- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

El Parasına Muhtaç Olmayan İran Direndi, Gene Direnir

Dolar merkezli finans sitemine dahil olmayan ülkelerle, Amerikan çok uluslu şirketlerinin bitmeyen bir hesabı vardır. Amerikan işgal ve teslim alma stratejileri buradan neşet eder.

Bölgede, İran’a karşı savaş açacak ABD’ye Türkiye “malzemesi” çok gereklidir. İncirlik Amerikan Hava Üssü daha da önem kazanır.

Önümüzdeki günlerde, Amerika’nın, bizi İran’a karşı kullandığı süreçleri yaşayacağız.

Trump’ın hayal kurduğunu düşünürsek hata ederiz. Çünkü stratejiyi yapan; çok uluslu şirketlerin çıkarıdır.

Amerika, İran’a saldırmayı 1979’dan beri planlamaktadır. ABD, Dolar merkezli finans sistemini sokamadığından, İran’ı dize getirmeye mecbur hissediyor.

Asya’da, Amerika’ya direnen ulus devlet olarak İran ve Rusya var. Rusya’yı savaşın içine daha fazla çekmek, Rusya’nın savunma masraflarını artırtmak için İran’a saldırı stratejisinin çok iş yapacağını düşünüyor.

İran ve Rusya üzerinden Çin’i teslim almayı planlıyor.

Gelin birlikte bir projeksiyon yapalım.

1979’dan beri, Amerika’ya direnen İran, bu kez teslim olur mu, İran teslim olmazsa, ABD ne yapabilir?

Şimdi Türkiye’deki Batıcı ve Amerikancılar şöyle düşünmeye başladı; laikliği öne çıkararak İran düşmanlığını körükleyebiliriz. Unutmayalımdaha dün İngiltere ile istihbarat antlaşması imzaladık.

Önümüzdeki günlerde, Sünni Şii çatışkısı daha çok gündem yapar. Uğur Mumcuları CIA katleder, arkasından, Mollalar İran’a mitingleri yapılır.

İran Türkiye arasında enerji tartışmaları çıkar.

Tarihi sorunlar kaşınarak, Türk/Rus çatışkıları gündem yapar.

En önemlisi ve en günceli; Suriye’de, Türkiye’ye Suriye’nin kesesinden havuç gösterilip, kırılgan Türkiye Rusya ilişkileri dinamitlenir.

Fethullah, tıpkı Öcalan gibi Türkiye’ye iade edilip, Türk/Amerikan dostluğu şarkıları söylenebilir.

ABD, Türkiye’yi İran’a karşı kullanmak için PKK, YPG, PYD’i belli bir süreliğine feda edebilir. Bu meselede de, Kürtlerin arasında bir devlet kuracak henüz bir birlik yok iddiasını kullanabilir.

İran meselesi ABD için Çin meselesidir. Rusya meselesidir. Çin/ Rusya/İran birlikteliğini dağıtmanın ilk yolu İran üzerine oynamaktır.

Amerika, İran üzerine baskıları artırıp, ambargolar uygularken, sıranın bize geldiğini unutup, Amerikancı türküler söylesek, halimiz nice olur?

Bizim gibi, Amerikan finans merkezlerine ve spekülatörlere borcu olan ülkelerin, direnmek için yapacağı tek iş; halkına gerçekleri anlatarak, halkının direncini arkasına almaktır.

Böyle durumlarda, para babaları direnmez, halk direnir.

Birlik olma ve Amerikan havuçlarına inanmama zamanıdır.

Bülent Esinoğlu
ulusalkanal.com.tr