- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Eğer Yöneticiler Bayan Olsaydı Dünya Fesat Olurdu

Bu yazım az ve öz.
***
Bu dünyada yöneticilerin hepsi bayan olsaydı dünya fesat olurdu. Bir hafta içinde yerküre patlardı.
***
Yüce yaratıcı, bayanlardan peygamber bile göndermemiştir. Neden, çünkü bayanlar yöneticiliğe göre yaratılmamıştır. Bayanların yönetimde orta ve üst düzeyde temsil edilmesi demokratik bir olgunluktur. Ancak tepe yöneticisinin tek başına bayan olması halinde bu kurumun veya ülkenin iflah olması mümkün değildir.

Bürokraside olsun, iş dünyasında olsun, işini duygularıyla karıştırmamayı becermiş bir bayan yönetici yoktur. Bu nedenle bayanların yönetimde olmasının önemli olduğu kadar, yönetimde sadece bayanların olması da bundan daha büyük bir hatadır. Erkek cinsiyeti evrende dirliğin, düzenin, aklıselimin temel taşıdır.
***
Yüzyıllarca yapımı süren bir eseri, o eserin yöneticisi bayansa gözünü kırpmadan yıkabilir, bunu da olabildiğince doğal ve masumane karşılar. Toplum içinde nasıl davranılması gereği konusunda da oldukça zaafları vardır. Bunun nedeni yine tamamıyla fizyolojik veya anatomiktir. Bayanların hormonu dış mekanda bozuk çalışmaktadır. Tıpkı içine su karışmış bir yakıtla çalışmaya çalışan otomobilin hırlama ve kasılma sesi gibi.
***
Bu yazıma feminal duyguları güçlü bayanlardan itiraz ve eleştiri yağmurları gelecektir. Bunların her birini şimdiden gülümsemeyle karşılayacağım. Her birinin yazacağı satırları birer refleks veya savunma mekanizması kapsamında değerlendiririm.
***
Son olarak ilave etmek istiyorum ki, burada bayanların yönetim kademelerinden uzak tutulması gereğini savunmamaktayım. Savunduğum veya dile getirdiğim şey, bayanların tek başına yönetimde bulunmasının ortaya çıkaracağı vahamettir. Gerçi bu konuda destekleyici mahiyette milyonlarca espri, atasözü, vecize fıkra, anekdot, makale, kitap film vardır. Ben sadece bir bayanın yönetimdeki acizliği ve HOYRATÇA KULLANDIĞI YETKİLERİ HACAMAT EDİŞİNİN SICAKLIĞIYLA bu yazımı yazdım.
Akıl ve izan dileklerimle.

Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar http://www.yazarport.com, http://www.gunesgazetesi.net https://www.bilgiagi.net http://www.bilgievreni.com, http://www.siyasalforum.net http://www.gercekgazete.web.tr ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.