçuk darbe çocuğusun. Sen, gözünü açar açmaz, kendisine ırkçılık pompalanmış birisin(Fen Bilgisi dersinde bile!)sana edebiyat diye Mustafa Kemal'e tanrı diyen yazarlar, şairler öğretildi(ÖR: Kemalettin Kamu..)
    Sen, Güneş Dil Teorisi zihniyetinin arta kalanısın.
    Sen, tavuğa fırlangaç, trene çok oturgaçlı götürgeç demiş bir anlayışın ürünüsün.
    Neyse, daha çok şey var, ama lüzûmu yok;
    Araplar, "kellim kellim la yenfa!" yani söyle söyle kâr etmez derler. Türkler, "söylesem kâr etmiyor, söylemesen gönül razı değil" derler; öyle bir durum...
    Ayrıca anladığım kadarıyla sayın yazar genç. Yani gençliğin enerjisiyle topa giriyor ama yanlış yapıyor. Bu mesele, lastik ayakkabı meselesi değildir; sosyolojiktir, sosyo-psikolojiktir, antropolojiktir, târihîdir...
    Demem o ki sayın yazar,
    Urfalıların deyimiyle git, biraz tiritlen, depoyu doldur, sonra gel ne diyeceksen de!
    küçüğümsün, gözlerinden öperim!

  4. 4
    Hasan GÜÇLÜ Says:

    Sayın İbrahimî Feyzullah YALÇIN tek birşey söylemek istiyorum.Baba ırkçılık öğretmediler bana Tc'nin bir TÜRK devleti olduğu öğretildi.

    Elhamdulilah bende müslümanım ama gelipte Türkiye'yi Hak kurdu vs gibi dini polemikler yanlış.Siz böyle derseniz bende size derim ki "Kürtlerin eziyet çekmesinin tek nedeni haktır.."

    Sayın abim yapma gözünü seversen yakında sizler çıkıp diyecek ki "Kürt soykırımı yapıldı Türkiyede" yapmayın lütfen.Ben belki yeni dünya çocuğuyum ama insanları anlama ve tarihimizi bilmek için illede 5o yaşını aşmak gerekmez.10 yaşında da tarih öğrenilir ve grçekler anlaşılabilir.

    Sayın abim diyorsun ki Haşa- M.Kemal ATATÜRK'e tanrı diyen yazarlar öğretildi.Ben Mustafa Kemal Atatürk'ü TC'nin önderi,Allah'ı Kainatın yararıcısı,Hz. Muhammet'i Peygamberim olarak biliyorum ve bana böyle öğretildi..Ha sizin bulunduğunuz yerde ffarklı öğretildiyse bilemem ..

    Ben de çok şey söylemek isterdm ama benden büyüksünüz sayın abim.Allaha emanet olun..

  5. 5
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    Sevgili Hasan,
    aile terbiyesi almış birisin; ebeynine minettarım!
    mevcut kafa içinde gördüğüm en edeplisi de sensin, bereket versin!
    1. Yukarıdaki yorumunda, kaç tane anlatım bozukluğu, kaç âdet harf hatası var,kaç tane mantık hatası var, önce bir gözden geçir.
    2. Kemâlettin Kami Kamu kimdir? Necidir? onu da bir ölç-tart-biç.
    3. Güneş Dil Teorisi nedir? bir araştır.
    4. Kendini Kürt Sananlar Raporu diye bir rapor var mı bir bak, ne için yapılmış.
    5. Aliler Divanı döneminde, dil bilmediği için asılmış birileri var mı diye bir araştır.
    6. Sabiha Gökçen'in tam olarak neci olduğunu araştır.
    7. Mustafa Muğlalı diye bir zat var, onun neler yaptığını da bir öğren.
    8. Eski bir MHP'li olan Mehmet Pamak'ın ne demek istediğini, bu ülkeyle ilgili neler dediğine de bir bak
    9. Prof. Dr. Abdulhaluk Çay'ın Kürtler için neler dediğini de öğren.
    10. Kart-Kurt nereden çıkmıştır, onu da bir sorgula.
    11. güneydoğu'da askerlik yapmış askerleri konu edinen askerlerin psikolojisini konu edinen bir bir kitap var, mutlaka oku.
    12. Kaç tane çoban terörist diye öldürüldü bir araştır.
    13. Küçük Ceylan kimdir, ne olmuştur, bi zahmet onu da araştır, sonra gel seninle tartışalım.

    Senin gibi büyüğünü-küçüğünü bilen bir evlat yetiştirdikleri için de ailene özellikle hürmetlerimi sunar,
    gözlerinden öperim Hasan Kardeşim!..

  6. 6
    Hasan GÜÇLÜ Says:

    Haklısınız yazım hatası vardır.Yorumu cep telefonuyla yazdığım için yanlışlar oldu sayn abim kusura bakmayınız.Sonrasında düzeltmeye çalıştım ama malum yorumlar düzenlenmiyor bu sitede.

