- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Durkadın Karagöl’den: Hevser

Durkadın Karagöl (Kurban Teyze) Ankara’da yaşıyor. Birbiri ardına yayınladığı kitaplarıyla dikkat çeken isim ve imzalarımızdan biri. Mütevazı kişiliğiyle kaleme aldıklarından ileri bakan bir hedef var.

Son gelen kitabının adı: Hevser. 144 sayfalık şiir kitabı. Yedinci kitab elimizdeki Hevser. İlk şiirin adı ‘Anladım’. Sonra Esiyorsun güzelim başlıklı şiiriyle karşımıza çıkıyor. Bu şiir 7. sayfada, dört dörtlükten oluşuyor. İlki dörtlüğü şöyle anılan şiirin:

Esiyorsun güzel güzel,

Dalgalısın nedir özel?

Sevdalısın belli güzel,

Esiyorsun güzel güzel.

İmrenecek hallerin var,

İbret dolu yönlerin var,

Hakikatten dillerin var,

Esiyorsun güzel güzel.

Durkadın Karagöl (Kurban teyze) şiirlerindeki rahatlıkla dikkat çekiyor. Yani anlatım yumuşaklığı içinde Durkadın hanım. Şiir yolculuğunu ısrarla sürdürürse, gelecekte alacağı mesafelerin önemliliği daha bir görülecek, daha bir anlaşılacaktır.

Hevser, adlı Durkadın Karagil şiir kitabının sayfalarındaki gezintimizi sürdürünce gördüğümüz mısra bütünlükleriyle karşılaştığımız gerçeğinin netliklerini görürüz. Hecevezni türündeki şiirlerin arasında ayırım yapmanın zorluğunu görerek sayfa 142’deki “çocuklarımız onlar” adlı şiirin dörtlüklerine dönelim:

Onlar var ki bizim çocuklarımız,

Her çiçekten açın gonca gibi

Daha tomurcuk dünya, dünyamızın,

Çiçekten tomurcukları onlar.

Allah yaratmış sensiz ne seçer,

Kimi sarışın, kimileri esmer,

Irk, mezhep din ayrım bilmezler,

Canı candan çocuklarımız varız onlar.