- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Emeklilere Toplam 2,5 Milyar Lira İkramiye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 30 yıldan fazla hizmeti olan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri kapsamında toplam 2,5 milyar liranın dağıtılacağını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, memur emeklilerine, 30 yılın

üzerindeki hizmet sürelerine karşılık gelen ikramiyelerinin ödenmeye başlandığını belirterek, bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar liranın emeklilere ödeneceğini bildirdi
Müezzinoğlu, memurlara emekli olmaları halinde 30 yıllık hizmet sürelerinin ikramiye olarak ödendiğini, 30 yılı aşan hizmet süreleri için ödeme yapılmadığını anımsatarak, yaptıkları yasal düzenlemeyle bu uygulamaya son verdiklerini söyledi.
Düzenlemeyle emekli memurlara 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerinin de ikramiye olarak ödenmesinin sağlandığına işaret eden Müezzinoğlu, "Memur emeklilerimize 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerine karşılık gelen ikramiyelerini ödemeye başladık. Yaklaşık 2,5 milyar gibi bir rakam bu kapsamadaki emeklilerimize ödenecek." dedi.
"İki birim esnaf, bir birim devlet katkı verecek"
Bakan Müezzinoğlu, Esnaf Ahilik Sandığına ilişkin olarak da şöyle konuştu:
"Bu sandığa iki birim esnaf, bir birim de devlet katkı verecek. Esnafımız son 3 yılda en az 700 iş günü prim ödeyerek bu sandıktan yararlanmaya hak kazanıyor. Neticede asgari ücretin yüzde 80'i kadar bir miktar her ay esnafımıza maaş gibi ödenecek. Bunla birlikte SGK primleri de onun adına yatırılacak ve böylece sağlık hizmeti de alabilecek."