    Kısaca özet geceyim abim.Ben Tc'nin sistemini beğenen bir kişi değilim zaten.Ülkemde çok yanlışlar yapıldı ama bu değildir ki düzelmeyecek.Bir gün bu yanlışlar tek tek düzeltilecektir.

    Güneş dil teorisi konusuna gelince;
    Herkesin bir konuda bir çalışması vardı ve buda dil konusunda bir çalışmadır.Belkide doğru bir teoridir kim bilir..

    Saygılar

  7. 7
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    Gözlerinden öperim ciğerim..
    Ailene de çok selamlar, muhabbetler..

  8. 8
    Ahmet AY Says:

    Ben de öptüm, ikinizi de.
    Tartışmayı seviyesine uygun yaptığınız için.

  9. 9
    Hasan GÜÇLÜ Says:

    Teşekkürler Ahmet bey,Bizde sizleri öpüyoruz.

    Bu arada sanırım unutmuşum;
    Sayın Murat Serdar Arslantürk'e ve Ahmet Ay'a yazım hakkındaki yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

    saygılarımla

  10. 10
    Fazilet Says:

    Sevgili Hasan,
    Yazilarina bastan sona kadar katiliyorum,kalemin dert gormesin.
    Burada cift kale mac yapmiyoruz.Skor hic onemli degil:))
    Ibrahimi burada er meydanimi var kardesim?
    Yorumlarin tamamda yorumun bittigi yerde imla hatalarin da var,noktalama isaretlerinde bozuk ,sun okudunmu?
    bunu hala okumadin mi?
    hasani bir dovmedigin kalmis:(((
    Ahmet Ay bey,
    Ne mutlu turkum derseniz sizi zaten ya oldururler yada asarlar.Kurt oldugunu hic unutma cunki bende unutmayacagim...
    Sevgili Hasan,
    Ben muslumanim diyerek biraz sanki ortaligi yumusatmaya cali

  11. 11
    Fazilet Says:

    Ben muslimanim diye ortaligi yumusatmiya calismissin. Terbiyeli unvanini da almissin.Tebrik ederim.
    Sozlerinin arkasinda durdugun surece saygin olursun.
    Yazilarinin arkasinda dur.Konuyu yorumlarinda saptirmissin...
    Ataturk'u simdiye kadar anlayamamislar.
    Turk ve Ataturk sozunden arkadaslar niye rahatsiz oluyorsunuz?
    Sevgili Ibrahimi ve Ahmet Ay bey iyiki varsiniz...
    Sizde olmasaniz bizler ne yapardik?
    Ankaradan sevgiler, selamlar...

  12. 12
    Murat Serdar Arslantürk Says:

    Ne ahmaklığımız kalmış, ne faşistliğimiz maşallah...
    Teşekkürler İbrahimi.

  13. 13
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    Fazilet Abla,
    biz ailece Hasan'ı seviyoruz..

  14. 14
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    Sevgili Serdar,
    muhatap sen değilsin...
    Ki seni zihnimde faşist diye kodlamadım.
    Sana ahmak diyebilmek için de bahsedilen kavramı taşıyor olmak gerekiyor.
    Ben az çok senin ruhunu biliyorum; sen o ifadelerin muhatabı değilsin.
    Benim hedefim, her türden faşist ahmaklardır ki,
    kesinlikle sen bunun içine girmiyorsun;
    yanlış anlaşılma varsa özür beyan ederim!

    Kardeşin İbrahimî

    Not: Sen faşist ve ahmak olamyacak kadar iyi yürekli birisin;
    imanımdır bu!

  15. 15
    Faruk SÜNE Says:

    Ahmet AY ve İbrahimî Feyzullah YALÇIN beyler kimbilir yaşındasınız yazar arkadaş bence söylemek istediklerini tamolarak anlatamamış ve içine atmış gibi ama ben size hemkalbimden hem aklımdan geçen her şeyi söylemek istiyorum.
    Sizlere Ozan ARİF'in bir sözüyle seleniyorum "Kürdü, Lazı, Çerkezi bir ağacın dalları o ağacın adı TÜRK daha çoktur kolları " umarım düşüncemi anlamışınızdır gelelim diğer konulara.
    "Kürtleri kendi millî çıkarları doğrultusunda istismar etmeyi hedefleyen devletler ve çıkar odakları Kürt kimliğine bilimsel ölçütler içinde yaklaşmaya çalışan araştırmalara karşı çok sert ve etkili bir psikolojik savaş yürütmüşlerdir. BöyleceKürt kimliğinin bilimsel araştırmasının önünü keserken kendi konjonktürel tezlerinin etkinlik kazanmasını sağlamışlardır. Örneğin Encyclopedia Britannica’nın 1875 ile 1911 yılları arasındaki bütün baskılarında Kürtler Turanî bir toplulukken 1911 yılından sonraki baskılarında birdenbire Mezopotamyalı bir kavme dönüşmüşlerdir."
    Bu bi siteden alıntıdır şimdi yalan deyin ve bana şu cevabı verin madem burdaydınız en az tarihiniz milattan öncelere dayanıyor demektir burda olan adam bana burada kurduğu bir şehir gösterir ama siz gösteremezsiniz çünkü koştuğunuz yer önü karanlık ve dikenli dikenler battıkça yalan yanlış şeylerle bizleri kötülüyorsunuz şimdi size soruyorum iz kimsiniz ....

