content

11 Nis

EGE TV’nin Tarım Proğram Performansı

Ulusal Kanallarda Tarım Proğramları artık klasik Türk Filmlerine benzediğinden Tarım dışında çalışanların ilgisini çekmekten uzak kalıyor.Geçtiğimiz günlerde NTV ‘ de Murat Birsel’ in ‘’Gündemdekiler’’ proğramına Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker, Tarım Yazarı Sayın Ali Ekber Yıldırım, Hürriyet Ekonomi Müdürü Vahap Munyar ‘ın katılacaklacakları e maillerimize haber anonslarında düştü. Çiğ Süt üreticileri grubumuz üyelerimiz e maillerle çok güzel sorular hazırladıyıp gündemdekiler proğramınının e mail adresine gönderdiler.

Bizce çok önemli farz ettiğimiz Çiğ süt üreticisi Aysun Hanım’ın sorusu laf kalabalığında es geçilmiş oldu ve cevabını bulamadı.

Proğramın açılışında proğram yapımcısı Murat Birsel’in ‘’ Tarihi bir yayın olacak anladığım kadarıyla’’ diye açılış konuşmasını yapmış olmasına rağmen maalesef Sayın Bakan Mehdi Eker Proğrama katılmadı. Mehdi Eker katılmadığı için ‘’ tarihi bir yayın’’ maalesef olamadı. Proğrama katılan konuşmacılar , performansı düşük bir proğramı izleyicilerine izlettiler. Tarım Bakanı Mehdi Eker ‘in katılmamasına rağmen proğramın yöneticisi Sayın Murat Birsel Değil’de Sayın Ali Ekber Yıldırım olsaydı daha zevkli , çiğ süt üreticisini , tarım çalışanlarını , tarım tüketicilerini ! daha tatmin edebilen bir proğram seyredebilecektik.

Geçtiğimiz 8 Nisan 2010 ‘da EGE TV’ nin Tarım Proğramı ile tanışmamız kısmet oldu. Bu proğramın sunucusu İsmail Uğural bizi proğrama telefonla canlı yayın konuğu olarak davet etti . Bizim Ankara’da takip ettiğimiz yayın uyduları EGE TV’ yi almıyordu ama artık uydu konumumuzu ya değiştireceğiz ya da ek bir anten alacağımız ihtiyacını proğramı seyredip katıldıktan sonra hissettik. Ege tv’nin proğramına katılan uzman konuklar tarımda herkesce anlaşılabilir bir şeklide bir proğramın sürdürülmesini Proğram Yapımcısı Sayın İsmail Uğural sağlamış oldu. Çiğ süt Üreticisinin haklı feryadını duyurmamıza da vesile oldu.

Çiğ Süt Üreticileri grubu adına şahsıma verilen 5 dakikalık canlı telefon bağlantısında çiğ süt fiyatlarında oynanan oyunların perde gerisini anlatma fırsatı verildi. Bizden sonra konuşan konuşmacıların bizim konuştuklarımızı referans göstermeleri ,tesbitlerimizin ,değerlendirmelerimizin isabetliliğini de göstermiş oldu.

Bu proğrama katılan Bayan SUMER TÖMEK’ e buradan çiğ süt üreticilerinin teşekkürlerini sunuyoruz. UHT süt ile bir cümle ile de olsa ‘’ uht süt’ün tüketici için hiçbir besin değeri yoktur’’ sözlerini isabetli buluyoruz. Ayrıca Bayan Sumer TUMEK ‘in SÜT TOZU ile ilgili devlet desteklemesinin bu şekilde değilde << Arz fazlası olduğunda Devlet adına fason ürettirilme’’ fikrini olumlu buluyor ve bu sözlerini biz bir proje halinde Tarım Bakanlığı’na sunma ve kabul ettirilme konusunda girişimlerde bulunacağımızı burada açıklıyoruz.
Saygılarımla
Çapar Kanat
Çiğ süt üreticisi- Çiftçi
Çiğ Süt Üreticileri, süt ve süt ürünleri tüketicileri grubu

http://groups.google.com.tr/group/cigsutureticileri

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank