content İkametgah adresi: Cendere Yolu No:16 Kağıthane / İstanbul
29 Tem

Dünler Önemlidir

Dünler önemlidir. Dününde memnun olmayan biri yarınını yaşayamaz. İnsanoğlu her başarısızlıktan sonra pes etmeyi, vazgeçmeyi kendine bir borç bilmiştir. Ve her yıkımda yeniden ayağa kalkmak için hep bir el aramıştır. Oysa kalkmak için ele ihtiyaç yoktur.

Şansımızı zorlamak, ya da bize gelemeyen fırsatları yaratmak, yaratılan fırsatları kendi lehine döndürebilen biri, hayatı ciddiye alıyor demektir. Yaratılan fırsatların bir de tehdit kısmı vardır. İşte bu tehdit dediğim şey işin risk kısmıdır. Riskleri almak demek zaten o yapmak istenilen şeyi başarmak demektir. Sonuç ne olursa olsun gerçekleşen başarısızlığın sonunda, alınan riskin verdiği haz ve  “evet işte bu riski aldım!  her şeye değerdi” demenin rahatlığı kadar hiçbir şey insanı doyuma ulaştıramaz.

Kopmuş bağlar vardır kimi zaman ailevi sebeplerle, gerek kırılmışlıklar gerekse kızgınlıklar ya da sevdiğiniz birinden koparılmış bir yanınız. Bütün bunlar insanı hayatta bir adım önde götürür. Yaşanılan her tecrübe bir günü daha anlayarak yaşamamızı sağlar. Siz kırgın olabilirsiniz kızgın, darılmış olabilirsiniz belki de her kimse onu görmek istemiyor olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun hayat sizin için devam ediyor tatlarıyla, mutluluklarıyla, hüzünleriyle bugün ona darılmış olan siz yarın başka bir yerde başka şekilde kırılmış olabilirsiniz. O yüzden bırakın hayat istediği şekilde aksın gitsin sadece siz istediğinizde yönünü değiştirebilin.

Aşkı yaşayın en büyük ödül olan aşkı verin kendinize, sonucunu bilmeden ya da nasıl biteceğini bilmeden yaşayın. Unutmayın aşkın sonunda ağlamak bile yaşadığınızın ispatıdır. Korkmayın hatırlayın korku sadece insanın kendisini kandırmasıdır. Sevdiklerinize sıkı sıkı bağlanın arayın onları bir “Merhaba” sözcüğünü kendinizden ve onlardan esirgemeyin. Siz pozitif olunki size gelen her şey pozitif olsun.

Evli misiniz?, eşinize gülümseyin onun her sabah iyi ki onunla evlenmişim kelimesini dedirtin. Onu anlamaya çalışın baktınız o sizi anlamıyor, onun anladığı yönden bakın hayata. Kendinizi mutlu etmenin yollarını siz arayın onun bulmasını beklemeyin. Göreceksiniz ki eşiniz bir gün sizin arkadaşınız, yoldaşınız, sırdaşınız olmuş…

Kendinize yazın her gün değil, her gece değil ama kendinizi az sayılır derecede hissettiğiniz bir duygu boşalmasında yazabilirsiniz. İnsan söyleyemediği çoğu sözcüğü yazarak daha rahat söyler biliyor muydunuz?

Bütün üzüntülere, kırgınlıklara rağmen hayat çok güzel insanın başına ne gelirse gelsin ümit etmeyi öğrenmeli, ümidi olmayan biri hiçbir şekilde mutlu olamaz…

Hayatta hep başarıyı yakalamanız dileğiyle…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

21 Kere Cevaplanmış to “Dünler Önemlidir”

  1. 1
    ÖZNUR Says:

    Tebrikler, bir çok içine küsmüs insana ayna olmuşsun...O kadar iyi dile getirmişsin ki senden de bu beklenirdi...
    Bundan sonraki yazılarını da merakla bekliyorum...Bu yolda sana başarılar diliyorum...

  2. 2
    müjgan parlar Says:

    Çok güzel yazmışsın, yazılarının devamını bekliyorum.
    Başarılar dilerim.

  3. 3
    Megi Kirçef Says:

    Seni bütün kalbimle tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Yolun açık, şansın bol olsun.

  4. 4
    aslıhan Says:

    Tebrik ederim
    Hayatın güzel geçmesi yalnız bizim elimizde, bunu çok güzel anlatmışsın
    Yazılarının devamını bekliyoruz

  5. 5
    admin Says:

    Sevgili Nesrin,
    Bilgi Ağı Köşe Yazarı Gazetesi'ne hoşgeldiniz.

    Yeşil yolun bütün insanlara ışık olsun.

  6. 6
    nükhet Says:

    tebrikler

  7. 7
    cihan Says:

    yazın mukemmel.. senle benım yasdıgım hayatın ta kendısını anlatmıssn.. sevgılerımle..

  8. 8
    Nilüfer Herbil Says:

    Tebrik ediyorum canım, hayalin gerçek oldu 🙂 ve çok iyi oldu.. Güzel paylaşım için teşekkürler, başarılarının devamını diliyorum..

  9. 9
    nilgün Says:

    çok tebrikler,gerçekten herşey bizim elimizde,yeterki iste.

  10. 10
    Elçin Says:

    Tebrik ederim insanın söylemek istediği fakat içine atmak zorunda kaldığı bir çok şeyi dile getirmissin..
    Çok başarılısın Yeni yazılarını bekliyoruz.

  11. 11
    aysın Says:

    haz aldım okurken kalemine yüreğine sağlık canım.. tebrik ederim hakkını vermişsin.

  12. 12
    Hülya Barış Says:

    Sevgili Nesrin,
    Ne kadar da benim ruh halime uygun, beni betimleyen usta kalemin yazıları bunlar.Öylesine hissederek okudum ki yüreğine sağlık.
    Ben "bize gelemeyen o fırsatları yaratmak,değerlendirmek"adına birçok fedakarlık yaparak yoluma başka yerden devam ediyorum.Aynen dediğiniz gibi yanında birçok tehditlerle de(aynı zamanda bahsettiğiniz riskleri de içine alarak) yapayalnız mücadelemi sürdürüyorum. Eminim ki zafer benim olacak.Kimsenin ekmeğine yağ sürmeyeceğim.Benim mutsuzluğumla, kimsenin mutlu olmasına izin vermeyeceğim. HAYAT HERŞEYE RAĞMEN GERÇEKTEN DE ÇOK GÜZEL.ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ YÜCE RABBİMİZ BİZİ SAĞLIKLI,AKILLI BİREYLERDEN BİRİ OLARAK YARATMIŞ VE BUNUN KIYMETİNİ BİLEREK, NEFES ALDIĞIMIZ HERGÜNE ŞÜKREDEREK HAYATI YAŞAMAYA DEVAM.....
    Hayatta beklentilerimizi minimuma indirirsek mutlu olacağımı öğrenmiş oldum. Tam da senin kaleminden dökülenler gibi.Sevgiyle kalın.Yeni yazılarınızı, duygu yüklü satırlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

  13. 13
    Nesrin ATEŞ Says:

    Bu güzel yorumlar için çok teşekkürler, sizler bu yolda gönül dostlarımsınız..hepinizin eline, kalemine sağlık ne mutlu bana kalp gözünüze hitap ettiysem, bir nebze olduysa sizin dilinizden konuşabildiysem..sevgiyle kalın..

  14. 14
    sibel Says:

    yüreğine sağlık...sevgilerimle...

  15. 15
    Şerife ÇINAR Says:

    Sevgili Nesrin hanım yazınızı da okuduktan sonra sizi daha iyi anladım. Ne kadar pozitif hayat dolu bir kişiliğiniz olduğunu gördüm. Belki de siz haklısınız. İnsan zaman zaman umutsuzluğa düşse bile hemen toparlanabiliyorsa, hayata yenien tutunabiliyorsa yarınlardan korkması için bir neden yoktur. Dünlerin tekrarı yoktur ancak dünlerden alınan derslerin ışığı vardır. O işık ki yarınlarımızı aydınlatır.

    Kaleminizi, yüreğinizi kutluyor yeni yazılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
    Sevgilerimle.

  16. 16
    Nesrin ATEŞ ŞENGÜLEN Says:

    Çok teşekkürler Şerife hanım sizden buları duymak gurur verici. Bu ailede olduğum ve sizlerle yazdıklarımı paylaştığım için çok mutluyum sevgiyle kalın.

  17. 17
    melek Says:

    Çok güzel bir yazı olmuş.herkezin düşünce tarzı böyle olsa bu dünyada ne savaş olur ne kırgınlık nede dargınlık kalır.Tek sorun bu işte.Herkez kendi gözünden bakıyor dünya'ya. Karşı tarafın gözünden görmeye çalışanlar çok az.
    Sevgilerleee....

  18. 18
    Nesrin ATEŞ ŞENGÜLEN Says:

    Sevgili Melek yorumların için çok teşekkürler...:)

  19. 19
    Emine PİŞİREN Says:

    Aşkı yaşayın en büyük ödül olan aşkı verin kendinize, sonucunu bilmeden ya da nasıl biteceğini bilmeden yaşayın. Unutmayın aşkın sonunda ağlamak bile yaşadığınızın ispatıdır. Korkmayın hatırlayın korku sadece insanın kendisini kandırmasıdır. Sevdiklerinize sıkı sıkı bağlanın arayın onları bir “Merhaba” sözcüğünü kendinizden ve onlardan esirgemeyin. Siz pozitif olunki size gelen her şey pozitif olsun.
    ***
    Ne güzel sözcükler dizmişsiniz yazım sayfalarınıza.
    Yaşam ve felsefe ırmaklarından su içer gibi içti gözlerim her satırınızı.
    Dünler olmazsa yarınlarımızı kucaklayabilir miyiz?
    Tabi ki HAYIR.
    Bugünün değerini bilerek yaşamak gerek.
    Keşkeler ve balkilerle zamanı üleşmemek gerek.
    Onların omuzlarımıza verdiği yükün ağırlığını yarınlarımızda PİŞMANLIKLARLA birlikte taşıyor olacağı gerçeğina varınca,sizin de yazım temanızda bahsettiğiniz gibi "dünler" insan yaşamında çok önemli bir yeri vardır.
    Beğeni ile okuduğum yazınızı bizimle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler Nesrin Hanım.
    Sevgi ve ışıkla

  20. 20
    Nesrin ATEŞ ŞENGÜLEN Says:

    Asıl ben teşekkür ederim Emine hanım, yazdıklarımın sizin gibi yüreği güzel insanlar tarafından anlaşılması okunması o kadar güzel ki. Sonuna öyle GÜZEL değinmişsiniz ki çok mutlu oldum. Onur duydum.

    Sevgiyle geçsin her bir gününüz kötülükler korksun sizde ki sevgiyi görünce. Dününüz, bugününüze aşk olsun, özlem olsun, ümit olsun...esen kalın.

  21. 21
    nigar akdeniz Says:

    sevgili nesrin abla,yazılarını okuyorum.çok ta beğeniyorum..ailemizde senin gibi birinin olması gerçekten çok güzel.sana başarılar ve daha ilerisi için bol şans diliyorum..sevgilerimler:))



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank