- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Emeklilik Çanları Baykal İçin Çalıyor

Kısa bir süre öncesine kadar Baykal’ın sağ kolu olsa da, tarzı ve tutumlarıyla sadece milleti değil CHP yandaşlarını ve parti içindekileri dahi canından bezdiren CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 22 Mayıs’ta yapılacak olan CHP Kurultayın’da Genel başkan adayı olacağını ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olacağını açıkladı.Özgür iradesiyle adaylığını koyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’na Önder Sav’ın yanı sıra Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay’la birlikte 55 milletvekilinin de destek olacağını açıklaması üzerine CHP’de yer yerinden oynadı.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine rakip olmasını ve kurmaylarının da O’na destek vermesini ‘ihanet ve şeytan ittifakı’ diye değerlendiren Baykal artık emekli olma zamanının geldiğini istemese de idrak etmeye başlamıştır.

Baykal’ın hakkında çıkan son haberler üzerine herhangi bir yazı yada yorum yazmayı etik bulmadığım gibi yazılan makaleleri yahut yapılan yorumları da okumadım. O videokaseti kim çektirdi, kim yayınlattı bilmem ama buna ön ayak olan Vakit Gazetesi’ni şiddetle kınıyorum!

Kimsenin hatasını, günahını ortaya dökmek kimsenin haddi değildir. Siyasette oynanabilecek en ucuz, en adi oyundur bu tür videoları kayda almak.

Belden aşağı vurmak haysiyetli insana yakışmaz hele hele Müslüman’ım diyen birine hiç yakışmaz. Seçimler yaklaşsın bakın daha kimlerin kimlerin ne kasetleri ortaya çıkacaktır. Sanmayın ki bu işi bir tek Baykal yapmıştır. Daha fazla bu konuya değinmeye imtina ediyorum.

Önder Sav ve Baykal’ın 50 senelik arkadaşlıklarına rağmen aralarındaki husumet sadece Önder Sav’ın Kılıçdaroğlu’na destek vermesi değil. Eğer son yaşanan olaylar gündeme gelmeseydi ve 22 Mayıs’taki Kurultay olağan seyrinde gelişseydi yine bir takım hadiselerin patlak vereceği muhakkaktı. Bunlardan biri de, Kurultay’da seçilecek 14 genel başkan yardımcısının kafi olacağını söyleyen Önder Sav’a, Baykal’ın itirazı 20 genel başkan yardımcısının seçilmesi gerektiği olacaktı. Bunun en özel sebebi de Nesrin Baytok’un da bu isimler arasında yer alabilmesiydi. Ama bu ihtimaller cereyan etmeden ortaya çıkan başka hadiseler ipi daha çabuk kopardı.

Dün çok emin bir yerden edindiğim bilgiye dayanarak (bunu teyit etmek isteyenler CHP’nin çeşitli il başkanlıklarındaki hanımlara sorabilirler)
Nesrin Baytok daha CHP lideri Baykal’ın özel kalem müdürüyken bile Baykal’dan randevu talep eden hiçbir bayanı, kendi yöntemiyle inceleyip denetlemeden Baykal’la görüştürmezmiş. Son derece kıskanç olduğu söylenilen Baytok’un hem Baykal’a hem de CHP teşkilatlanmalarındaki bayanlara kıskançlığı yüzünden kök söktürdüğü söylentilerin başında geliyor. İşin magazin tarafı ise Baytok’un, Baykal ile görüşme talep eden ve uzak illerden randevu almak için Ankara’ya gelen il veya ilçe teşkilatlarındaki bayanları yıldırıp genel merkez binasında veya meclis koridorlarında ağlatmasıymış. Ne derece doğrudur bilemem ama kadının kıskanç olanı dünyayı cehenneme nasıl çevirir bilirim.

Baykal hakkında açıklama yapan Önder Sav, Baykal’ı sevip saydıklarını, çıkan spekülasyonlara karşı Baykal’ın arkasında olduklarını ama şu aşamada Baykal’ın aday olmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. 55 milletvekilinin ve il başkanlarının da Kılıçdaroğluna destek vereceğini belirten Önder Sav(35 il başkanının Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği kaydediliyor), Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını öğrenen seçmen tabanında bir rahatlama olduğunu da kaydetti.

Baykal’ın kaset skandalında suçluyu dışarıda arayıp onu bunu zan altında bırakmak yerine, Baykal biraz etrafına bakınsa keşke. Önder Sav oldum olası tehlikeli bir isimdi parti içerisinde ve bana kalırsa Kılıçdaroğlu sadece Sav’ın piyonu.

Baykal’la sırdaş olduğunu söyleyen ama Baykal geri dönmeye kalkışınca ona pençelerini göstermekten de çekinmeyen ve ahlak abideliği yapan Sav vaktiyle Peygamber Efendimize yaptığı saygısızlığı unuttu besbelli ki. Unuttuysa da elbet O’na da hatırlatan birileri çıkar günün birinde.

Kılıçdaroğlu SSK Genel müdürüyken kadroları teröristlerle doldurdu mu, doldurmadı mı? Tarihinin en kötü yönetimini yaşayan SSK’da bütçe açığı kara delik oluşturdu mu oluşturmadı mı? Kılıçdaroğlu tarihi zararı kapatmak için SSK’nın mallarını çok düşük fiyata elden çıkardı mı, çıkarmadı mı?

Öte yandan çok iyi hatırlıyorum, son seçimlerden sonra Ankara’da özellikle Çankaya muhitinde neredeyse bütün billboardlarda ‘Baykal artık defol’ tarzında CHP’li il başkanları ve delegelerce asılmış afişler vardı. Baykal kendi kurmaylarınca istenmediğini bile bile hatta kovulmasına rağmen koltuk hırsını sürdürdü. Öyle hırslıydı ki 70’den sonra çoluğun çocuğun bile ağzına sakız olacak çirkin söylemlere maruz kaldı sonunda. Ama hala hırsından kendini yemeğe devam ediyor.

Yahu Sn Baykal, yetmedi mi?

Al birini vur ötekine. Yaşlı denilen Baykal 72 yaşındaysa, Kılıçdaroğlu da 63 yaşındadır. Zihniyet olarak değişen pek de bir şey olmayacaktır zannımca. Bu statükocu zihniyet devam ettikçe, Peygamberimizle dalga geçme edepsizliğine cüret eden Önder Sav gibi adamlar kılavuz oldukça CHP ne uzar, ne de kısalır bundan sonra…

Vesselam

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Emeklilik Çanları Baykal İçin Çalıyor"

#1 Comment By ayşe hanım On 19 Mayıs 2010 @ 16:10

Paylaşmaktan kendimi alamayacağım bir söz var "Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan bütün samimiyetinle AFFET. Hissedilen her şeyi arşivleyen KADER kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir ...
CHP'li bir takım büyüklerimizin affedeni belliki çok olmuş.

#2 Comment By Ahmet AY On 19 Mayıs 2010 @ 18:53

Samimiyetle söylüyorum ki CHP ancak bu kadar güzel tahlil edilir. Sağolun Zehra Hanım...