  16. 16
    İbrahimî Feyzullah YALÇIN Says:

    Sayın SÜNE,
    Hrant Dink'i katletmiş SÜNEPE'LERE, çakallara şiirler dizmiş bir ozanla söze başlamanız mânidar.

    Ben aşağıya Kürt Devletlerinden örnekler vereceğim. Fakat şunu da belirtmeliyim ki;
    diyelim Kürt'lerin devleti olmadı, siz Arab çocuklarına da "Ne Mutlu..!"yu empoze ediyorsunuz. Onların da mı devleti yok?

    Ziyar devleti
    Hamdani devleti
    Mervani devleti
    Sedadi devleti
    Eyyubi hanedanligi devleti
    Alamut Kürt devleti
    Gor devleti
    Guti Krallığı
    Mitanni imparatorluğu
    Komagene Krallığı
    Adiabene Krallığı

    Bu devletleri bir araştırırsanız sevinirim.
    siz 15 yıl öncesine kadar bir dili yasakladınız; târihini ve kurduğu devletleri nereden bilecek, nasıl kabulleneceksiniz ki!? ayrıca ben milattan önce yazılmış Kürt şiirlerini bile size sunabilirim, ama anlamazsınız.

    Ayrıca Lazlar da ayrı bir ırktır; Lazların tarihte kurduğu devlet için(en azından aklıma bir tane geliyor) Lazika Devleti'ni bir araştırın.

    Allah'tan kahraman cihangir Türk halkı sizin gibi düşünmüyor, yoksa Türk olmayana su dahi verilmezdi.

    Siz kimsiniz? ile bitirmişsiniz yorumunuzu, cevap hakkımız vardır;
    sen ve zihniyetin at sırtında steplerde dolanırken;
    Ben, Zégorat'ın en üst katında uzayı keşfe çıkmış bir medeniyettenim.

    Not: az kaldı, ha gayret! biraz daha saçmalayın; bir Kürt faşisti olmama az kaldı!

    Bu son yorumumdur;
    zira sizin durumunuz patolojiktir sayın SÜNE..

    Not: az kaldı, ha gayret! biraz daha saçmalayın; bir Kürt faşisti olmama az kaldı!
    Fedakar Türk kardeşlerimden, en başta da eşimden özür diliyorum...

    Allah habis bir ur olan ırkçılığın belâsını versin, âmîn!

  17. 17
    Ahmet AY Says:

    Fazilet Hocam,
    Öncelikle geç bir kutlamadan dolayı özür diliyorum ve mutlu yıllar diliyorum.
    İnanın hiç bir etnik kökenin diğerine üstün olduğuna inanmıyorum. Bir millet için de "yüce, medeni, asil" gibi yakıştırmaları da doğru bulmuyorum. Ben bir Kürt olduğum için hiç bir etnisiteye ait olmak istemiyorum. Yani şimdi Türkiye vatandaşı olmam demek Türk olmamı gerektirmez. Vatandaşlık paydası bizim için yeterlidir artar bile.
    Şimdi bir empati yapalım;
    Sizler Suriyede yaşıyor olsanız ve size Arap milleti dense kabul eder misiniz?
    Ya da Bulgaristan ve Yunanistandaki soydaşlar kendilerine Yunan, Bulgar milleti dense doğru mu?
    İşte biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan son derece memnunuz. Ama millet olmak farklı. Zira benim seçmediğim ve kimsenin bir tercihte bulunamayacağı etnik köken doğal/ilahi bir irade sonucudur. Bu sebeple bunu bir ayrıcalık olarak değil bir doğal hak olarak söylüyorum.
    Biz "bir ağaç" olarak değil bir ormanda farklı ağaçlar olarak tanınmak istiyoruz. Tarih ve sosyoloji bilgisine sahip olmayanların yorum ve tespitleri oldukça sığ olmaktadır. Bİz burada şehirden ziyade 26 medeniyet kurduk. En son Malazgirt Savaşında 12 bin askerle kime Anadolu kapılarını açtığımızı dost düşman herkes biliyor ama Faruk SÜNE Bey bilmiyor(muş).
    Son not;
    İbrahimi Bey haklı, ömrümde milliyetçilik, kavmiyetçilik yapmadık ama az daha ırkçı olacağız.
    Selam.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank