- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Dünya Gerçeklerle Yüzleşiyor.

Şöyle bir bakınız etrafımıza, her yeni gün yeni bir krizle uyanıyoruz.. Ekonomik krizler, tele kulak dinleme skandalı, sporda şike yolsuzluğu gibi kirlenmişliği bir volkan gibi püskürüyor yüzümüze artık dünyamız.

Dünyanın çivisi çıktı artık, gerçek o ki,hiç bir kirli işlerimiz gizli kalmayacak bu bilgi çağında!

Tertemiz dünyamıza ne kadar kirli işlerimizi varsa sokuşturup üstünü örttük yıllarca. Modern dünyanın getirdiği internet vb. yenilikler sayesinde pis işlerin kokuşmuşluğunun gazını atıyor şimdi dünya..

Kirliliğe dair ne varsa kusuyor.

Ekonomik krizler, tele kulak dinleme skandalları, yolsuzlukları, sporda şike gibi skandallar bir bir patlak veriyor ve bu işleri organize eden mafya ve çetelerin gizli ne tür kirli işleri varsa ayyuka çıkıyor.

Yolsuzluk haberi bombalarının şiddeti öyle sarsıcı ki artık, eskisi gibi ört basta edilemiyor, hukuk işliyor, yürekli savcıların sayısı şimdi daha fazla artık, temiz eller işin peşini bırakmıyor sonuna kadar gidiliyor..

Herkes biliyor ki artık, bu dünya eski dünya değil, hiçbir şey gizli kalmayacak gibi..
Çünkü, insanoğlunun zekası her zaman ürettiği teknolojinin bir adım önünde.

Aslında ne olduysa internetin üretilmesiyle başladı her şey.. Önce gerçek dünyamızın sanalı üretildi, sonra sanal diye adlandırdığımız yeni dünya maalesef artık gerçek oldu, şimdi hayatın ta kendisidir.

İnternetin içinde barındırdığı doğru-yanlış, her türlü bilgiye, her insanın, her yerden, her an ulaşıyor olması, insanların ufkunu açtı.
İnternet sayesindeki oluşan sosyal paylaşım siteleri ile, insanlar, tanıdık-tanımadık herkesle, her şeyi paylaşıyor olması insanların sosyal hayatında yeni bir ivme kazandırdı.

İşte, internete düşen küçücük bir bilgi, büyük depremleri oluşturuyor. Savcıların el koyduğu kirli işlerin ipi anında medyaya flash haber olarak servis ediliyor.

İlk yüzleşme, ABD de patlak veren ekonomik krizle başladı. Sömürü düzeni üzerine kurulmuş, kirli işlere bulaşan devasa şirketlerin ipliği pazar çıkınca, değer keybeden (hisse senedi) yüz yıllık dev şirketler bir bir gümbürdemeye başladılar.
İflas eden şirketlerin borsaları sallamasıyla, ülkelerin ekonomik yapıları sarsılmaya başladı. Ülkeler bile iflas eder duruma geldi ve İrlanda, Portekiz ve Yunanistan iflas etti.
Halen devam eden ekonomik krizin ikinci dalgası başladı yine Amerika’dan. Şimdide İtalya ve Fransa sallanıyor. Tüm dünya hala bu ekonomik krizin tehdidi altındadır.

ABD’nin ne zaman ekonomik krizin eşiğine gelse, krizden kurtulmak için hemen başvurduğu savaş ekonomisidir. Yani küresel savaşlar… Irak ve Afganistan’ a girilerek, “Yeni Dünya Düzeni” adıyla sömürülen Ortadoğu petrolüyle başlayan süreç bir kenarda insanlığın vicdanını sızlata dursun,
Asıl savaşın dramı Kuzey Afrika yaşanıyor bildiğiniz gibi. Yıllarca Arap dünyasını despotlukla yönetenlerin bir bir devriliyor olması Dünyanın bir başka zulmü temizlediğinin kanıtıdır.

Dünyanın kustuğu diğer bir kirlenmişlik de; küresel mafyanın ipliğinin pazara çıkmasıdır. Ahtapot gibi her bir kolu farklı kirli işleri organize eden küresel mafyanın şimdilerde hemen hemen her ülkede patlak veren telekulak skandalıdır..
İzinsiz, hukuksuz bir şekilde insanları dinleyerek özel hayatına müdahale dilmesi skandalı dünyayı bir kez daha karıştırdı..
En son, bir medya patronunun Telekulak skandalı İngiltere’yi salladı. Dünya çapında bir çok ülkede yayın yapan bu medya patronunun telekulak skandalı, diğer ülkelere de sıçrayarak ortalığı daha da çok karıştıracağa benziyor.

Halkın güvenini kazanmada ilk sırada yer alan askeriye bile sorgulanıyor artık. Askeriyedeki subaylar bile ‘hata yaparmış’lığın suçlamasıyla, soruşturmalar açılıp koskoca generaller hapse atılıyor.

Kirlenmişliğin spora da sıçraması bir yeni temizliğin işaretiydi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), haklarında rüşvet suçlaması bulunan eski başkanlık adayı Katarlı Muhammed Bin Hammam ile FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner'ın yetkilerini geçici olarak askıya aldı.

Ülkemizde de, “Sporda Şiddet Yasası” futbolda şike yasası doğrultusunda düğmeye basılmasıyla başlayan futbol camiasındaki depremler hala devam ediyor.
Futbol kulüplerin başkanlarından tutunda teknikdrektörleri ve futbolcularına kadar kim karışmışsa kirli işlere bir bir ceza evinin yolunu tutuyor, her ne kadar kesinleşmemiş mahkeme kararı olmasa da.

Batının Sömürgeci zihniyeti artık iflas etmiştir. Üçüncü Dünya ülkelerini sömüre sömüre bir şey bırakmadılar. Sonuçta sömürülen ülkelerin perişanlığı, Somali vb. görüntülerle dünyanın vicdanını sızlatırken, Batı bu arada kendi derdine düşmüştür. İngiltere’de patlak veren sokak olayları bunun yansımalarıdır..
Yakın gelecekte göreceksiniz ki, Avrupa kendi kendiyle hesaplaşarak, ben nerede yanlış yaptım deyip kendini sorgulamak zorunda kalacaktır. Aksi halde kendi kendi yokedektir.

Yemiyor artık bu işleri Yeni Dünyamız. Bilgi çağındayız, İnternet çıktı, temizlik geldi.
Nerede bir kirlenmişlik varsa oranın temizlenmesi şarttır. İşte modern dünyamızda bunu yapıyor.
Her alandaki yaşanan kirlenmişlikle savaş, faturalara yansıyan yüklü zamlar ve tabi ki küresel ekonomik kriz, bizleri tozpembe dünyanın içinden çıkarıp gerçeklerle yüzleştiriyor ne yazık ki…