- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Eski Defterleri Açtırma!

Ne kadar da uzun zaman geçmiş üstünden. Bir zamanlar beni yıktı zannettiğim yaşanmışlık, varlığımın bir öneminin kalmadığını düşündüğüm o talihsiz olayın üzerinden. Oysa bu notları elime aldığım şu vakit, daha dün gibi hatırlayıverdim her şeyi.

‘Eski defterleri açtırma’ derler ya, iç çekerek, anılar tazelenir bir anda beynimizde. Bu gece eski defterlerimi açtım önüme sere serpe. İyi de oldu. İşte, bahsettiğim o yıkım günlerinden sonra, beni yeniden ayağa kaldıran, her gün düzenli okuduğum arifmasyonlarım. Buldum! Ne zamandır arıyordum, bir dostumun sıkıntısını gördükçe kendi halimi hatırlıyordum.  İstedim ki bir işe yarasın yazdıklarım. Hiç zaman geçirmeden ulaştırdım notlarımı arkadaşıma ve bunu sizinle de paylaşmak istedim.

Evet. Afirmasyon demiştim. Afirmasyon’un açıklamasını yapayım öncelikle; Beynimizde yarattığımız veya arzuladığımız şeyleri, düzenli tekrarlarla güncel tutmak. Pozitif düşüncelerin sürekli yinelenmesi (olumlama). Yani, toprağa ekilmiş bir tohum gibi, gerekeni yapmak ve beklemek, hiç ihmal etmeden...

Her gün uyandığınızda ve ya gece uyumadan önce yüksek sesle okumanızı öneririm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Burada biraz duralım. Son yazdığım cümlenin uygulanması ne kadar zor olsa da bunu aynen bu şekilde uygulamak zorundayız. Aksi halde sonuçları sadece bizi değil çevremizdeki herkesi etkileyecektir olumsuz davranış sergilemek olumludan daha hızlı yayılıyor maalesef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu 25 maddeyi,  iç benliğimi olumlu bir etki altında tutmak için günlerce okudum ve şimdi meyvelerini topluyorum. Sizde şiddetle tavsiye ederim. Denemesi kısa bir zamanınızı alır ama getirisi uzun yıllar sürer.

Sağlıklı günler dileğiyle...

Kaynak: Terapistim yanımda (Susanna McMahon)

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Eski Defterleri Açtırma!"

#1 Comment By cihan dede On 25 Nisan 2011 @ 00:16

ayşe AKBULUT yorumsuz yazılarını okumaktan alıkoyamıyorum kendimi! diğe paylaşımlarında olduğu gibi gerçekten etkileyici ...bir ,nsanın kendisiyle barışık olmasını sağlayacak sözler ...teşekkürler....