content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Oca

Enerjide Macera Yolu!

Obama Eşbaşkana dedi ki, sana yedi ay süre, İran’dan aldığın petrolü ve doğal gazı kes. Altın ile alışverişi falan anlamam.

Rusya’dan Türkiye’nin aldığı enerjiyi de en aza indir.

Bu dediklerimi yerine getirmezsen sıcak para akışı duracak.

Yukarıda ifade etmeye çalıştığım hususlar, Amerikan resmi ağızlarından defalarca tekrarlandı. Son, yedi ay süre meselesi de, bir ay önce veridi.

Rusya ile ilgili hususlar kapalı kapılar arkasında konuşuldu. Rusya konusunu açıktan konuşsalar, olmayacağını Amerika’da biliyor.

Amerika Türkiye’ye diyor ki, madem bölgenin hâkimi sen olacaksın, enerjini de Erbil’den, Barzani’den tedarik et.

RTE, İran’dan ve Rusya’dan enerji satın almayı Amerika’ya karşı savunurken şu iki sebebi öne sürüyordu.

Rusya ve İran ile enerji anlaşmaları benden önce yapılmış, bağımlılıklar oluşmuş, tesisler doğal gaz üzerine tesis edilmiş, bunları dönüştürmek zaman alır.

İkinci gerekçede; İran petrolünü Türkiye’de rafine ettiğimiz için çok ucuza geliyor.

Amerika şimdi diyor ki, bu gerekçeleri on yıldır dinliyoruz. İşte size yol da gösterdik, petrolünüzü Barzani’den alın, Irak’ın kuzeyinin Araplara karşı güvenliğini de siz karşılayın.

Eşbaşkan çok zor durumdadır.

Türkiye, İran ile Suriye’de olduğu gibi savaş haline girse, petrol kesilecek, bu da yetmez Rusya’da gazı kesecek, ülke enerjisiz kalacak.

Şimdi Eşbaşkan ve üç yüz kodaman işveren, haldur huldur yeni enerji temin kaynakları oluşturmak için Afrika’da telaşa düştüler.

Kömür kaynaklarını Katar parası ile işleteceğiz. V.s.

İran Barzani’yi uyarmıştı. Irak hükümetinin izni olmaksızın petrol satarsan, çıkacak hır gürde ben Irak’ın yanında olurum diye…

Barzini’den petrol alımını yerine getirse, Irak ile savaşı göze alması gerekiyor. Irak ile savaş aynı zamanda İran ile savaş demektir.

Suriye ile zaten savaş halindeyiz. Buna bir de İran ve Irak eklenirse arkalarında Rusya da var.

Amerika adına kurulmuş düzenini bozarsan, her şey riske girer.

Gelelim sıvılaştırılmış doğal gazın Afrika’dan tedarikine; sıvılaştırma ve nakliye ücreti gaz fiyatına eklendiği ve taşımada %5 kayıplar olduğu için halkımızın aldığı gaz ve gazdan üretilen elektrik fiyatları artacaktır.

280 milyon dolar verip alel acele doğal gaz dolum tesislerinin Akdeniz sahillerine yapılmasını nendeni de ortaya çıkmış oldu.

Aslında Amerika çok açık olarak diyor ki, Iran ile savaşta benim ve İsrail’in yanında olacaksın. Enerj diyorsan, al sana Barzani’nin enerjisi var. Kur tesislerini, (Karamehmet ve Exsen Mobil ortaklığı, tesisleri kurmaya başladı) sen de al bizler de alalım.

Savaşsız barış içerisinde enerji temin yolundan, savaş ile elde edilen, kan ile karışık enerji temin yolları. Hem savaşın maliyeti, hem de enerjinin maliyeti artar da, asıl maliyet; ortada Türkiye diye bir ülke kalır mı bilemem.

Daha önceki bir yazımda belirtmiştim. Amerika bunların önüne yapılacak işler takvimi vermişti.

Anayasa 2012’nin sonunda tamamlanmış olacak, Barzani ile ilgili anlaşmalar şu tarihte tamamlanmış olacak, enerji kaynaklarının değiştirilmesi şu tarihte tamamlanacak gibi…

Türkiye’deki Amerikancıların hepsinin Öcalan’da birleşmelerinin nedeni hep Amerika’nın bunlara verdiği takvim ile ilgilidir.

Ver Diyarbakır’ı, al Irak’ın kuzeyini.

Eşbaşkan BOP’da Diyarbakır’ı BOP’ un merkezi yapacağım sözü vermemiş miydi?

RTE’nin Amerika’ya karşı bahanelerinden birisi de, Ordumuzun elindeki silahların İran’a karşı yetersiz olduğu idi. Ya da biz öyle zannediyoruz.

Amerika o bahaneyi de kaldırdı. Patriyotlar Türkiye’dedir.

Şimdi tüm çıkar guruplarını Öcalan’da birleşmelerini anladınız mı?

Biz Atatürk’te birleştik derken. elin oğlu çıkarı için savaşı da göze alarak, Barzani ve Apo’ya umutlarını bağladılar.

Anladınız mı şimdi, AKP kongresinde, Barzani için “seninle gurur diyoruz” sloganını…

Türk halkına değil de, Amerika’ya bağlı olanlar, bu gün değilse bile en yakın zamanda duvara toslayacaklardır.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank