content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Mar

Elçiye Zeval Olmazmış

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye’de öğretmenlerin kayıt için talep ettikleri paraların dışında okula ve sınıflara yaptıkları masrafları, velilere eşit oranda paylaştırarak velilerin payına düşen miktarları talep eder iken çocuklarımızı biz velilere karşı kalkan olarak kullanmalarından bıktık usandık diyen Velilerden gelen aynı içerikli maillerden bir tanesini gazetemizde yayınlayarak Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer’in olmayan parayı nereden bulacaklarını düşünen dar gelirli velilerimizin bu konudaki sorununa kesin çözüm getirmesi için elçilik yapmak istiyoruz.

Bütün ilköğretim kurumlarında Anayasamızda yer aldığı gibi zorunlu eğitimde kayıt parası adı altında para istemek ve almak kanunen yasaktır denilmesine rağmen kayıt parasıyla kalınsa ona eyvallah diyeceğiz.Ama okullarımızın para istemelerinin sonu bir türlü gelmiyor ki diyen veliler olmayan parayı nereden bulacağız diyerek para almak kesinlikle yasak diyen Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer’i göreve çağırıyoruz.

Bakan Ömer Dinçer, kendinden evvelki bakanlarında Anayasanın 42. maddesinde kimsenin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılmayacağı, ilköğretimin kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu ve Devlet okullarında parasız olduğunu söylemesine rağmen hala para istenmesinden muzdaripiz.

Çocuklarımızın aldıkları eğitim hizmeti şüphesiz onların daha güzel yarınlara sahip olmalarında önemli bir faktördür. Bu nedenledir ki, milyonlarca öğrenci velisinden bir kaçını oluşturan biz Ünyeli veliler olarak her yıl, çocukların eğitimleri için “bağış” adı altında toplanan kayıt parası yüzünden çektiğimiz, çocuklarımızın yanında küçük düştüğümüz ve düşürüldüğümüz yetmiyormuş gibi, bugün dahi okula ve sınıflara yapılacak eğitim harcamalarında öğrenci başına düşen masrafları ve getirecekleri parayı istemeleri bizleri derinden yaralamaktadır.

Sınıf arkadaşları içerisinde mağdur ve mahcup edilen çocuklarımız aracılığı ile biz velilerden talep edilen paraları ödeyemeyeceğimizi okula defalarca giderek ilgililere dilimizin döndüğünce A’dan Z’ye anlattık. Sağ olsun ilgililer bize her seferinde sanki biz velilerden yasal alacak istiyorlarmış gibi eğitim harcamaları için ayrılan bütçenin yetersiz oluşundan dolayı çaresizlik içerisinde para istemek durumunda olduklarını yüzümüze haykırırcasına hatırlamaya devam ediyorlar. Sayın bakanımız sorunumuza ilçemizdeki yetkililerimiz nezdinde çözüm bulamadığımız için sizden dar gelirli bütün velilerimiz adına bu alandaki sıkıntımıza kesin çözüm bulmanızı bekliyor, saygılarımızı sunuyoruz.
Evet, Saygıdeğer Bakanım, elçiye zeval olmaz demiş atalarımız. Biz, fakir ama onurlu ve gururlu velilerimizin bu alandaki sıkıntısına eğer isterseniz bir tek sizin çözüm bulacağınızdan zerre kadar kuşkumuz yok diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Elçiye Zeval Olmazmış

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank