- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Harika Ufuk Osmaniye Güzellemesinin Türkiye Birincilik Ödülünü Osmaniyede Aldı

Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk “Osmaniye Güzellemesi” adlı şiiriyle kazandığı Türkiye birincilik ödülünü Osmaniye’de aldı.

Sitemizin değerli yazarlarından Türkiye’nin ödüllere doymayan ünlü şairlerinden Harika Ufuk; Türkiye Sevdası isimli projeye kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nda "Osmaniye Güzellemesi" isimli eseriyle 19 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye birincisi olmuştu. Ancak sağlık sorunları nedeniyle ödülünü almaya gidememişti. Ödülü postayla geldi.

7 Aralık 2013 Cumartesi günü Eğitimci Ozan İbrahim Özdemir’in hazırlayıp Ödülsunduğu “Aşk İle Akşam Kahvesi” programına konuk olarak davet edilince bu ödülü ORT Televizyonlarında canlı yayında Osmaniyelilerin huzurunda almak istedi.

Giresun’dan gelen ödülü de İbrahim Özdemir programda takdim etti. Tahir Erdoğdu’nun sazıyla, Şair Harika Ufuk’un Türkiye birincilik ödüllü şiirleriyle konuk olduğu program İbrahim Özdemir’in sunumuyla çok güzel geçti. Harika Ufuk da eli boş gelmemişti. 250. Programını kutlayan İbrahim Özdemir’e dört şiir kitabını armağan etti. Ayrıca Muharrem ayı olması münasebetiyle ” Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.” diyerek Harika UFUK Ödülaşure getirmişti. İbrahim Özdemir’in dağlara özellikle Düldül Dağına olan sevdasını bildiği için de bir sepet mor sümbül armağan etti. Bu arada Saz Sanatçısı Ozan Tahir Erdoğdu’ya da Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk  “Çocukluğum Sende Kaldı İstanbul” adlı yayınlanan son şiir kitabını imzaladı.

İki saati geçen program bitiminde “Ne çabuk bitti. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Nice 250. Programlara… ” Diyerek birbirlerini kutladılar.

9.12.2013