content

16 Oca

Erdoğan Aslıyüce’den : Şehir şehir Türk Kurultayları

Erdoğan Aslıyüce, dergiciliği, kitap yayınları, araştırmalarıyla dikkat çeken isim ve imzalarımızdan biri. Bu isimlerin başında geleni…

İstanbul’dan seslenen Erdoğan Aslıyüce’nin Yesevi Yayıncılık yayınları arasında Günyüzü gören bir kitabı geldi.. Haddizatında bu kitap geleli bir hayli zaman oldu, zaman geçti aradan.

Sayfalarında yeni gezme fırsatı bulabildiğim 290 sayfalık kitap, Fethiye Antalya, İzmir, Çeşme, Bursa, Ankara, İstanbul, Denizli, Samsun, İznik adlı yerleşim birimlerimizdeki Türk Kurultaylarıyla ilgili bilgiler veriyor, getiriyor.

 

Erdoğan Aslıyüce’nin biyografisi ve yayınlarının isimlerinin yer aldığı bilgi sayfalarıyla başlıyor elimizdeki kitap.

 

Üç sayfalık bir önsöz Erdoğan Aslıyüce imzalı. Buranın bir yerinde: “Adım adım Türkiyem çalışmalarımın 13. kitabı ‘Şehir şehir Türk Kurultayları’da Türk milletinin asırlarca birbirini görmeyen, kökleri bir olduğu halde 1990’lı yıllara kadar pranga altında tutulan kardeşlerimizin 1993 yılında birbirleriyle kucaklaşmasından dolayı Kurultaylar Şehri” dedim deniliyor.

 

Fethiye II. Türk Kültür Kurultayıyla başlanıyor. Halk Kültürü Araştırmaları Kurumunun Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın açılış konuşmalarıyla başlanıyor Kurultay.

Sonra öteki Kurultaylarla ilgili bilgiler veriliyor. Fotoğraflar var bol bol sayfalara aktarılmış, sayfaların zenginleştirilişini sağlamış.

 

8.Samsun Kurultayı hakkındaki bilgiler 229 ncu sayfada başlıyor. Üsküp’ten Samsun’a ara başlığı altında, Samsunlu Aşık Kemali Bülbül’ün hediye olarak verdiği “Cumhuriyet Güzellemesi” adlı kitabından iki dörtlük aktarılıyor 240’ncı sayfaya. Bu dörtlükler:

 

Süzüldü Boğazdan Karadeniz’e,

O’nu Bandırma’da görür gibiyim.

Allah kurtarıcı gönderdi bize,

Üç günde Samsun’a varır gibiyim.

 

Ondokuz Mayıs’ın müjdeci günü,

Buna bağlamıştı herkes gönlünü,

Bağrına basınca Atatürk’ünü,

Saygıyla selama durur gibiyim.

 

Erdoğan Aslıyüce’nin yayınları önemlilik içindedir. Mutlaka geçmişle bugünün, bugünle yarının köprüleştirilmesi görevlerinin yerine getirildiği görülür. Tebriklerimi sunuyorum efendim.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar. (Regnard)

Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir. (A. Calaudius)

İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? (Foostenelle)

Bir arkadaşlığı korumanın yolu, asla borç vermemek ve asla bir şeyi ödünç almamaktır. (Paul de Kock)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank