content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Eki

Dünya nın O Son Günü Var Ya!

Mayaların Haab takvim inin sona erdiği 21 Aralık 2012’ye çok az bir süre kaldı. Astronomi ve matematik alanında yaptıkları atılımlar ve yılın önemlikozmik ile mevsimsel olaylarına göre oluşturdukları takvimlerle ne kadar gelişmiş bir uygarlık olduğu bilinen Mayalar, 5 bin 125 yıllık Haab takvimleriyle yıllardır büyük bir tartışma konusu.

Uzmanlar, M.Ö 3114 yılında başlayan, 5 bin 125 yıl süren ve 13’üncü baktunun sona erdiği 21 Aralık 2012’de Dünya’nın yok olmayacağına dair yeni teoriler açıkladı. Bu teorilere göre, Mayalar 2012’de gerçekleşebilecek büyük doğal afetleri tahmin etmiş olabilir. Yıldızların hareketlerine göre kıtlık, salgın hastalık gibi faciaları tahmin etmesiyle ünlü Mayaların, 2012’de yaşanacak Güneş patlamalarını öngörümüş olabileceği, bu patlamaların Dünya’nın elektromanyetik alanlarını bozarak,yeryüzündeki enerji şebekesinde büyük kesintilere yol açabileceği iddia edildi.

Bize verilen bu bilgiye karşı insan olarak ne hissediyorsunuz? Yaşamınızda ne değişiyor? Nasıl bir cennet-cehennem planınız var? Hayat devam ederse yaşayacağınız öngörülen felaketlere karşı nasıl bir afet planı yaptınız? Siz de hissedilen reklamlardaki çocuğun dediği gibi "yaşasın sınavlardan kurtuluyoruz" duygusu mu? Yoksa sadece benim gibi bir kaç insanın gaylesi mi ya gerçekten son günlerimse diye? Bu senaryolar doktorunuzun size "üç günlük ömrünüz kalmış" demesinden daha mı az korkutuyor sizleri? Yoksa bir avuç insan mı korkuyor başına geleceklerden? Yaşayalım görelim mi günümüzü ,ya da zaten kalmış günlerimizi vur patalsın çal oynasın geçirelim gitsin.

Doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor .Gün geçmiyor ki işaretler daha kuvvetli gelmesin.Hani bir şarkı var ya bir şey yapmak lazım" Durmadan kafamda dolaşan ses diyor ki "uyandıralım artık uyuyanları".Ya da bırakalım sonsuz akışın içinde kaybolmaya.Hergeçen gün ışığımızı yaymak ve daha çok insanı aydınlatmak varken ,karanlığa teslim olmayalım.Uyanın ey ışık işçileri ,uyandırın artık herkesi.Bırakın artık oyalandığınız beşerin oyunlarını

Titreyip kendinize gelin ve sarılın sahip olduğunuz muhteşem Dünya ya ve güzel insanlara.Doğduğunuz bu güzel coğrafyanın yaydığı ışığı hissedin ve ayağa kalkıp yola devam edin.Dünya nın sonu gelse de ,yaşanacak çok felaket olsa da güçlü olun ve güç verin sevdiklerinize.Umutsuzluk ve bezginlikden kurtulup aydınların arasıda yerinizi alın.Hep beraber yaşadığımız planetin hakkını verelim ve değişimleri hep beraber yaşayalım.Sonra da "kopacaksa kopsun kıyamet"diyebilelim. Beraberlik ve birlik ışığıyla.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank