- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Elif Kılıç’dan: Ömre Bedel

Şairlerimiz, ozanlarımız, yazıyor, yayınlanıyorlar. Gazete ve dergilerle, yayınladıkları kitaplarıyla dikkat çekiyorlar.

Elif Kılıç (Ozan Elifçe), sanat ve edebiyat dünyamıza attığı yeni adımlarıyla ses getiriyor, dikkat çekiyor. 330 sayfalık “Ömre Bedel” adlı şiir kitabı var masamda. Bana ulaşalı epey oldu. Aradan epey zaman geçmesine rağmen, sayfalarında gezme fırsatını yenilerde bulabildim.

Kitap, merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajansın 78. yayını olarak Günyüzü görmüş. İlk sayfalarda Elif Kılıç’ın bir önsözü ve biyografisiyle ilgili bilgiler yer alıyor.

Ozan Elifçe, önsözünün bir yerinde, “Toplumu etkileyen her olumsuzlukta, ozan kendini sorumlu hisseder. Özden ve içten gelerek duyguyu, sevmeyi, güzelliği, doğruyu temiz yürekle halka yansıtarak yaşatır” diyor.

Elif Kılıç’ın, Ömre Bedel adlı şiir kitabının ilk şiiri, dokuz ayrı dörtlükten meydana gelen “Atatürk”  adlı şiir olarak karşımıza çıkıyor. Bu şiirde, Atatürk’e bağlılık duyguları öne çıkıyor, Atatürk’ün liderliği anlatılıyor.

Bir dörtlüğünde şöyle sesleniliyor:

Arıttı düşmandan yurdu Atatürk.

Elif Kılıç, hece vezni tekniğiyle yazdığı şiirlerinde, sevgiyi, huzuru, mutluluğu, kızgınlık ve kırgınlıkları, birlik ve beraberlik anlayışı ve beklentisi noktasından hareket ederek yola çıkıyor. Bu anlayışla oluşturduğu şiirlerinde de başarılı olduğunu görmekteyiz. Kitabının 204. sayfasında 5 ayrı dörtlükten meydana gelen “Anam” adlı şiirinin bir dörtlüğündeki duygularını şöyle sıralıyor:

Sevgisi çok derin sıcak,

Bulutsuz gökyüzü gibi.

Can yürekten açar kucak,

Bulutsuz gökyüzü gibi.

Elif Kılıç’ın gelecekte yazacağı, yayınlayacağı şiir ve kitaplarıyla daha başarılı şiirleriyle karşımıza çıkacağı yönündeki inancımı belirtmek istiyorum.

Atam ordusuna cesaret verdi,

Türklüğe yenilgi yakışmaz dedi,

Yurda göz koyanı, yerlere serdi