- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Erkence Bir Ramazan Yazısı

Geçen Ramazanların da etkisiyle erkence bir Ramazan yazısı yazayım dedim bu sefer. Biraz erkenci olmak istedim doğrusu. Bu yıl ramazan yaza döndü diyebiliriz. Sıcaklar altında oruç. Gelecek yaz daha da sıcak olacak. Allah Sabrını vermekte elbet.Oruç tutmanın zevkini ve güzelliğini yaşamayan insanlar çok şey kaybettiklerini bilsinler. Mazereti olanları ayrı tutuyorum tabi ki. O iftar saati yaklaştı mı insanların koşuşturmaya başlaması, sıcak pide kuyrukları, misafir davetleri, tatlı alış verişleri ve ezan saatine eve yetişme telaşı. O beklenen saat geldi mi boşalan bütün sokaklar.

İnsanların top yekün aynı amaç ve niyet uğruna aynı işi yapmaları heyecan verici bir şey.

İnancı pekte sağlam olmayan bir bayanın, iftar telaşında olduğunu gören ve onu iyi tanıyan biri, şaşkınlıkla soruyor. “Sen oruç mu tutuyorsun?”. Cevap çok enteresan geldi bana ve paylaşmak istedim. Şöyle diyor bayan. Oruç’un nedeni ve amacı konusunda pek bilgim yok ama, sadece o iftar saatinin zevkini ve hazzını yaşamak, gün boyu aç kalmama değer. Demek ki oruç tutmadığınızda iftar saatinin tılsımı bozuluyor.

Ramazan aylarında bazı akşamlar orucu özellikle iftar çadırına gidiyorum. Atmosferine bayılıyorum oranın. Aynı anda 750 – 800 kişi orada aynı amaç için bir arada. Mükemmel bir şey. Ayakta kimsenin kalmaması ve herkesin rahat iftar edebilmesi için görevli arkadaşların çabası da takdire şayan. Çadırı kuran kurum ve kuruluşların yetkilileriyle yaptığım görüşmede iftar yemeklerini her akşam bir esnaf destek olmakta. Örneğin geçen sene, sadece 2 akşam biz verebildik diyor yetkili, gerisini hep esnaf verdi. Allah niyetlerini kabul eylesin.

Ayrıca bir konuya daha değinmeden geçemiyeceğim. Ulusal TV kanallarında bu Ramazanda çok muhterem hocalarımız var. İftar ve sahur programlarında harika programlar izleyebiliyoruz bu yıl. Ne güzel. Neydi önceki seneler. Birkaç tane şovmen bulmuşlar herkes kafasına göre fetva veriyordu. İlgisiz alakasız konular hususunda ortaya laflar atıp, dini bilgisi zayıf olanların beyinlerini bulandırıyorlardı. Onlarda o zamanki şöhretlerinin sarhoşluğu ile değişik işlere kalkışınca yok oldular. Allah onlar ve benzerlerinin şerrinden birleri muhafaza eylesin.

Kısacası her anlamda çok güzel bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Bu ayda yapabileceğimiz her şeyi yaparak en azami şekilde bu ayın feyiz ve bereketinden faydalanmaya çalışalım. Birbirimiz için bol bol dua edelim. Allah bizleri ramazan ayının tüm nimetlerinden yararlanan kullarından eylesin. Allah niyetlerinizi kabul etsin diyeyim şimdiden.

Not: Ramazan ayını sevdiğim kadar bir de bu ay taktığın başka birşey var. O da, ramazan bahanesiyle insanların bir aylık ense tatili yapmaları. Bu da ayrı bir yazı konusu olsun.